Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 686
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
При нас имат 4 дни в седмицата по 7 часа  и 1 ден 6 часа. Много ми се виждат. И раницата даже без учебните тетрадки тежи много. Моля споделете как я олекотявате. Оставяте ли учебници в шкафчето и кои? Струва ми се неудобно разказвателните и литературата да се четат от монитор, БЕЛ и леките от типа на музика горе-долу става и онлайн, математиката ни няма онлайн вариант. Другите деца гледам с някакви полупразни раници, как го правят ...?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 21:52 от Sparkles

# 481
  • София
По 9 учебни часа има моят син още от ПУК. Седмичният хорариум е: 9 часа математика, 9 часа български, 9 часа английски, 2 история, 2 география, 1 химия, 1 физика, 1 биология, 1 компютри, 5 часа спорт, 2 рисуване и 1 музика.
Раница носи само в понеделник в едната посока и в петък в другата, но не взима всичко, а само каквото му трябва за домашните. Само утре ще е пълна догоре раницата. Тази вечер пробва да я сложи и за малко да падне по гръб.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 21:38 от sanaka

# 482
По 9 учебни часа има моят син още от ПУК. Седмичният хорариум е: 9 часа математика, 9 часа български, 9 часа английски, 2 история, 2 география, 1 химия, 1 физика, 1 биология, 1 компютри, 5 часа спорт, 2 рисуване и 1 музика.
Раница носи само в понеделник в едната посока и в петък в другата, но не взима всичко, а само каквото му трябва за домашните. Само утре ще е пълна догоре раницата. Тази вечер пробва да я сложи и за малко да падне по гръб.
При вас са вече с биология, физика, химия? При нас още се води Човекът и природата ...

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 21:52 от Sparkles

# 483
  • София
Предметът си е човек и природа и е съответно с един учебник. Обаче тази година при нас са ги разделили като часове и са с отделни учители по трите предмета. Готвят ги за 7-ми клас. Laughing Това означава, че всяка седмица ще готви вместо един, 3 предмета. Не е доволен.

# 484
Втора смяна, понеделник и вторник до 19, седем часа.

# 485
Леле.. седем часа на ден ми се вижда по - поносимо, но девет. 🤦С колко почивки е това?
Всъщност има ли някъде описание по колко часа могат да имат на ден (върти ми се нещо за не повече от 7 часа с две почивки - голямото и почивка за обяд или ако са втора смяна - следобедни почивки. Осем и нагоре е недопустимо), но сега с новите промени не съм сигурна. Дидева дали пише и при нас, да ни осветли. 🙂
И като сме започнали - кога, къде и какво обядват наборчета та. Кетъринг имате ли?

# 486
  • София
Те са на целодневно обучение, няма смени. Освен 10-минутните междучасия, голямото за обяд е почти 1 час и имат още едно от 20 минути и едно от 15. Обядват в училището - имат собствена кухня.

# 487
  • София
Дъщеря ми има по седем часа всеки ден, освен в петък. Минава на кабинетна система, така че тежката раница ще се разхожда из цялото училище.

# 488
  • София
В СМГ тази година са надминали себе си. Всеки ден имат по 8 часа, освен в петък, когато са 7 часа. И не са целодневно Simple Smile

# 489
В СМГ тази година са надминали себе си. Всеки ден имат по 8 часа, освен в петък, когато са 7 часа. И не са целодневно Simple Smile
Тези ги знам. Потрес. Кога обядват.. или то там яденето не е на мода. Само ученето. 😂🤦

# 490
Не са само нашите деца всеки ден с 7 часа и петокласниците тази година са с толкова след увеличението на математика, география и български( ако не се лъжа).
Реално и догодина в седми клас ще са толкова часовете.

# 491
  • София
Хаха, абе добре си хапват по мои наблюдения. Обикновено обилно в голямото междучасие, което е 25 минути и после в 15 минутните пак Wink

# 492
При нас имат два пъти по 6 часа и три пъти - 7 часа. Сега намаляват часовете от 45 на 40 минути. И всички междучасия, ще са по 15 минути, няма да има по-голямо междучасие. В програмата им е записан блок ог два часа по БЕЛ с много странно за мен съкращение - БЕЛ-пу 6к. Някой разшифрова ли го?
Нямат целодневно.

# 493
За БЕЛ нямаме такова съкращение, но се дразня че не разделят български и литература в програмата и утре пак ще влачи и двете докато се сети госпожата да им каже по дни.
Вие имате ли достъп до Школо за новата учебна година?

# 494
  • София
....
Вие имате ли достъп до Школо за новата учебна година?
Аз посъветвах детето утре да носи само учебника по бълг.език, по литература ще разсъждава...
От днес вече имам достъп в школо и за двете деца. Зависи кога училището е опреснило информацията.

Общи условия

Активация на акаунт