Нашите орхидеи – тема 38

• 33 403
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Ако беше 10 пъти по-голямо, нямаше да е толкова интересно Grinning
Опитах се да снимам с нещо за мащаб, в случая, стадартна клечка за уши.

# 481
  • оттам, откъдето започва България
Много е нежно и крехко изглеждащо. Simple Smile

# 482
Еха! Толкова е мъничка и изящна Simple Smile

# 483
Не спират да цъфтят ❤
А бялата цъфти от август месец Blush

# 484
  • Варна
Рая, би ли споделила името на новата ти придобивка ?

Днес я заглеждах съвсем същата в нашия Кауфланд, имаше също един " Манхатън" и две " Каода". Въздържах се от покупка.Simple Smile

# 485
  • София
floren, не знам. Това е нещо ново по нашите магазини. Сега я виждам за сефте. Грабнах я, защото и преди съм виждала подобни хибриди /по-широко, завито назад цветче, с доста груби и релефни листенца, специфична, като разделена на две части окраска/, които после никога не изскачат пак.

Ето друг такъв от преди няколко години

# 486
  • Варна
Рая, благодаря за отговора. Прекрасна е, честита и дълго да те радва ! Simple Smile

Тази втората пък ми прилича на " Пиниф", но ти си специалиста по наименованията. Simple Smile

# 487
  • София
floren, втората не е Пиниф. Него го нямам. Тази е третата или четвъртата, подобна на която попадам. Не са подобни по цвят, а по форма на цветовете. Едната не я взех - беще много зле и си отиваше, въпреки че сега, с този ми опит, бих я взела и бих се опитала да я размножа. Пак беше със същата сплесната форма на цвета. Много е харакетерна и веднага се вижда, че е различна. Според мен някой от производителите прави кръстове с друг вид орхидеи и това са случайно попаднали семенца в общите камари.

Допълвам - питах в руска група и там смятат, че новата ми придобивка все пак е Пиниф, независимо от разликите, които виждам. Казаха, че Пиниф цъфти различно всеки път, така че точките в основата на устната не са критерий.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 09:04 от Raya

# 488
  • Варна
...
Допълвам - питах в руска група и там смятат, че новата ми придобивка все пак е Пиниф, независимо от разликите, които виждам. Казаха, че Пиниф цъфти различно всеки път, така че точките в основата на устната не са критерий.

Браво, страхотно попадение. Пиниф-а открай време го харесвам и все го отлагам за по нататък. Simple Smile

# 489
Момичета дайте идея за "дом" на орхидеите ми..
Искам да са на нещо като стойка,  Поставка..имам 9 броя в момента..
Вашите къде сте ги подредили...
Освен на прозорец ,  тези които имат 🙂

# 490
  • Мадрид / София
Момичета дайте идея за "дом" на орхидеите ми..
Искам да са на нещо като стойка,  Поставка..имам 9 броя в момента..
Вашите къде сте ги подредили...
Освен на прозорец ,  тези които имат 🙂

Едните са така:

А другите така:

Снимките са от преди няколо месеца.

# 491
Благодаря ти бързото включване 🙂
А защо всяка саксиика ти е и в друга подложка ..
Керамзит ли им слагаш, като по учебник 😉

# 492
От една страна защото всяка се кисне в нейното си съдче, за да не пренесе някви зарази на останалите ако се киснат заедно. Това също е по учебник. Вече за конкретния случай …
Анжела, онцидиумите са 😍

И да споделя нещо дето отдавна си го мисля.. като вляза в групите и на всеки … първи 😂 пост прочета “моите красавици”(дори когато въпросната е с едно листо и половин корен - “как да спася тази красавица”)
 и … вече го чета красТавици. Не мога повече😂

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 07:48 от second

# 493
  • Мадрид / София
Благодаря ти бързото включване 🙂
А защо всяка саксиика ти е и в друга подложка ..
Керамзит ли им слагаш, като по учебник 😉
Да, имам камъчета отдолу и водичка, защото при мен въздуха е много сух и така боря тази сухота.

# 494
Здравейте!
Идвам с въпрос и нужда от малко помощ, една нова орхидея нещо не се чувства добре. Корените на места стоят зелени като плесенясали, а на места сухи. В момента изглеждат така
Листата също са оклюмали
Какво мога да направя, за да оцелее? В момента е цъфнала, да отрежа ли цветоноса?

Общи условия

Активация на акаунт