🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 3 (06.03 - 13.03) 🌴

• 27 992
  • 647
  •   1
Отговори
# 630
Аз много харесвам предаването и без да съм гледала американски сезони, също подкрепям категорично идеята, че мислещият 3 хода напред играч е в пъти по-силен от физически издръжливият.
Първо идва личното ми предпочитание- аз искам да гледам многокомпонентно предаване, а не спорт. В Игри на волята ми липсваше това, че нямаше много поле за стратегии и намесата на продукцията (с продажбите на имунитети за различни суми на всеки съвет например) разваля тази възможност. Второто е, че в много случаи физически силният играч лежи само на тази кълка и не прави добри стратегически ходове. Разбира се, че най-добрият вариант е да има съвкупност от всякакви качества, но в повечето случаи стратези са тези, които не са най-добрите в игрите.
Докторът ми се струваше като съвкупност от план + добри физически качества, но изглежда пропуска да разиграва всякакви възможни сценарии и отказването на Ивайло и спасяването на Зоран съвсем му развалиха схемата.
Карин също съчетава физически умения и мисъл, но за момента не я виждам да създава стратегически умели партньорства, а чисто на приятелски начала и по спортна линия. Като зрител не ми е приятна също.
За момента фаворит ми е Ганка, която макар и да не е танк на арената, се справя прилично и играе с голям усет. Тя чисто като жена се опитва да види различните стратегии и получавайки доверието на племето си, я виждам като Сивият кардинал на играта.
Харесвам също и Денис, но в изключително неизгодната позиция, в която се намира, ще трябва да направи чудеса, за да се задържи.
Ще държа под око Георги, който има добри проблясъци в тактически план.
Зоран ми е много антипатичен като личност, не харесвам подобно поведение, но не мога да му отрека хитростта.

Ако паднат Бонток в този или следващия съвет, ще ми е изключително интересен хода на арбитъра, защото той ще продиктува изгонването. Виждам го така:
Скрит текст:
1. Спасяват Иван Доктора (силно вероятно) - отива си Денис
2. Спасяват Зоран (силно вероятно) - Йо и Бо разиграват идола, ако се усетят коя от тях двете ще получи гласовете, отива си някой от другата тройка. Това за мен като зрител би бил най-интересният сценарий.
3. Спасяват Денис (слабо вероятно) - отива си Доктора
4. Спасяват Мила (вероятно) - отива си Денис
5. Спасяват Йо или Бо (слабо вероятно) - отива си Денис отново с игра на идола, връчен на Зоран

# 631
  • Sofia
Комбинативна мисъл им липсва на Док и Кари. В това отношение Йо, Бо, Мила, Ганка, Анелия, Георги ги изпреварват. Денис засега не е ясен, играе го сателит, което също е умно, но може да има потенциал, ще се види. Александра също не е заявила нищо, може да изненада. Потенциално коварни са ми Зоки, Кари. Ивана ми е любопитна как би играла в племе.
Не е задължително на финала да са двама, може и трима. Обаче не се сещам при равенство как се процедира по учебник. Също така обединеното племе може да е от 9 до към 12 играчи. Островът може да е активен почти до самия финал, но може и да отпадне по-рано. Всичко това са множество неизвестни, но и лостове на продукцията.

# 632
  • София
В американския също се наказват наглите, не си мислете, че и там някой ще му е приятно да го обиждат, а после да гласуват за такъв човек. Говоря за Ръсел. Тук смятам, че Зоран върви по този начин. Мисля, че ще стигне далеч, но много хора вече казаха, че ги е обиждал многократно, псувал и тн. Ако продължи така и след обединението, не може да очаква, че биха го подкрепили, ако стигне финал. Ифугао сега го харесват, защото не ги устройва да има петица, но ако и с тях се държи така, няма да е за дълго.

Ще ги видим и другите, някои засега играят добре, но има време да си повярват и да изпуснат контрола над себе си най-вече, което ще им коства играта.

# 633
  • Sofia
Абсолютно! Зоран е типаж Ръсел. А Док ми го докарва поведенчески на Ози.

# 634
  • Другата България
Тъкмо това идвах да пиша.
Въпреки, че Ръсел няма стигане.
И ако Зоран това цели, да е като Ръсел, трябва да е наясно, че победа няма да види.

За Ози не съм съвсем сигурна, тоест, за доктора всъщност.

# 635
Ози разчиташе на сила в игрите и изхранване на племето и дори на съвет го е казвал: "не знам кой ще ви лови риба и ще ви намира храна, ако ме изгоните мене". В социалната игра го нямаше много-много.

От няколко сезона в американския формат правилото при равенство е третият финалист, който е получил по-малко гласове, автоматично става член на журито и неговият глас определя победителя. Имаше вече такъв случай и жената избра този от двамата, с когото беше по-близка.

С огън се определя кой да е третият финалист. Победителят в играта за имунитет избира кого да вземе на финал, останалите двама се състезават кой първи ще запали огън и който успее, отива на финал.

Напълно споделям мнението, че Зоран има потенциал да стигне далеч, но ако наистина обижда наред, ще се размине с наградата. Освен, ако няма нагласи тип "бий ме, обичам те".

# 636
  • Sofia
Само да допълня, че състезанието с огън накрая не е правило, имало е сезони без. Имало е и финален съвет само с трима. Тогава гласува този с огърлицата и на практика си избира опонент за вота на журито. Огънят май беше решаващ при равенство в съвет от 4-ма.
Твърде малко сме гледали Доктора, да, не е 1:1 с Ози, но и той като него (засега) играе в двойка с жена, бива го физически в игрите, държи се позитивно, възпитано, мисли уж, склонен е, поне на приказки, към разни геройства... Това са ми паралелите и имах предвид под "поведенчески" прилики. Да, не е ловец и Робинзон, там се разминават 🙂 🌴

# 637
  • Другата България
Доктора играе в двойки с женИ.
Едновременно, в един сезон.
Това ще му "изяде главата", не само то всъщност, но и то.
Малко е гледал явно.
И не осъзнава, че при Александра не е стратегия, при Бо явно също.
А няма по-лошо от прелъстена и изоставена жена.
С което искам да кажа, че доктора няма много на етаж 2, поне що се отнася до логическо мислене и стратегия.
С този чар, който пръска явно, в двойка /ама истинска/ можеше доста по-напред да стигне.
Той заформи двойка с....Денис.
Е....

# 638
Има и още един фактор - еволюцията на формата.
Първите шест сезона на Сървайвър също много се отличават от следващите след десети ... Всичко това е време .. нормално е и в нашите сезони да има такава еволюция, въпреки, че в нашия Сървайвър тази еволюция е целенасочено търсена през този сезон най-малкото с каста на участниците, а не толкова спонтанна както се получи в Америка.

# 639
  • Sofia
Хахах, да, разсмя ме това което Мери е казала за Доктора. Точно така е.
Относно еволюцията също съм съгласна. Те американците еволюираха едновременно – тези които го правят, участниците, зрителите, самото шоу. Докато тук дългата пауза играе съществена роля. Играта още не е еволюирала по естествен път, но доста от замесените хора са напред с материала, за щастие. Това само по себе си също е интересно обстоятелство за мен като гледащ. А за участник може да бъде огромно предимство.
Все забравям да кажа, че забележката ми към продукцията е най-вече за монтажа. Много слабо звено. Но тук отговорност има и режисьорът.
И съм от малкото, които се радват на само 3 еп. седмично. При повече щеше да е пълнеж с глупости, локуми и сапуни.

# 640
И аз съм доволна от трите епизода седмично, в американските на един епизод гледаме игра за награда+игра за имунитет+ съвет и съответно един път седмично.
Е, аз си ги изпиратствам обичайно като свършат и ги гледам наведнъж, но определено ми харесва, че е по-стегнато.

За монтажа съм съгласна, има какво да се желае!
И съм от малкото, които се радват на само 3 еп. седмично. При повече щеше да е пълнеж с глупости, локуми и сапуни.

# 641
  • София
Малко екзотична красота 🙂

# 642
Само да допълня, че състезанието с огън накрая не е правило, имало е сезони без. Имало е и финален съвет само с трима. Тогава гласува този с огърлицата и на практика си избира опонент за вота на журито. Огънят май беше решаващ при равенство в съвет от 4-ма.

От няколко сезона е правилото за последния финалист, за първи път го въведоха в сезона на Бен каубоя, дето уж намираше идоли под път и над път. В първите сезони при трима останали победителят в играта за имунитет избираше другия финалист. След това го промениха, а от 13 сезон финалистите са трима и се определят след съвет.
На съвети с равенство в гласовете първо се прегласува и ако пак има равенство, теглят камъчета - изгоненият е на късмет в такъв случай.
Огън на съвет помня само в два случая - единият, когато в племето бяха останали само двама и нямаше как да гласуват за себе си, а другият беше предпоследния съвет в 13 сезон, където предварително се бяха споразумели да има равенство в гласовете и да решат последния финалист с огън. Ако е имало други случаи, ми се губят.

И аз съм доволна от трите епизода седмично, в американските на един епизод гледаме игра за награда+игра за имунитет+ съвет и съответно един път седмично.
Е, аз си ги изпиратствам обичайно като свършат и ги гледам наведнъж, но определено ми харесва, че е по-стегнато.

За монтажа съм съгласна, има какво да се желае!

И по един час само (с рекламите). И аз съм доволна на по-малко епизоди. За предпочитане е вместо пълнеж, глупости и локуми.

# 643
  • Sofia
Диди, моя грешка в случая! Мерси за уточнението. Ам. сезони съм гледала все разбъркано и оттам идва заблудата ми за някои детайли. 🙂

# 644
Нищо де, то и правилото е сравнително отскоро, от 3-4 години може би.
Аз съм ги гледала подред, но доста отдавна вече, пък и на маратон беше, та някои сезони сериозно ми се губят.

Общи условия

Активация на акаунт