Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Браво на участника, много се радвам, че стигна по-напред.

Нямам търпение да гледам в понеделник. Въпросът за Дали беше много вк!

# 496
Многократно се писа, че Билалов няма право да казва какво е чул.

Най-вероятно звукът на място в студиото и този при монтажа на предаването се различават и за нас се чува по-ясно, но на мен ми е странно как така за пореден път публиката чува, Билалов чува, ние чуваме, а участникът не?!
Хайде, предния път Огнян сякаш не беше добре със слуха, а и говореше едновременно, но тук не беше така.

# 497
Ами и той май говореше в този момент. И 10 пъти повтори века, сякаш имаме много Маламировци.
А и ми се стори, че каза, че недочува и следи по устните Билалов.
Може би звукът в студиото наистина не е добър.

# 498
  • София
Явно, че няма право Билалов да му каже какво е казал жокерът, но му помогна и то много с това, че пита публиката дали са чули те. Така той знаеше вече какво да прави. Ако не ги беше питал, участникът щеше или да се откаже, или да изгори, а можеше и 50/50 да използва.

Публиката и без това не може да отговори на въпрос за толкова висока сума, най-много да му дадат грешен отговор.

Прави сте, че явно понякога има проблем със звука, но и някои хора са с нарушен слух.

# 499

Въпросът за Дали беше много приятен. За нобеловите лауреати направо си беше труден, как рискува този играч! Голям късмет, не знаеше отговора.
Въпросът за барбаронът Барбалала беше лесен и дори да не си гледал скоро филма, може логически да се сетиш.

За Дали аз сбърках. Представих си как ементал се реже на тънко и при нагряване провисва
За нобелистите имаше много силна логическа връзка - крикетът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО непопулярна игра извън Британия (и може би Британската общност). Тоест единственият британец беше 99% верният отговор.
За Барбалала също беше ясно, макар да не знаех.

# 500
Студиото изглежда голямо. Може и да не съм права, който е ходил ще ме поправи: предполагам, че сред публиката или в седалките има малки мониторни говорители (тонколони), за да чуват те добре. Иначе на първи ред ще чуват ясно, а на последния не, или със закъснение.
Скрит текст:
На сцена например винаги се слагат монитори, обърнати навътре, в посока към музикантите и певците. В последните години слагат и мониторни слушалки в ушите, които вършат същата работа. Вие естествено го знаете, де. Подозирам, че за да се избегнат спекулации и обвинения в непочтеност, участникът тук няма как да се яви със слушалка. Явно той трябва да разчита само на 1-2 мониторни тонколони, поставени на подходящо от естетическа гледна точка място на сцената. Ако не са разпределени по най-добрия начин или в конкретен случай връзката не е много добра? Ставаме свидетели за пореден път как публиката и Билалов със слушалка от апаратната чуват, а участникът се напряга и пак не успява. Може и да са ми смешни разсъжденията, но ги споделям. Много ме е яд, така се променя целия ход на играта. Непочтено е, трябва да кажат какво са чули, дори ако трябва - да повторят на запис! Ами ако наистина някой участник има дори неосъзнати проблеми със слуха? Всички чуват ок, но той не? Зарадва ме много този човек, позитивен и умен.

# 501
  • Русе
Какво значение има дали е истина? Легендата около това място е такава. Дали е просто привнесена или се базира на някакви обективни податки, все тая! Сякаш в самата древногръцка митология има нещо вярно 😀

Древногръцките легенди и митове са част от световната култура, а пещерата Дяволското гърло е местен феномен. Така знанието се стеснява само до тези, които са ходили в пещерата (и аз съм ходила, но не си спомням дали екскурзоводите са говорили за това; по принцип не обръщам внимание на екскурзоводските легенди, защото са елементарни) и така, дори да има добри познавачи на античната митология, те ще се провалят само защото не са ходили в тази пещера и не са преглеждали клюките в интернет.
Колкото до това, дали в древногръцката митология има нещо вярно, може много да се каже, но не му е тук мястото.

# 502
  • София
Браво на адашчето. Simple Smile Невероятен играч, напълни ми душата. Ето това е игра, смело напред, а не да усещаш, че даваш верния отговор, сигурен си, но си страхлив и си гърмиш жокерите. Само една забележка имам, трябваше да си заключи по-висока сума, защото имаше цели 3 жокера, когато стигна до 3000 лв. Но няма значение, както и да е. Аз още петия въпрос за 500 лв. не го знаех, какво беше това 'вариклечко' ли що ли, сефте го чувам. Знаете моето мнение. Мен най-много ме ужасяват въпросите за 500 лв. понякога дават абсурдни въпроси просто, много по-сложни от такива дори за 5000 лв.
Възмутен съм от това поредно нечуване на участник на жокер по телефона! 😖 Има нещо гнило тук, сигурен съм!! Голяма работа като му подсказа после Билалов да ползва и жокера от публиката. По този начин изгърмя цял жокер. И как така все не чуват тези, които са опасни и стигат далеч. Като с Огнян. Умишлено им заглушават звука според мен. Не може да е случайност. Веднъж хайде, ама втори път??? Айдееее
Стискам му палци да вземе 30 000 лв. и да отвори въпрос за 50 000 лв.
Браво, браво, невероятен игра за пример! Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 10:06 от Diavolo

# 503
Вариклечковците, мисля, че са от Габрово. Баща ми ми е обяснявал какво значи и откъде идва - когато мъжете са работили на гурбет, са си готвили обща манджа, но всеки е слагал свое парче месо. И за да не объркат кое месо на кого е, всеки е забучвал различна клечка на своето месо. Когато яденето стане, всеки се ориентира по клечката кое късче месо да вземе.

# 504
  • Русе
Вариклечко го чувам сефте. В коя област на страната се използва?

П. С. за сирената се колебая между рокфор и камамбер.

Има такава фамилия - Вариклечков. Петър Вариклечков от Самоков, полковник, участвал в боевете на Шипка, в Балканските войни и в Първата световна. Синът му Иван е първият български контраадмирал.

# 505
Това с вариклечкото от тук го научавам. Нямах идея нито какво е, нито от къде идва.

Въпросите до 500 лв и мен ме втрещяват, ако отида в предаването някой ден ще умра от притеснение да не стана като тази със сатурновия натюрморт.

# 506
Като се замислиш, и ние имаме полза от такива 🙂
Аман от хахо-хихи въпроси до 500 лв.
А и не виждам, ако си тръгне с 10000 лв., какво им е спестил! И трима с по 2000 за 1час, пак са по-малко от 10000.

Докато чакаме и се надяваме на чудо Wink
Преродените Шекспир и съпруга:
https://www.edna.bg/izvestni/shte-te-potyrsia-i-v-sledvashtiia-z … n-hatauej-4661718
Но няма сигурни данни кой е бил Шекспир. Дори само това прави въпросът доста подвеждащ.

# 507
Не знам дали вариклечко произхожда от Габрово (може наистина да е така), но и в Софийско много се ползва, особено от по-възрастните хора в балканските села/градчета. Аз пък от варненец наскоро чух думата дзифтар за пръв път в живота си. И то било синоним на скъперник. Богат е нашият език.🙂
А от въпросите за 500 лв. наистина има някои  коварни. Примерно завчера имаше въпрос как се нарича позата на лакти и колене в борбата. От отговорите залагах на клинч, защото за него само бях чувал, а участникът маркира без колебание партер...
P.S. Стискам палци на сегашния, жалко, че не си чу жокера.

# 508
При нас в югозападна България дзифтар си се ползва често като жаргон за стиснат. Друга дума синоним - циция. 😉
Но вариклечко не бях чувала, дори от отговорите го свързах с много слаб човек.

# 509
Да, въпросът за борбата беше за мен много труден. Аз не се интересувам от спорт, еле пък от борба. Щях да ползвам жокер 100 процента.

Общи условия

Активация на акаунт