Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 62 354
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Разбира се, че може да избереш както всяка една друга болница за раждане, така и Щерев, без значение къде си се проследявала. Практиката им е след 36г.с. да направиш консултация с кардиолог и анестезиолог, и да попълниш документите за раждане. Но винаги се избира лекар, тъй като при тях няма опция да родиш, при който е на смяна. Затова отиди на преглед при избрания от теб лекар и той ще те изпрати на тези консултации. Ще те изпращат и всяка седмица на запис на тонове.

# 151
Консултациите с кардиолог, анестезиолог и документите за раждане попълнени в 36 гс са незаконни. Всичко това трябва да,се случва в деня на постъпването за раждане. По тоя начин връзват пациентите да не избягат.

# 152
Не съм много съгласна, че те връзват по този начин. Винаги може да отидеш да родиш на друго място.

# 153
И как по - точно те връзват? Нищо не се плаща предварително, единствено самата консултация.  Дали е незаконно не знам, но е супер удобно особено документите да са попълнени предварително. А и да може екипът да е подготвен ако има някакво по-специфично състояние + да можеш да си зададеш въпросите, а да не си поставена пред свършен факт. На мен лично консултацията ми помогна да си преценя искам или не да родя там.

# 154
Може би зависи от документите. Не е много хубаво да подписваш такъв, който се допопълва в последствие....

# 155
Единственото нещо, което се допълва е датата и дежурните лекари от екипа (АГ и анестезиолог).

# 156
Моя позната попълни документите за раждане в 36гс и въпреки всичко роди в токуда единственото нещо което направи е да предупреди следящ АГ за това че няма да е там . На мен тази практика също ми допада .

# 157
  • София
Абсурдно е по време на раждане да попълваш документи, които ми отнеха 30-40 Мин... Мен като ме приемаха да раждам с ръцете комуникирах със сестрата, толкова зле бях, едва смогнах името да си кажа за да ми намери документите. Тук явно стана много токсична темата, разбирам че има потребители които не са доволни от болницата, но хайде нали да бъдем по същество. Вече съм рипортнала на модераторите, да преценят какво да остане като информация.

# 158
Притеснението ми беше, дали няма да ходя при един доктор, а в последствие при раждането, да не дойде, а който е на смяна. Позната роди при дежурните там и не дочака следящата я докторка, което обезмисля 1 месец ходене всяка седмица при определен доктор.
Понеделник ще имам консултация с избрания доктор.

# 159
  • София
Раждала съм точно при д-р Коновалова, там ще е спокойно. Единствено ако е отпуска , но предварително ще уведоми кой я замества

# 160
Притеснението ми беше, дали няма да ходя при един доктор, а в последствие при раждането, да не дойде, а който е на смяна. Позната роди при дежурните там и не дочака следящата я докторка, което обезмисля 1 месец ходене всяка седмица при определен доктор.
Понеделник ще имам консултация с избрания доктор.

По принцип такава ситуация е възможно да се разиграе във всяка една болница. Има жени, които раждат много скоро след постъпване или пък спешни състояния, при които е необходимо да се действа на момента, а както знаем хората не могат да се телепортират все още. Не случайно има дежурни лекари.

# 161
Единственото нещо, което се допълва е датата и дежурните лекари от екипа (АГ и анестезиолог).

След като не е сигурно кой ще е лекарят, защо не се попълни документ, в който не се вписва неговото име след моя подпис? Не съм безкрайно запозната, но най-вероятно може да се намери начин да не се тормози родилката преди раждане и да не се променят документи след подпис. Едва ли някой мисли, че анкетата, като май отнемаше най-много време, е проблем да се попълни предварително.

# 162
Все тая, аз така или иначе там повече няма да вляза, погрижила съм се всички мои близки и познати също да не я посещават. И да,вметна че консултацията с кардиолог и анестезиолог е безплатна и включена в клиничната пътека. Относно подготовката в другите АГ болници приемат за планирано раждане един ден предварително, пускат тонове, попълват документи, лекаря се запознава с теб ако не те познава и т.н. Толкова за подготвеността. А за неподготвеното нормално раждане аз имам такова с изтекли води и нямах никакъв проблем с документите защото в другите болници са точно 2 листа а в Щерев 15 листа глупости.  Раждала съм и в Щерев и в друга болница и от там правя сравнението. На сестра ми звъняха по телефона защо не се била появила за раждане и тя милата се чудеше как деликатно да им обясни. АГ бил вече взел хонорара за нейното раждане а тя се падаше в началото на месеца и просто заминаха пререди това в Пловдив и там и роди. Така че документите те обвързват най малкото с,един неприятен разговор с тях. Успех на всички , излизам от темата Blush

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 08:03 от Felicity King

# 163
Аз също се преместих в друга болница в последния момент. Бях минала консултации с анестезиолог и кардиолог и въпреки това никой не ме е търсил да ми държи сметка къде съм или къде съм родила. Нещо странно се е случило при сестра ви....

# 164
На всяка родилка, която влиза за нормално раждане, което не е планирано, би й било по-удобно да си попълни документите предварително, както и да направи необходимите консултации. И те самите едва ли го правят за да те "вържат", а просто искат да са наясно колко раждания предстоят в болницата, както и да не се занимават с попълване на документи в последния момент. Защото така всичко се попълва на спокойствие с акушерка, която съдейства, докато ако си с интензивни контракции без придружител, едва ли ще си много адекватен. Също не виждам кое му е трудното, ако се откажеш от раждане в болницата, просто да се обадиш да предупредиш, че си избрал друга болница. Всека жена е свободна да ражда, където си иска и няма нищо срамно да промениш избора си в последния момент.

А това, че са звъняли да попитат какво е станало, ами не е ли нормално да се интересуват от пациентите си? Според мен, е съвсем адекватно да проверят какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт