Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 61 480
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Не съм специалист, но не мисля, че има точно определени седмици, в които да трябва да се направи обременяването. Аз ходих рано, съвсем в началото и после към 7,8 месец, може би.
Май имаше определени седмици, в които се препоръчва да се направи, но и извън тях да е, не мисля, че е проблем.

# 406
  • София
Това за определени седмици е контролното за бременни, което в повечето страни се прави за всички бременни без значение кг, бебе, кр захар. Аз с неуспешната ми през 2021ва Яначкова ми назначи ОГТТ в 9та седмица, защото съм с ИР и вече на метформин. По принцип се пускат ежемесечно ПКК +глюкозата+урина и ако глюкозата  е над 5,2, бебето върви едро, водите са над горната граница се прави ОГТТ, не е нужно да си в определена седмица. др. Коновалова ме следеше стриктно за това нещо 2015та, защото знаеше че съм с ИР, много внимавах и да не качвам кг и се хранех ниско въглехидратно. Та един добър лекар не би трябвало да пропусне признаци на ГД.

# 407
Здравейте, за колко време стават готови кръвните резултатите от БХС, знае ли някой?

# 408
За няколко часа.

# 409
Мен Милчева ме прати при Яначкова още в 13та седмица, заради ИР и наднормено тегло. Яначкова ми назначи нужните изследвания и при мен гестационен дибет беше открит тогава. Контролирах го само с диета.

# 410
  • София
Аз правих обременяване в 29 г.с. и тогава стойностите ми се сториха в норма. Преди това ми изследваха кръвна захар в 12 г.с. и после в 21 г.с. Излиза, че още в началото при първото изследване е била завишена, но тогава не знаех, че при бременни трябва да е не повече от 5.

Вече съм по-информирана и не се доверявам толкова лесно. 

Мен Милчева ме прати при Яначкова още в 13та седмица, заради ИР и наднормено тегло. Яначкова ми назначи нужните изследвания и при мен гестационен дибет беше открит тогава. Контролирах го само с диета.

# 411
  • София
5,2 е за бременни, и то трябва примерно да не сте под стрес, да не сте се хранили въглехидратно предната вечер. Аз поддържах 4,6-4.8 през цялата ми бременност, когато ме приеха за задържане, на следващия ден ми взеха кръв и беше 6,8 кр захар, не бях спирала да рева и да се притеснявам.

# 412
  • София
даа, стресът определено влияе на кръвната захар

за стойностите под 5 ми го каза Яначкова

# 413
При Александров, заместваше го доста време -даже мен ме изражда заедно с Гогова..макар че по екип трябваше да е Алвксандров. Всичко завърши направо добре, но аз вече неееднкратно съм коментирала как си скапаха екипа с тая политика да ти сменят лекаря в средата на следенето. Няма персонално отношение, никой не се ангажира съществено.. адски тъпо!  Броени дни след като родих, Валериева се премести в другия екип, то нормалното раждане не е за всеки, аз пък и без упойка бях-с ясно съзнание си помня всичко.
Чия специализанта е била др Валериева знаете ли? Че си запазих час за следващата събота, трябва да пусна една МБ, ама ми стана интересно при кого се е обучавала.

# 414
Здравейте.
Лабораторията на Щерев работи ли събота и неделя?

# 415
Да, до 12 часа

# 416
Здравейте, искам да попитам дали предварително
може да се планира часът на пункцията? Тъй като може да се наложи денят за пункция да се падне в неделя, а ММ е зает между 9.00 и 13.00ч. И има ли възможност като определят денят за самата пункция, часът да бъде предварително уговорен с лекарят? В тази връзка знаете ли дали в Щерев въобще правят пункции в неделя? Благодаря

# 417
  • София
Пункцията винаги се планира предварително, т.е и часа, но е винаги сутринта, на гладно и жадно, тъй като сте под упойка. За неделя не знам, сигурно правят, ако се налага. Говорете с лекаря, ще ви обясни.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 11:53 от Мацето

# 418
Правят и събота, и неделя, и на официални празници. Моята беше на Разпети петък например. Сега си гледам бележката. Викнали са ни в 8:15, а пункцията е била в 9. Но тези неща са ни ги казали/написали 2-3 дни преди процедурата, защото гледам, че и час за овитрел е записан. Тоест не знам колко по-рано ще можете да знаете.

# 419
Пункцията зависи от зрелостта на яйцеклетките (достигнат размер), които ще се пунктират. Не зависи от деня на седмицата! Така че питайте си след всеки преглед колко мм са яйцеклетките и според това как Вашия организъм реагира на инжекциите се планира и пункцията кога да бъде. Обикновено чакат до 17 макс. 20 мм за да се извадят.

Общи условия

Активация на акаунт