Всичко за етеричните масла -тема 2

• 44 293
  • 392
  •   1
Отговори
# 225
Горепосоченият бленд може ли да се ползва при обрив от скарлатина?
Всъщност, не знам дали е имало скарлатина или не, никакви симптоми няма, само обрив по тялото, но детето е с атопичен дерматит принципно.

# 226
А от зюмбюл къде мога да намеря?

# 227
  • София
Не от всички растения могат да се извличат ЕМ. При някои цветовете са толкова нежни, че има други техники за извличане и запазване на аромата

Ако е за козметичната промишленост се ползват абсолю и конкрети. Ето това намерих на първо четене

https://naturaloilbg.com/bg-product-details-208.html

А на вас за какво ви трябват.

# 228
Имате ли лични впечатления за добър консултант в София?

# 229
Искам да си направя репелент срещу комари с лимонена трева. В шише от 15 мл зехтин според вас колко капки мога да сложа? Мисля че сложих 10, но не мисля че мирише достатъчно.

# 230
  • София
Искам да си направя репелент срещу комари с лимонена трева. В шише от 15 мл зехтин според вас колко капки мога да сложа? Мисля че сложих 10, но не мисля че мирише достатъчно.

Рецепта:
1) 15 капки цитронела + 15 капки Герануим, допълваш до 10 мл с базово масло и се капва по няколко капки на откритите места - китки, шия, крака

2) 15 капки цитронела + 15 капки Лавандула, допълваш до 10 мл с базово масло

Това е концетрация подходяща и за малки деца над 6 месеца

# 231

Рецепта:
1) 15 капки цитронела + 15 капки Герануим, допълваш до 10 мл с базово масло и се капва по няколко капки на откритите места - китки, шия, крака

2) 15 капки цитронела + 15 капки Лавандула, допълваш до 10 мл с базово масло

Това е концетрация подходяща и за малки деца над 6 месеца

Само в 10мл базово масло не е ли много силна концентрацията. Това е 10% разреждане. И със сигурност не е подходящо за бебета.

# 232
Аз пък се притеснявам дали не е слабо. Тествано ли е срещу свирепи комари? 😬 Мразя токсичните репеленти, но ухапванията мразя повече.

# 233
  • София
Аз пък се притеснявам дали не е слабо. Тествано ли е срещу свирепи комари? 😬 Мразя токсичните репеленти, но ухапванията мразя повече.

Или подновяваш по-често или може още да увеличиш концентрацията.

Ако се притеснявате за бебетата, може да направите спрей на спиртна основа и да пръскате дрехите и обувките, а не кожата.

# 234
Здравейте!
Абсолютно нова съм в темата и областта на етеричните масла.
Изчетох тема 2 и съм с молба за точна рецепта /какво, по колко, как/ за болки в тазобедрената става.
Много ще съм благодарна!

# 235
  • Пазарджик
Здравейте, с започването на учебната година, бихте ли препоръчали бленд за засилване не имунитета?

# 236
Аз лично не мисля, че има такъв. Имунитет се засилва по друг начин. Ако тялото не разполага с необходимите му витамини, минерали, микроелементи, достатъчно белтъчини и т.н., имунната с-ма няма как да работи оптимално. Чревната флора също е от огромно значение, емоционалното състояние – и то. Последните могат да се повлияят от маслата. Иначе могат да се ползват блендове срещу вируси и бактерии, но аз не бих разчитала само на тях.

# 237
Именно!
Основната причина да “не действат” маслата и каквито и да е други лечебни методи е липсата на комплексност в подхода.
Етеричните масла са прекрасно средство, стига да знаем как да умножим ефекта от въздействието им.
И не на последно място - имунната система не е добре да се стимулира, а да са се модулира. Изключително трудна задача, дори за опитен специалист. Не е невъзможно, но трудно се постига без комплексност, отново.

# 238
Момичета, реших да се поглезя с българско розово масло, но не откривам къде се продават продуктите на Alteya в Пловдив. За поръчка не ми остана време, освен ако не пращат веднага, но ще е на риск. Някой знае ли откъде мога да си го купя?

# 239
Миналия ден в Дм на Ритейл парка на Ноmемахх видях продукти на Alteya.

Общи условия

Активация на акаунт