Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 44 280
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Тина, сигурна съм, че ще ти е толкова хубаво утре, че няма да се сетиш за тази зла лелка! Ако се настройваш позитивно ще си много по-спокойна утре. На мен доста ми помага влогът на Полина София от нейното секцио. Винаги като се напрегна и си го пускам в youtube .. много е позитивна и през цялото време е усмихната.. значи не е страшно 😀 .. Чакаме да се похвалиш утре ❤

# 661
Тина, пожелавам ти всичко утре да мине леко и позитивно Grinning Стискам ти палци и ще чакаме да се похвалиш с бебче People Baby Мисли за бебето и че то усеща всичко, което и ти, така че трябва да си позитивна и да го заредиш с хубава енергия за първата му глътка въздух Innocent

# 662
Tina според мен според мен си се пренапрегнала, в нормална ситуация много спешно щеше да я поставиш на мястото й тази сестра. Чакаме да се похвали, че всичко е минало по ноти Heart Eyes

Violet мен това да ме забравят би не изкарало извън равновеси Grin

За фурмите има интересно инфо, ето една статия https://www.obekti.bg/medicina/6-furmi-na-den-ulesnyavat-razhdaneto аз плюскам яко, свеки беше в Дубай началото на месеца и донесе уникални фурми Heart Eyes

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:26 от Жоржи

# 663
Tina, леко раждане утре и да гушкаш здраво и щастливо бебе! Много приятелки са раждали секцио и се възстановяват много бързо, не се притеснявай, всичко ще бъде наред!

Момичета, да се отчета и аз и да се оплача - днес бях на тонове и преглед, вече ме записват два пъти седмично. В неделя на тоновете си имах контракции на определен интервал и като родилни, но не бяха толкова силни като тях. Въпреки това АГ каза, че всичко е наред и тялото се подготвя. Днес беше по същия начин с контракциите с тази разлика, че беше някаква нова акушерка, която така ме стегна с коланите, че бебето започна да мърда, да рита и да се мести, тоновете се губеха и изобщо някакъв пълен кошмар един час. На мен ми прилоша, заболя ме кръстът, коремът, и въпреки че помолих да ми отпуснат коланите, не се случи, поне ми позволиха да се завъртя на една страна.

После влизам при АГ и на ехографа изненада - от вървящо с две седмици напред, бебето сега изостава с 4 дни 😥 От миналия ехограф преди две седмици почти не е порастанала - по измерванията е с 50 грама разлика. Лекарят каза, че коремът ми се е смъкнал надолу и бебето е в малкия таз, но въпреки това за две седмици е трябвало да наддаде около 400 грама и няма как да има толкова голяма разлика в измерването. Много се притесних и питах какво да правя - знам, че някои пият протеини за бременни, много са ми гадни на вкус, но ако се налага, ще ги пия. Но АГ ми обясни, че бебето не расте не заради храната, а защото продължавам да вдигам кръвно  - на 4 Допегит-а съм на ден и вчера вечерта вдигнах 150/110, чак ми прилоша и започна да ми се гади. Каза, че не може да ме остави повече с това кръвно и чакаме до понеделник да се нормализира, тъй като Допегит-а бил с натрупване. Ако малката не е порастнала, ще планираме раждане за другата седмица - предизвикано с окситоцин или секцио в зависимост от кръвното.

Честно казано не очаквах такъв развой на събитията и сега съм нещо средно между объркана, притеснена и развълнувана. Хем осъзнавам, че след седмица най-вероятно ще имаме бебе, хем как да се зарадвам при тези обстоятелства. Все пак се надявам малката да си избере сама датата и да тръгне да си се ражда, след като вече е слязла надолу.

# 664
innikilova, освен протеините, които действително са гадни, можеш да ядеш по две яйца сутрин и още две вечер - сварени, това го бях чела в мартенската група, че го правеха на финалната права майките, за да растат бебоците + моят АГ ми го беше препоръчал някъде средата на бременността и ми се отрази много добре - също подхранват и помагат за растежа. Освен това, аз лично не мога, но ако ти ядеш - извара също препоръчват да се яде, било супер. Аз, понеже не съм редовна напоследък с яйцата, през ден пия протеиново смути от един фреш бар, ако имаш някъде наблизо, може и това да добавиш. Моето е от SoFresh, та при мен тия неща покачиха нещата.

Пробвай тези храни, могат само да помогнат и си се настройвай, че нещата ще се развият по най-добрия начин, каквото и да става.

Отделно аз имах един период, в който за три седмици бебето беше качило само 200-300 грама и много се притесних, а после си беше наваксала, така че не е задължително да е фатално и при теб.

Стискам палци всичко да е ок, налягай яйцата и повече спокойствие - за кръвното, намери си някакви релаксации и ако ти е ок да ги слушаш, може и това да даде резултат. 🙏

Тина, утре ще е много по-хубав ден, майната им на този тип хора - винаги ще ги има, но по-важното е, че ти ще си видиш съвсем скоро бебето, не позволявай тая случка да ти помрачи това хубаво събитие. ❤ Прегръдки и успех на раждането!

Аз днес два пъти писах някакви фермани и двата пъти, без да искам, ги изтрих, така че дано този поне успея да го завърша, че иначе ще полудея 😂

След паниката ми миналата седмица в четвъртък след тоновете със супер висок пулс вчера отидох за нов запис и всичко беше ок, бебето едва ли не беше заспало... Много благодаря, че тогава ме успокоихте, защото реално ме стреснаха и си навъртях набързо един-два филма. Сега просто, вече на финала, явно сме една идея по-чувствителни и всичко може да ни притесни.

Иначе при нас с ремонта нещата малко се забавиха и нямам идея къде ще сме, като зараждам. Има няяяякакъв шанс да сме на новото място, ако всичко се случи мега експедитивно, но може и да си останем тук, където сме сега... Гледам да не се напрягам, за да е чил и бебето, но истината е, че тази неяснота малко ме тормози. Бях си представила едни неща, сега като може и да не се сбъднат, ми е малко тъпо, просто наистина е супер на кантар. 😂 Поне да се знаеше, че няма да стане, а сега като може и да стане... Не знам какво да очаквам. Правя разни мантри нещата да се нареждат, но пък в крайна сметка здравето и нервите на мъжа ми са ми по-важни, така че няма да напъвам излишно, ако видя, че не успяваме. Че на него бая тежко му идва цялото товя, направо го изнесе тоя ремонт... 🙈

Последни активни работни дни са ми тази седмица и след това започвам чистене и подреждане - в случай че бебето се разбърза, да сме готови все пак и тук, в сегашната ни квартира. 🙈

Лека и спокойна нощ на всички, малко остана, нека накрая да не изпадаме в ужас и паника (и на себе си го казвам). Малките същества ще ни искат адекватни и готини, като се появят. ❤

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 01:41 от treloni

# 665
innikilova, освен протеините, които действително са гадни, можеш да ядеш по две яйца сутрин и още две вечер - сварени, това го бях чела в мартенската група, че го правеха на финалната права майките, за да растат бебоците + моят АГ ми го беше препоръчал някъде средата на бременността и ми се отрази много добре - също подхранват и помагат за растежа. Освен това, аз лично не мога, но ако ти ядеш - извара също препоръчват да се яде, било супер. Аз, понеже не съм редовна напоследък с яйцата, през ден пия протеиново смути от един фреш бар, ако имаш някъде наблизо, може и това да добавиш. Моето е от SoFresh, та при мен тия неща покачиха нещата.

Пробвай тези храни, могат само да помогнат и си се настройвай, че нещата ще се развият по най-добрия начин, каквото и да става.

Отделно аз имах един период, в който за три седмици бебето беше качило само 200-300 грама и много се притесних, а после си беше наваксала, така че не е задължително да е фатално и при теб.

Стискам палци всичко да е ок, налягай яйцата и повече спокойствие - за кръвното, намери си някакви релаксации и ако ти е ок да ги слушаш, може и това да даде резултат. 🙏

Тина, утре ще е много по-хубав ден, майната им на този тип хора - винаги ще ги има, но по-важното е, че ти ще си видиш съвсем скоро бебето, не позволявай тая случка да ти помрачи това хубаво събитие. ❤ Прегръдки и успех на раждането!

Аз днес два пъти писах някакви фермани и двата пъти, без да искам, ги изтрих, така че дано този поне успея да го завърша, че иначе ще полудея 😂

След паниката ми миналата седмица в четвъртък след тоновете със супер висок пулс вчера отидох за нов запис и всичко беше ок, бебето едва ли не беше заспало... Много благодаря, че тогава ме успокоихте, защото реално ме стреснаха и си навъртях набързо един-два филма. Сега просто, вече на финала, явно сме една идея по-чувствителни и всичко може да ни притесни.

Иначе при нас с ремонта нещата малко се забавиха и нямам идея къде ще сме, като зараждам. Има няяяякакъв шанс да сме на новото място, ако всичко се случи мега експедитивно, но може и да си останем тук, където сме сега... Гледам да не се напрягам, за да е чил и бебето, но истината е, че тази неяснота малко ме тормози. Бях си представила едни неща, сега като може и да не се сбъднат, ми е малко тъпо, просто наистина е супер на кантар. 😂 Поне да се знаеше, че няма да стане, а сега като може и да стане... Не знам какво да очаквам. Правя разни мантри нещата да се нареждат, но пък в крайна сметка здравето и нервите на мъжа ми са ми по-важни, така че няма да напъвам излишно, ако видя, че не успяваме. Че на него бая тежко му идва цялото товя, направо го изнесе тоя ремонт... 🙈

Последни активни работни дни са ми тази седмица и след това започвам чистене и подреждане - в случай че бебето се разбърза, да сме готови все пак и тук, в сегашната ни квартира. 🙈

Лека и спокойна нощ на всички, малко остана, нека накрая да не изпадаме в ужас и паника (и на себе си го казвам). Малките същества ще ни искат адекватни и готини, като се появят. ❤
Пожелавам ти да гушнеш бебчето в най-подходящия момент и притесненията да са били излишни, както е и при мен!

# 666
  • Пловдив
Жоржи, ще се ходи за фурми днес, то е ясно 😁 Цяла нощ сънувам раждане, разкритие и т.н.  Прочетох всичките книги, който си бях набелязала. Изгладих всичко. И сега ще оправям количката, да видим как ще я почистя.
Прави сте, че си трябва повече спокойствие последните дни. Опитвам се да поспивам и през деня, за да наваксам за после.
Дано при всички ни всичко да е наред и да мине по добре и от очакванията ни.

# 667
Здравейте, момичета. И аз се включвам към чакащите и никакво развитие. 😐 По цикъл термина ми е 1ви април, по измерване на първия скрининг е 10ти. Преди 10дни последно мерихме бебето и беше 3500. Последните 2-3 седмици откакто спрях магнезия сякаш и контракциите намаляха, изобщо шантава работа. 🙄 Няколко пъти имах менструални болки по 1 2 часа и край. Тоновете са супер.
Имам чувството, че се отдалечавам от ВБАК с всеки изминал ден и започвам да се изнервям вече. По цял ден съм на разходки с малкия. Сутрин шетам, излизаме към 10, прибираме се в 2. Следобеда пак излизаме. Изобщо не знам колко повече трябва да се движа. Бебето не е слязло в таза и това е. 🙄 Всички около мен родиха, че и по разходки вече ходят. Много ми е напрегнато вече. Всяка вечер си лягам с идеята, че ще е тази вечер и всяка сутрин съм разочарована...

# 668
  • Пловдив
Мария, недей така, термина ти е след 2 дни, а по ехограф след 10. Имаш време. Няма да се отдалечаваш от никакъв ВБАК, от сърце ти желая Най-прекрасното раждане (и на мен си го желая).
Виж сега какво четох за предизвикване: чай от малинови листа, рициново масло или секс.
Можеш да попиташ АГ какво можеш да опиташ от тези неща. Иначе може бебчето да си чака термина. Ти къде ще раждаш?

# 669
Соулмейт, ще раждам в Окръжна болница Бургас. Знам, че си има време до термин, но просто бях с друга нагласа, защото предната бременност много рано направих разкритие и бях с очакване и този път да е така. Но явно наистина всяка бременност си е индивидуална и няма база за сравнение. Добрата новина е, че се чувствам много добре все едно мога да изкарам още 3 месеца бременна 🙄🤣

# 670
Treloni, много благодаря за съветите! Започвам днес да наблягам на протеини, защото откакто ми се смъкна корема преди няколко дни и нямам киселини и тежест вече, си ям като за трима и то не това, което се очаква 😁 Надявам се да има ефект, цяла сутрин чета форума и се понадъхах от историите на някои момичета.

А ти не се притеснявай за апартамента. Ние също правихме ремонт от октомври до сега. Изпилих на съпруга ми иначе железните нерви и търпение да приключим максимално бързо и преди две седмици се нанесохме. От една страна си отдъхнах обаче не знам доколко си заслужаваше всичките нерви и напрежение. В момента половината багаж е в кашони под леглата и в гардеробите, нищо не мога да намеря. Чакам фирма да дойдат да почистят тези дни, с временна врата на банята сме, защото нашата още не е готова и сигурно ще я монтират докато раждам или по-лошо - съм с бебе на 2-3 дни, има малки довършителни неща или накратко изобщо не бяхме готови да се нанасяме, но аз и моето пусто нетърпение... Така че от сегашната ситуация бих те посъветвала да си се радвате на спокойствието и да си посрещнете бебето, където сте сега, и когато сте готови с апартамента да мобилизирате родата да ви помогнат с почистване, преместване и багаж. Аз преди две седмици не можех да мръдна и да помогна с нищо и добре, че беше сестра ми да подреди всичко на място иначе щяхме да вадим чинии и чаши от кашоните 😁

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 10:53 от innikolova

# 671
Аз си хапвам доста фурми, даже не знаех че влияят по някакъв начин. Просто много обичам.
Цяла бременност изядох тонове плодове, пресни и сушени, вечер без да изям няколко мандарини или ягоди не мога да заспя 😁

Брин много хубаво си го написала, и на мен ми даде кураж. Принципно не съм бъзла, но в ситуации, в които нямам контрол, нещо ми става и се паникьосвам.

Момичета, при нас ще се падне малко след като родя да се местим в нова къща, не знам как ще става, два месеца пък след това брат ми ще правят сватба и тук идея си нямам как ще протече всичко, но не мога да го мисля отсега. Спокойна съм и не ми се мисли и тревожи излишно, точно преди раждането. Така че все ще се наредят нещата, не се напрягайте излишно.

# 672
innikilova, може да си вземеш котидж сирене - то поне е по-вкусно от изварата и също има доста протеини - аз лично взимам от Лидл обезмаслено (в него протеините са повече). Също скир и пак в Лидл има и протеинови кремчета.

За ремонтите и аз да се пооплача Joy Банята ни не е готова, става за ползване, но си ѝ трябва основен ремонт, който се надявахме да е готов до средата на април. Сега ще го оставим за лятото, ако случим на майстори, защото няма как да се вдига прах с малко бебе вкъщи... Пък аз лятото ще се изнеса (надявам се за малко!) с бебка или при родителите ми, или ще сме на море Grinning Но здраве да е само... Поне взехме скрин за дрехите на бебето и се надявам уикендът да успеем да сме готови със стаята ѝ и най-сетне с мебелите за хола.

Искам да ви похваля бързата обработка на поръчката ми от един сайт за нощници - bstyle, вчера поръчах и днес вече са в офис на Еконт. Следобед ще ходя да ги взема и ще пиша как е качеството - ако някой като мен още не е подготвен изцяло, може да ги види - аз в гугъл ги намерих Grinning

# 673
Waterviolet, не се притеснявай.. при нас малко след като родя предстои да се местим в друга държава. Мисли го позитивно.. винаги може да е и по-зле 😀

Относно фурмите, и аз знам, че помагат за по-бързо раждане, както и ананаса.. Съмнявам се обаче да действат чак толкова бързо. Предполагам, че трябва натрупване.

Иначе ние с майка ми този уикенд изчистихме до основи цялата къща. Дезинфекцирахме всички килими, матраци, дивани… в общи линии всичко блести! И познайте, от вчера имаме теч в банята, който изби и в кухнята.. и нали съм си късметлийка, днес чакам майстори да къртят банята.. 😀 колко приятно.. след цялото това чистене!

Иначе и моето секцио наближава! Днес оправих багажа и приготвих кошницата с почерпка за изписването. Прилагам ви снимка да видите.. може да ви даде идея ако още не сте решили какво да вземете.

Странно но се чуватвам изключително спокойна по отношение на самата операция и престоя в болницата.. единственото нещо, което не сприрам да се чудя е: какво ще го правя това бебе като вече е извън мен? 😀 До сега си го носех навсякъде с мен и честно казано не изискваше особени грижи.. ами сега?
Та така… всичко в кръга на шегата 🧡

Иначе в колницата съм сложила 2 сока от нар(100% изцеден плод), сухари, солени бисквитки със зехтин, сушени домати.., солети с пармезан, чай, нещо като локум, халва, шоколадови хапки, великденско яйце пълно с шоколадови бонбони, декоративно зайче, сусамки и май това е.. може би ще накарам майка ми да сложи и една малка питка.

# 674
Roni, благодарение на протеиновите храни на Lidl оцелявах преди покрай тренировките и бях сигурна, че сега няма да ми се хапват, много ми бяха омръзнали. Но за закуска си направих протеинови палачинки с банан и котидж и ми бяха супер вкусни, така че ще се разходя до Лидл да се заредя с още неща.

Общи условия

Активация на акаунт