Мъжете и бракът

• 49 171
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 960
  • Great Britain
Голяма част от разочарованията ми не бяха он лайн.
Апропо никоя жена не иска куп провалени връзки. Всяка си мечтае за принца на бял кон, но много често идва само коня.
И стига с тия успокоения как не съм била само аз.
Никога не съм подбирала до степен да не допусна никой до себе си понеже видиш ли съм принцеса. Правила съм разумни компромиси, които за жалост са ми коствали ценни години които не мога да върна.
Споделяла съм и преди, че не съм особено красива и хич не съм първи избор на мъжете. Представям си как ще се засилят да спасяват застаряваща и не особено красива лелка на средна възраст след като 20-25  годишни девойки се фръцкат край тях.
Каквото излъчваш -това ще получиш.

# 961
До сега само четях, но реших да се включа. Ариел, разбирам те как се чувстваш. Била съм там емоционално, където си ти сега. На една възраст сме с теб. Трябва да направиш нещо за себе си, защото тази злоба ще те изяде отвътре. Погрижи се за себе си и за психичното ти благо. Наистина самочувствието и самоуаважението се усещат от околните. Обичай се. Когато постигнеш тези неща и мъжа ти/гаджето ти ще те обича и няма да иска да те сменя за по-млада. Винаги мисли за психичното ти здраве. Ти си единствения човек, с който е сигурно, че ще прекараш остатъка от живота си. Погрижи се за този човек.

# 962
Ариел, никога няма да постигнеш вътрешен мир и щастие, докато сама се определяш като непривлекателна, застаряваща лелка.
Мъжете, които влизат в отношения с теб, виждат какво е отношението ти към самата себе си, и започват да ти вярват, че си такава, каквато казваш и показваш... Съответно и поведението им към теб ще бъде като към такава.
Кой иска да бъде с човек, който се мрази? Кой, реално, може да уважава такъв човек? Трябва да работиш върху себе си.

# 963
  • France
Може днес да обичаш и да бъдеш обичан, а утре разлюбен и разлюбваш. Имаш някаква фикс идея за "докато смърта ги раздели".
Добре, де, добре - залежала стока си. Няма смисъл да споря с теб, след като така ревностно защитаваш тази позиция.

# 964
Аз си мисля, че когато човек няма истински проблеми е склонен да се самобичува до такава степен.
Моя приятелка е на 37, майка на две малки деца, откриха ѝ много скоро агресивна форма на рак на гърдата.
Може би примерът не е особено подходящ, но проблемите на Ариел имат решение, при моята приятелка шансът за фатален изход е реален.
Та, докато човек е жив се бори, бори, бори и трябва да се наслаждава на живота, защото може и да е много кратък.

# 965
Проблеми очевидно има. Но не се работи по тях.

# 966
Не е коректно сравнението, особено като почнем да мерим чии проблеми са по-истински. Но да, Ариел трябва да поработи най-вече, за да постигне мир със себе си. Другото ще дойде след това.

# 967
  • Paris, France
Скрит текст:
Голяма част от разочарованията ми не бяха он лайн.
Апропо никоя жена не иска куп провалени връзки. Всяка си мечтае за принца на бял кон, но много често идва само коня.
И стига с тия успокоения как не съм била само аз.
Никога не съм подбирала до степен да не допусна никой до себе си понеже видиш ли съм принцеса. Правила съм разумни компромиси, които за жалост са ми коствали ценни години които не мога да върна.
Споделяла съм и преди, че не съм особено красива и хич не съм първи избор на мъжете. Представям си как ще се засилят да спасяват застаряваща и не особено красива лелка на средна възраст след като 20-25  годишни девойки се фръцкат край тях.

Няма лошо да дойде само коня. Някои коне струват милиони и ако не ти харесват или не ти се занимава с тях, поне можеш да ги продадеш на печалба. Не случайно много принцеси обожават коне, а се развеждат с мъжете си 🥳. За справка - принцеса Ан Уиндзър, Хайа ал Мактум. И двете са дъщери на монарси.

Това, че не си особено красива е субективно. Трябва да идеш там, където физическите ти черти се ценят. Няма лошо да подобрим драстично вида си, но ти писа, че децата ти щели да приличат на цапнати с нещо и няма смисъл. Може би, на подсъзнателно ниво не искаш да предадеш гени, които са нечитави, според тебе или не искаш да вложиш в дете, което няма да е особено популярно и желано. За мене има смисъл и бих променила външността си, доколкото мога, ако много ме боцкаше.

Непривлекателната външност е пречка за започване на връзка и живот заедно. Щом успяваш да имаш връзки, едва ли е нещо ужасно, макар и да не си УАУ.

Тези 20 и 25 годишни едва ли имат желание да се оженят с някой мъж на твоя възраст и да се заробят отсега с деца, особено в Германия. Сама писа, че западните мъже са по-толерантни към външност и възраст. На 20 и 25г бях красива и търсена, но живеех сама и изобщо не съм имала връзка, а физическите и финансови изисквания ми бяха доста високи и нямах проблем да си бройкам. Та, не са ти проблем 20-25г и не са конкуренция за брак и деца със средностатистически мъж на твоя възраст.

Над половината жени на твоя възраст тук са сами и без деца, но която иска, намира мъж. В Етиопия или Индия е различно засега.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 12:14 от Nevena Virolan

# 968
  • София
Ама Ариел, ти далеч не си изпуснала последния влак! Бих казала, че животът е пред теб, а за деца също има време. Не приемай онези години за загубени, а за прекарани в ценни уроци. Този, който на мен най-много време ми "загуби", всъщност ме научи на толкова неща, благодарение на които вярвам, сега мога да открия истинското щастие, защото съм си взела поуките. Та всъщност както и да го погледна, ми е направил голяма услуга, най-голямата от които, че ме отърва от себе си. Всеки може да израстне от грешките си и да излезе по-добър човек и по-развита личност. Ти си точно на годините на които би трябвало вече да си натрупала доста ценен опит и да можеш да черпиш от него. От теб зависи. Не се подценявай, една жена може много да даде, не само външност, но трябва да мисли позитивно и да вярва в себе си. Какво и да се случи, има един човек, с когото задължително ще прекараш целия си живот, и това си ти самата. Затова си заслужава да градиш себе си, да повярваш във възможностите си, и да бъдеш щастлива. Дали сама със себе си, с мъж, с деца, ти пожелавам точно това - да си щастлива.

# 969
Аз няма да коментирам повече мъжете, мнението ми за тях по този въпрос го знаете. Ще коментирам жените. В днешно време, жените също не напират за брак, особено ако са финансово и имотно стабилни. Даже ми прави впечатление, че тези подсигурени жена даже мъже за сериозни връзки не си търсят, камо ли за брак. Раждат и деца без брак, водят се самотни майки пак по тяхно желание и им е по-скоройно (това, че им е по-спокойно без обвързване пред закона, съм го чувала от такива жени). Та, времената се менят и смятам, че тепърва има да виждаме немислими (за старата генерация) неща.

# 970
Абе не знам за вас, ама аз на 33г съм по-хубава, отколкото бях на 20. Пък за опит и акъл, двадесетгодишните не могат да се мерят със зряла жена 30+ Ако някой мъж 30-40г предпочита 20годишните пред връстничките си, прави си изводи какви са му дефицитите и комплексите.

# 971
О, да, ако ми предложат с машина на времето да ме върнат назад, точно годините между 31 и 39 ще избера.Най-хубавите!

# 972
Аз пък ще избера между 20 и 30 - толкова много неща ми се случиха тогава....

# 973
Дето се казва, още не мога си простя, че не исках да спя на обяд в детската градина Stuck Out Tongue Winking Eye

# 974
Абе не знам за вас, ама аз на 33г съм по-хубава, отколкото бях на 20. Пък за опит и акъл, двадесетгодишните не могат да се мерят със зряла жена 30+ Ако някой мъж 30-40г предпочита 20годишните пред връстничките си, прави си изводи какви са му дефицитите и комплексите.
Разликата е, че ако вземеш жена на 20, тя след време ще стане на 33, така че нищо не изпускаш.
Докато жена на 33 няма вече да стане на 20.

Общи условия

Активация на акаунт