Паническо разстройство 53

• 47 814
  • 792
  •   1
Отговори
# 225
А за дуксет, какво ще кажеш ?

# 226
Зависи за какво точно е изписан. Най ефективен е за депресия и изразени билкови прояви, фибромиалгия и т.н. За тревожни разстройства също бива, но не се изписва често. Основно е за неврологични и депресивни състояния.

# 227
Днес реших, че ще вземам цинк Simple Smile Тъй като четох как прекалено многото мед в тъканите предизвиква паник атаки и депресия. Та реших да боря медта с цинк. И познайте какво се случи Simple Smile)) Минути след като взех 10 капки започна едно потене, гадене, повръщане, сърцебиене, бях пред колапс… пиша това, за да имате едно наум с добавките.

# 228
Зависи за какво точно е изписан. Най ефективен е за депресия и изразени билкови прояви, фибромиалгия и т.н. За тревожни разстройства също бива, но не се изписва често. Основно е за неврологични и депресивни състояния.
Геогри, линефор, дуксет и сибелиум за мигрена, главоболие, тревожност, честа отпадналост.
Димана, трябва да проверите първо нивата, за да взимате. Аз също започнах цинк, но направих изследване и меда ми е на Горна граница, а цинка на Долна. А трябва да са в отношение 1:1

# 229
Лириката на мен не ми понесе. 2 дена беше кошмар и я спрях.

# 230
Как се чувстваше ?

# 231
Как се чувстваше ?
Кошмарно. Така ме замайваше, че все едно съм препила и препушила, макар да не пуша.

# 232
Как се чувстваше ?
Кошмарно. Така ме замайваше, че все едно съм препила и препушила, макар да не пуша.
Ами ще видим как ще съм аз, след първото хапче не усещам нещо, ще видим след второто.

# 233
Линефор е в по ниска доза от Лирика. За мигрена по нагоре видях, ще са изписани, добра е комбинацията.

# 234
Bondy07, да. Не знаех, че лабораторните изследвания показват адекватно цинка. Обикновено за недостига му се гадае по разни симптоми. Ти кръвни ли пуска?

# 235
Bondy07, да. Не знаех, че лабораторните изследвания показват адекватно цинка. Обикновено за недостига му се гадае по разни симптоми. Ти кръвни ли пуска?
Да, кръвни пусках и си показват вярно,
доколкото аз съм наясно. Двата показателя бяха 40 лв общо. Така с гадаене според мен не става, поне аз не вярвам на симптомите, защото повечето са сходни на много заболявания и причини. Ти по какви симптоми реши, че имаш недостиг на цинк ?

# 236
Да де, ама съм на хапчета от 4м и от едни физически болки минавам на други. Както казаха, мога да обикалям лекари нон стоп. Изобщо не си спомням да съм имала ден, в който нещо да не ме е боляло. И все мислите са за едно и също.
Ми то аз отдавна не пия хапчета, нямам паники и т.н., но болки от невралгичен тип си имам постоянно. То това не минава. Няма и да мине. Живее се. Ако си на 20 е гадно, ама след 30 е нормално.
А знае ли се как точно се разбира кога човек трябва да посети психистър? Ако имаш и ендокринни проблеми. Това се чудя от известно време, ако има някой със сходни проблеми да сподели опит. Имам проблем с щитовидните хормони, не са оптимални, имам и инсулинова резистентност, а май и половите не са съвсем в ред. Имам доста симптоми безсъние най-вече, много упорито и изтощаващо, някакви тръпки по ръцете и краката вечер като легна като все едно имам бодливи ръкавици и чорапи и топли вълни по крайниците, точно заради тези неща не мога и да заспя. На другия ден съм като зомби. Имам понякога и усещания не знам вече какви в сърдечната област, понякога схващне на зъбите и странен променен вкус в устата. Имах преди и замайване и налягане в ушите, но засега поне това го няма. Та може ли чак такива симптоми от ендокринните проблеми, на 40 съм,  познавам баби с Хашимото и диабет, които се чувстват по-добре от мен. Не знам какво да правя, а не искам и да пия антидепресанти ако не е сигурно, че трябва, но как да разбера от хормоните ли е или трябва психиятър.

# 237
Мама Вики, при така описаните симптоми не бих мислила за психиатър, но пък и не пречи да се консултирате.
Ендокринните проблеми дават много проблеми и се старайте да ги коригирате максимално.

Някой назад питаше за золофт и флуанксол, след около два месеца се кротнаха нещата, в началото ми беше хем спокойно, хем с моментни усилвания на тревожността.
Само че, на мен са ми предписани в сутрешните часове.

# 238
Принципно паника и тревожност са съпътстващи като прояви на болести при проблемна щитовидна жлеза, при невралгии, при пролапси на клапи или други подобни клапани проблеми, при проблеми с гръбнак и прешлени, и при инфаркт.
Ако всички описани горе физически възможности са елиминирани като вероятности, се отива на АД. Но е възможно и да се добави терапия с АД. Аз примерно съм с протрузия на всички вратни прешлени и от там имам много физически неприятни прояви. Паника отдавна няма, но си имам пак неприятни усещания почти ежедневно. Свикнал съм и не ме бъркат вече.

# 239
След второто хапче линефор, което изпих вчера вечерта яко ме тушира или в комбинацията от дуксет, който пих вчера сутринта и цяла нощ се будех, виеше ми се свят или нещо подобно, не мога да обясня точно, защото беше през нощта в просънено състояние, но се чувствах зле.  Та това ще отмине ли или да го спирам ?

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 10:22 от Bondy07

Общи условия

Активация на акаунт