За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 335
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • In transit
  • Мнения: 14 180
Биляна, Hug онзи ден като я правих супата сложих малко повече мента. Веднага усетиха. Joy И мм и синковеца викат:  "Нещо по-различно има." Grinning
Да споделиш после за кюфтетата.

# 541
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Mikkey, обезателно! Може би малко бих намалила доматите в супата.
Да извадя ли кюфтета за малко от фризера преди да ги пекна?

# 542
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
Да извадя ли кюфтета за малко от фризера преди да ги пекна?
Не, слагай директно, да не се овлажняват.

# 543
  • София
  • Мнения: 4 948
Момичета и момчета, откъде мога да взема наистина хубава кайма?
В района на Хаджи Димитър!

# 544
  • София
  • Мнения: 12 670
Здравейте. Дайте ми идея за вкусен крем за торта, но без шоколад, ядки и маскарпоне. Иска ми се да има два вида крем, дори. Дано се сетите за подходящи такива.

Медена торта (Торт *Пчелкин дом*)

Сметанов крем за торти с цели яйца

Сметанов крем за торти

# 545
  • In transit
  • Мнения: 14 180
Да извадя ли кюфтета за малко от фризера преди да ги пекна?
Не, слагай директно, да не се овлажняват.
+1

# 546
  • София
  • Мнения: 8 218
Искам да си изпека свински джолан с препечена коричка ( немски тип ). Намирам, обаче, съвсем различна информация относно колко време се пече - до час разлика.
Та, от опит, колко време на 190 - 200 градуса?

# 547
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Аз лично на тези градуси докато заври, после намалям на 160. Покрито с фолио или плик. Ръководя се от правилото - на всеки килограм- по 1 час. После , ако искаш, само на горен с грил за запичане на коричката.

# 548
  • София
  • Мнения: 8 218
Аз лично на тези градуси докато заври, после намалям на 160. Покрито с фолио или плик. Ръководя се от правилото - на всеки килограм- по 1 час. После , ако искаш, само на горен с грил за запичане на коричката.
Благодаря ти! А кое да заври? Вода ли трябва да сипя в тавата също? И ако да, колко като милиметри / сантиметри от дъното на тавата?

# 549
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Джоланът с подправки ли е купен или е натюр? Веднага ли ще го печеш или имаш време за мариноване?
 Правила съм този и е страхотен
https://pep-4o.blogspot.com/2019/09/blog-post_18.html
И на Бени по пеп-4о
https://inthebeniskitchen.com/2020/04/22/%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%8 … 0%B5%D1%82%D0%B0/

Ето и този
https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_6862.html

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 14:01 от bilqna_69

# 550
  • София
  • Мнения: 8 218
Джоланът с подправки ли е купен или е натюр? Веднага ли ще го печеш или имаш време за мариноване?
 Правила съм този и е страхотен
https://pep-4o.blogspot.com/2019/09/blog-post_18.html
И на Бени по пеп-4о
https://inthebeniskitchen.com/2020/04/22/%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%8 … 0%B5%D1%82%D0%B0/

Ето и този
https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_6862.html
Ако има в магазина маринован - ще предпочета, ако е натюр - разбрах ясно от тези линкове как да мариновам, колко време да пека и за бирата
Благодаря 🙂

# 551
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Купи си пликове за печене, да си спестиш цапаницата!
Mikkey, идвам с доклад! Кюфтенцата са супер, така че ще прилагам идеята при предполагаеми гости и за пестене на време. Благодаря!
Скрит текст:
Не можах да се въздържа и гризнах едното, нали Ангелов все казва да  опитваме  Yum

# 552
  • Мнения: 12 164
Момичета и момчета, откъде мога да взема наистина хубава кайма?
В района на Хаджи Димитър!

Откъдето и да вземеш, не купувай готова смляна кайма, а поискай да ти смелят плешка или флейки. Зависи за какво ти трябва - флейките са по-мазни, подходящи са за сарми с кисело зеле. Отдавна не съм в Хаджи Димитър, но във Фантастико могат да ти смелят месо. Аз харесвам много месото на Партньори, но не знам дали има в Х. Димитър. Ако има друга месарница наоколо, може да пробваш и в нея.

# 553
  • Мнения: 4 289
Момичета и момчета, откъде мога да взема наистина хубава кайма?
В района на Хаджи Димитър!
В Сухата река до спортното училище има Моята месарница, ние само от там взимаме месо и си мелим кайма

# 554
  • София
  • Мнения: 4 948
Момичета и момчета, откъде мога да взема наистина хубава кайма?
В района на Хаджи Димитър!
В Сухата река до спортното училище има Моята месарница, ние само от там взимаме месо и си мелим кайма
Може ли да ми кажете точния адрес?
Близо ли е до Пепко например?

Общи условия

Активация на акаунт