Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 62 696
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз на база един преглед от д-р Билчев не мога да дам някакво особено мнение. Минах, обясни ми, не ме болеше, имах леки запушвания, махнаха се от налягането. Д-р Калчев я гледа след това, каза супер си е, няма нужда от повторно. Иначе образна диагностика правят навсякъде, аз от работа ходих във Вита, една лекарка ми гледа и гърди и корем, та явно може да се прави от един лекар

# 271
На мен Билчев ми каза, че имам миомен възел. След това Калчев каза, че нямам такова нещо. През цялото време не спрях да мисля този миомен възел докато ме прегледа Калчев.

# 272
За да сте сигурна имате или нямате ще ви трябва и трето мнение. Човешката психика вярва на това което и допада най-много.

# 273
Не ми трябва трето мнение защото минах през хистероскопия.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 08:55 от Lilium :)

# 274
Миомните възли не са ли върху матката а хистероскопията е вътре в матката? Значи все пак преди хистероскопията трети АГ ви е гледал на УЗ, защото Калев и Билчев не са много по операциите. Blush

# 275
Калчев, не Калев. Той прави доста хистероскопии.

# 276
Ох да, Калчев той още ли е от приходящите, плаща наем за операционната на своите пациенти. Във всеки случай не е от екипа на Щерев. Той си има собствена клиника след като напусна Сигридов.

# 277
Здравейте! Вчера ми беше пункцията при д-р Ганева. За съжаление от 10 фоликула, излязоха само 6 яйцеклетки, 5 от които годни за замразяване. Казаха ми, че било хубаво да има поне 10. Но не попитах защо понеже все още бях леко объркана след процедурата. А и все пак бях платила 5300 лв. за всичко, ако трябва да правя пак ще е по две, освен ако не го направя скоро, за да ползват същия контейнер за замразяване като така ще излезе към 4000 лв. Sad
Да не говорим, че процесът им по изписване на пациенти много куца - пратиха ме да си ходя и след малко, когато вече бях почти до вкъщи ми звънят от ембриологията да ме питат защо съм си тръгнала и че трябвало да подпиша декларацията за замразяване и да платя и самото съхранение. Много неорганизирано и излишен стрес.
Нещо вместо да се почувствам по-добре, се натъжих от цялата процедура. Моля, да споделите какво мислите за броя на клетките. Благодаря ви.

Разбитата сметка е следната:
2200 хормонална терапия
790 пункция
1200 съхранение за 4 години
700 замразяване
Изследвания и прегледи 350

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 10:22 от black_meri

# 278
Мери, ще бъда директна. Няма да ти спестя нищо, защото съм убедена в това което ще ти напиша. Първо, необходими са поне 10 яйцеклетки с отлично качество, защото яйцеклетките по-трудно оцеляват при замразяване и размразяване (за разлика от сперматозоидите). Реално от твоите 5 яйцеклетки при размразяване ще имаш 1-2. Второ, необходима е подготовка от 2-3 месеца преди самата процедура след като се отнася за яйцеклетки (витамини, минерали, хранителни добавки вкл. и изследване нивата им преди започване на хранителните добавки). Такова нещо в Щерев не правят. Трето, защо се насочи към Щерев за замразяване на яйцеклетки? Те нямат опит в това. Не го тренират и не го разбират. За съжаление, друга е болницата която ежедневно замразява яйцеклетки както на здрави жени които искат да отложат забременяване но да запазят своите яйцеклетки така и на жени със онкологични заболявания. Тази болница не е Щерев и сигурно ще се сетиш сама коя е. Хората там имат вече многогодишен опит точно в замразяване на яйцеклетки. Четвърто, преглътни дадените пари и бягай от там докато е време и докато имаш яйцеклетки за замразяване. Пето, понеже пишеш за общ контейнер за замразяване (същия контейнер) - това не е възможно. Вече замразен контейнера към него не могат да се добавят нови яйцеклетки. Даже е препоръчително яйцеклетки да се замразяват на малки групи по 2-3 в контейнер а не всичките 5 замразени в общ контейнер.

# 279
Здравейте,
Ще споделя моето мнение за болницата и няколко доктори, от забременяването до раждането.
- Д-р Билчев ми направи цветна снимка, не знам колко е добър в тази област, но 40 мин. не се отказа и успя да премахне запушвания на тръбите ми.
- Доц. Андреева ми направи инсеминация със стимулация - забременях от първия път. Късмет ли бе, заради цветната снимка или благодарение на стимулацията не мога да кажа. За нея мога да кажа само добри думи, по-дистанцирана е, но винаги е отговаряла на въпросите ми и съм й много благодарна за всичко.
- Д-р Василев - много добър и лъчезарен доктор, записа ми 3Д клип на бебето, обяснява всичко.
- Д-р Калев - със смесени чувства съм към него. Откри проблем още в 20 г.с, но пък откри и още един, който си остана недоказан и необоснован. Заради него родих секцио. При визитация дори не ме погледна и не поговорихме за причината за секцио. Все пак съм му благодарна за откритието на по-важния проблем.
- Д-р Григорова - не беше толкова страшна. Отнесе се много мило, прегледът за разкритие не беше болезнен, съгласи се за секциото. При визитация в родилното, отново се държа мило и ми каза, видя ли, че няма проблем. Та този проблем си остана недоказан.
- За родилното отделение - има всичко от което може да има нужда една родилка откъм материална база, държаха се добре. Разочарована съм от некомпетентността на някои хора там, за някои неща доста ме наплашиха, всъщност тези неща са често срещани (давам пример запушени слъзни канали на бебчо). Разочарована съм и от храната, не е от най-важните неща, но когато даваш толкова пари, ти прави впечатление.
- За добро или не, смених болницата, защото и моят АГ я смени. За него - д-р Михайлович мога да кажа само най-доброто, той е истински професионалист и човек с главно "Ч". С цялото си сърце съм му благодарна и бих отишла навсякъде заради него.

Това са мои лични мнения и наблюдения, не ги натрапвам, дано бъдат полезни за някоя.

# 280
  • София
Вие сте първият човек, който чета да е останал с добро впечатление от Григорова. 😃

# 281
Никой от Щерев все още не се е обадил в Токуда да попита как е бебето с обърканото мляко в тяхната неонатология. Объркано по тяхна вина. Пресен случай на моя позната, която до последно им вярваше. Бяха предупредени, че ще трябва специално мляко. Случаят е от преди седмица.

# 282
  • София
Какво точно е станало, бебето е трябвало да бъде транспортирано ли?

# 283
Какво точно е станало, бебето е трябвало да бъде транспортирано ли?
Не, жената сама си взе бебето и с мъжът и направо в Токуда. Мисля че става въпрос за алергия към обикновеното АМ, жената им каза че трябва да използват друг вид АМ и че след това ще правят изследвания има или не алергия. Сега превантивно да бъде със специалното АМ. Да ама не, дали му обикновено мляко, бебето веднага реагирало с непоносимост и те си взели багажа направо към Токуда. Не ми е удобно да и се обаждам сега, защото бебето е още в Токуда. Само каза, че никой не се е обадил да пита дали е добре нито на тях нито в неонатологията в Токуда.

# 284
Здравейте!

Имам раждане секцио в Щерев Април 2021г.

Имам 2 оперирани хернии (отворени) отдавна. След секциото имам и 3 херния, лапароскопски, с поставено платно.

Сега очакваме още едно детенце.

Желанието ми е да не добавям още една операция към вече не малкия брой и да родя естествено...

Към тези, които са минали по този път - има ли компетентни лекари в Щерев за извършване на VBAC и като цяло болницата дали е способна да се справи с такива случаи? Знам, че са фенове на естественото раждане, но в моя случай това не е достатъчно.

Много си харесвам докторката и съм много доволна от нея, но някак се чудя и тревожа дали Щерев е мястото за VBAC...

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт