За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 350
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 2 611
Аз правя с пушена риба.
Една кофичка извара, 1 опаковка сирене за мазане, обикновено или от Лидъл, или на Била, и една топло пушена скумрия разкоствам, обърквам и става много вкусно. Не слагам дори сол, защото пушената риба е достатъчно солена.

# 526
  • In transit
  • Мнения: 14 184
Моля дайте ми идея за разядка с извара.
Благодаря Flowers Hibiscus
Орехова разядка

Млечна разядка със сусам

# 527
  • Г. О.
  • Мнения: 1 983
Здравейте. Дайте ми идея за вкусен крем за торта, но без шоколад, ядки и маскарпоне. Иска ми се да има два вида крем, дори. Дано се сетите за подходящи такива.

# 528
  • Мнения: 17 116
Дайте ми идея за вкусен крем за торта, но без шоколад, ядки и маскарпоне.
Ами крем става от сметана или масло, и плодове, но зависи от блатовете, и яйчен крем е хубав или с готово пакетче нишесте и там вече вкус по желание каквото имате в магазина.

# 529
  • Г. О.
  • Мнения: 1 983
Да, аз се сетих само за варен яйчен крем, но ми се искаше нещо по-така, че ще е за повод. Благодаря!

# 530
  • под тепетата
  • Мнения: 11 127
Крем брюле, баварски крем, крем англез.

# 531
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Само англезът е редичък за между блатове.

# 532
  • Г. О.
  • Мнения: 1 983
За баварски крем откривам рецепти само за бисквитена торта. Ако направя блатове, тип пандишпанени, ще се получи ли добре? Трябва ли да ги напоя предварително?

# 533
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
За баварски крем откривам рецепти само за бисквитена торта. Ако направя блатове, тип пандишпанени, ще се получи ли добре? Трябва ли да ги напоя предварително?
Който и да е крем, ще мокри блатовете, може да ги напръскаш малко, за да не стане после "итън мес". Simple Smile
Важно е и колко ще престоява тортата в хладилника, повече време по-напоена.

# 534
  • под тепетата
  • Мнения: 11 127
Упс, не съм прочела, че е за торта!
Тогава брюлето е подходящо, него го слагам в торта с еклери и блатове. Иначе крем с жълтъци и мляко, а като изстине слагам разбити на твърд сняг белтъци и става пухкав. Друг вид - на крем с нишесте след изстиване слагам 200мл рабита сладкарска сметана, също става пухкав и по-лек.
Мисля си обаче, че след като няма да има шоколад и ядки, трябва все пак да има разлика в кремовете - например единият може да е с шампанско,а другият с плодове - да кажем портокалов.
И крем с карамелизирана захар.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 10:00 от bilqna_69

# 535
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 239
Ай, ай, ай:) дайте рецепта за тортата капрезе. Нещо съм вдъхновена да хабя продукти Simple Smile

# 536
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Мики я беше пускала, виж малко назад.

# 537
  • Бургас
  • Мнения: 1 722
За крема за торта: за торта на сина ми направих следния и се получи много вкусен и сполучлив! Сварих нишесте ванилия (с мляко, както си пише на опаковката). Отделно пасирах до гладкост 4 банана и ги смесих с крема нишесте. Този крем не попива, така че блатовете трябва да се сиропират, ако искаш да е сочна тортата. Аз не исках, защото отгоре я покрих с фондан.

# 538
  • In transit
  • Мнения: 14 184
Ай, ай, ай:) дайте рецепта за тортата капрезе. Нещо съм вдъхновена да хабя продукти Simple Smile

Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2021/03/torta-caprese-ricetta … tradizionale.html

Нефертити, кремът от тази торта става разкошен и е подходящ за блатове пандишпан.
Баварските също стават за торта, но трябва да ги замразиш бързо, за да стегнат. След това желатинът го държи стегнат.

# 539
  • под тепетата
  • Мнения: 11 127
Да, бях забравила за крем Дипломат!
Mikkey, днес сме на твое меню - турската супа и зеленчуковите кюфтенца. Така и така ще пускам фурната да пека хляб, ще направя и  експеримента със замразените вчера кюфтенца.
 Супата е точно по вкуса ни и както ги прави мъжът ми - гъста и питателна! А и с ментата...Yum

Общи условия

Активация на акаунт