В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 31 986
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Jasmin, с тази късна овулация и такава продължителност на цикъла излиза, че ЛФ е 10-11 дни. Доколкото знам не е много ОК да е под 12 дни, защото тогава лигавицата на матката няма достатъчно време да се развие. Често причината е нисък прогестерон, СПКЯ или ендометриоза. А ти изследвала ли си прогестерона?

Britishcat , според мен направи едно следене с фоликулометрия . Там вече ще си сигурна на 100% кога е била О и на 7- ми ден да пуснеш прогестерон .
Аз действам по този план , и попринцим съм с късна О ( 18/19 ден ) при цикъл 28–30 дни . След последният А , се изненадах с О на 13-ти ден от цикъла и я бах изпуснала . 😃.
Аз работих в авиацията и от личен опит казвам , че няма проблем за имплантацията.
Yvka, при последната бременност ( на 2 дни закъснение )  прогестерона ми беше 11.55 ng/ ml при рефернтни граници 11 - 44.3 ng/ ml . на долна граница и почнах утрогестан и нещата веднага влезнаха в норма .
Лигавицата е добре при всичките ми прегледи въпреки 3-те аборта ( това доста ме притесняваше 🙁) нямам ендометриоза и СПКЯ . Била съм при доста специалисти и всички са единодушни по този въпрос . Преди 2 месеца правих хистеро за отстраняване на септум ( не голям ) и АГ- то каза , че всичко изглежда много добре .
Никой не може да ми даде обяснение , защо ми е късна О , всички излизат със заключение , че това си е до организъм и е нормално .

# 721
Дано всичко да е наред!

# 722
Jasmin, късната овулация не е проблем, а особеност, с която лекарите и ние се съобразяваме. Хубавото е, че дава възможност на яйцеклетките да узреят. За лутеалната фаза не е проблем период от 10-11 дни, а под 8 по памет.

# 723
  • Замък сред облаците
Под 11 дни ЛФ се счита за недостатъчна.

# 724
И все пак има ли начин късната овулация да бъде мръдната да е малко по- ранна? Дали чрез, храна или медикаменти? От какво зависи? Например аз забелязвам, че предния месец около 12-14-16 ден явно ЛХ-то ми се вдига и сякаш се опитва да я започне тази овулация, не стана наситена чертата на тестовете толкова, колкото трябва и започна да спада и после чак на 20-21 ден се случиха нещата...Може и да си въобразявам, но си спомням, че тогава даже си помислих, че явно съм изпуснала пик и каквото такова, но седмица по- късно се появиха всички симптоми- повече желание за секс и цервикална слуз подобна на суров белтък и бях сигурна, че се случва, направих тест и той излезе положителен....Краен резултат овулация на 23 ден, което вече наистина ми се струва доста късно...В моя случай колкото и да е късна, после винаги чакам 14 дни и ми идва цикъл. И все пак с тези късни овулации понякога се пропуска цял месец кървене, примерно в моя случай последен цикъл на 28 Януари и после чак на 11 Март...

# 725
Аз след раждането забелязвам, че О ми се измести и стана по-късна, а ЛФ се скъси. Почетох малко по въпроса, има доста неща, които могат да причинят къса ЛФ. Изброявам само някои от тях - проблеми с ЩЗ, затлъстяване, ендометриоза, СПКЯ, стрес от всякакъв вид и прочие. Аз самата си казах, че ще изчакам три месеца да видя дали наистина с БТ и ову тестове, ще я засека късна, а ЛФ - къса, като след това ще търся лекар да коригираме. Усещам, че проблем има, защото и самата ми менструация стана доста оскъдна, което ме навежда на мисълта, че вероятно и лигавицата не достига до съптветните размери. Иначе за мен лично е важно да се намерят причините и да се търси начин за корекция на самите причинители, защото единственото лечение, доколкото знам, е прием на прогестеронови препарати от О до тест, а вероятно и след това. Добавям само, че може да е за съответния месец.

# 726
  • Замък сред облаците
Узряването на яйцеклетката и пукването на фоликула са сложни процеси, пикът на ЛХ не е единствен и необходим фактор.
Всичко започва с началото на всяка нова менструация и е свързано с хормонален баланс, начин на хранене, активност, ниво на стрес и т.н.

В темата на Инферия за фертилното хранене има полезни съвети за това кое подобрява и влошава качеството на яйцеклетките.
В темата за добавките за овулация има съвети за хранителни добавки (като инозитола, вечерната иглика, витамините).

Въпрос на четене, информиране и пресяване на ползите за индивидуалния човек - няма магическо хапче, което да действа еднакво на всички.

# 727
Масло от вечерна иглика, витекс, агнес... За тези ако не се лъжа съм чела преди време в темата. Витекса влияе на прогестерона. Имаше и една схема за прием на семена. Преди овулация едни след овулация други и момичетата пишеха за подобрение.

# 728
Според мен се информирайте, но консултирайте приема на каквито и да е добавки с лекар преди да ги започнете. Бях си извадила един списък от четене на темата тук и го споделих с Калчев, той отхвърли половината неща за моя случай. Там беше и инозитолът. Даже вчера четох в It starts with the egg, че при инвитро пациентки с поликистоза инозитолът давал страхотни резултати при броя зрели яйцеклетки, но според скорошно италианско проучване добавката намалявала броя яйцеклетки при жени без полистоза.

# 729
Според мен се информирайте, но консултирайте приема на каквито и да е добавки с лекар преди да ги започнете. Бях си извадила един списък от четене на темата тук и го споделих с Калчев, той отхвърли половината неща за моя случай. Там беше и инозитолът. Даже вчера четох в It starts with the egg, че при инвитро пациентки с поликистоза инозитолът давал страхотни резултати при броя зрели яйцеклетки, но според скорошно италианско проучване добавката намалявала броя яйцеклетки при жени без полистоза.
Не знам, аз този месец реших без Cycle Balance да пробвам да видя какво ще стане. Реално във витамините имам 100 мг Инозитол.... Говорейки за Калчев, вчера моят съпруг пусна спермограма в Малинов и са му казали, че пращат резултат директно на Калчев, как се процедира? Той дали ще разбере, че е на моя мъж или трябва да звънна? Получаваме ли някакво разчитане на спермограмата от него? Минали ли сте по този път?

# 730
Абсолютно съм съгласна с Ray и го казвам като човек, изчел не само It starts with the egg, но и още десетки подобни книги, свързани с поликистоза, проблемно забременяване, диети, диабет и тн. Често имаме склонността да мислим, че лекарите не са в час с тези новости, но истината в повечето случаи е, че лекарите имат просто по-тесен филтър и не приемат прочетеното за чиста монета.

Аз минах през лабораторията, оставих една торба пари, сега си чакам резултатите. Дано да са добри, че много ми се иска да се възнаградя с едно парче торта Joy

# 731
britishcat, не знам как се процедира в този случай, ние отидохме със спермограма, правена в Надежда. Ти записа ли час?

# 732
Къса лутеална фаза не означава невъзможност за забременяване. Не всичко при нас е идеално като по учебник. Да не се самодиагностицираме, ако нямаме достатъчно опит, прегледи и сие. С НЯР съм, късна овулация, респ. лутеалната фаза не ми е съвършена по дни. Обаче, при хиляди прегледи и кръвни изследвания се вижда, че лигавицата е отлична като размер и структура, преди замразен трансфер е изследван прогестерон, нисък, както трябва да бъде, тоест не е презряла. Реално тази лутеална фаза не създава проблем, нито един от репродуктивните ми лекари не е установил такъв, при много проследени цикли. Не говоря за изменен цикъл, а просто за късна овулация. Да не се хвърляме на идеалното, ако не сме сигурни, че то изобщо съставлява проблем. За добавки и режим, от години спазвам и двете, промяна в лутеалната фаза няма, все още съм с късна овулация. Жълто тяло обаче в установено много пъти, лигавица също, хормони също, та това не задължително е проблем и не винаги може да се коригира.

# 733
britishcat, не знам как се процедира в този случай, ние отидохме със спермограма, правена в Надежда. Ти записа ли час?
Успях да, за 26ти Април. Ние имаме една обикновена спермограма правена в Тутракан при д-р Бойчев, но трябваше и разширена да пуснем, та сега съм малко объркана, защото Малинов пращали на Калчев и ние нямаме право да си видим резултатите онлайн. Честно казано ми стана много тъпо, защото все пак плащаме 200 лева и ми се искаше поне да можем да си видим резултатите, но явно ще трябва да ходим до Студентски град да си ги вземем...

# 734
Здравейте, момичета! Simple Smile Вчера имах много леко зацапване, 17-и ден от началото на цикъла, 3-4 дни след О, размечтах се, че може да е имплантационно... Възможно ли е, или е твърде рано за такова? Rolling Eyes
Отделно, ходих на зъболекар (от много време го отлагах, а бях сигурна, че все нещо ще има да се работи по мен), направиха ми един зъб, обаче се оказа, че на друг имам шиечен кариес и зъболекарката каза, че поправянето там много боли. Та сега се настройвам и се чудя колко точно боли... И дали да изчакам да ми дойде (аз се надявам да не ми дойде, разбира се) и тогава да ходя, или да отивам по-скоро, за да го отметна... Спомена ми и нещо за упойка, ако искам... Вие имали ли сте такъв вид кариес?... От една страна, има проблем, който така или иначе трябва да се разреши, от друга, това разрешаване може да е стресиращо преживяване (ако наистина толкова боли), което може да се отрази на нещо, ако нещо случайно се е получило.
А може би пак се филмирам и говоря глупости, както обикновено правя в периода на очакване Simple Smile Извинявайте, ако звучи така, но нали знаете колко помага понякога на човек да си напише тук мислите.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 10:14 от Bellflower

Общи условия

Активация на акаунт