Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 210 848
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 750
  • София
Само като чета и лошо ми става, а аз се оплаквам от моя гастро, че само ми изписва Квамател и винаги за дебелото черво билкови препарати, сега ще пия Иритаколин. И колкото повече чета в тоя интернет толкова повече си мисля, че ме боли панкреаса, а после се успокоявам, че ако ме болеше той вчера все за 2 месеца щяха да видят ако му има нещо, макар че моя лекар гледаше само там, където му казах, че ме боли, т.е гледаше жлъчка, предполагам там е и панкреаса, нищо че края на ноември пак ме гледаше.

# 751
То внушението е лошо нещо. Спри да четеш и да го мислиш.

# 752
  • София
Аз напоследък започнах да чета за връзката мозък-тяло. Психосоматика един вид. Чета книгите на д-р Джон Сарно, има две на български, аз имам 3-4 в оригинал. Теорията е, че мозъкът се опитва да ни спаси от неотработените емоции, които се намират в подсъзнанието като ни разсейва с физическа болка. Обикновено става въпрос за болки в гръбнак, мускули и стави, но СРЧ е също един от първите кандидати за това разтройство. Болка се замества с всеки дискомфорт. Аз имам болка в врата и кръста, които се появиха заедно със стомашно-чревните. От няколко дена буквално чета на тази тема и виждам подобрение. Дори да е самовнушение, пак ще съм доволна.
Ако някой се интересува, TMS е теорията, dr. John Sarno.

# 753
Merelenda ти беше споменала,че си пила колаген. На гладно ли го пиеше?

Mundi пусни си изследвания за панкреаса. Най- малко Амилаза , Липаза и кръвна захар. Моята лекарка ми пусна и тумурен маркер СА 242, бил точно за панкреаса ( щях да припадна от притеснение) , слава Богу всичко е в норма.  Това с тумурния маркер е вече крайна мярка, аз го пусках заради резултата от скенера. Но другите изследвания излизат за 2 часа и ще се успокоиш. Жлъчката и панкреаса са свързани и в повечето случаи ,ако има проблем със жлъчката , се отразява на панкреаса.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 17:31 от Andi_B

# 754
Колаген Про Актив- 25 мл вечер преди лягане.

# 755
  • София

Mundi пусни си изследвания за панкреаса. Най- малко Амилаза , Липаза и кръвна захар. Моята лекарка ми пусна и тумурен маркер СА 242, бил точно за панкреаса ( щях да припадна от притеснение) , слава Богу всичко е в норма.  Това с тумурния маркер е вече крайна мярка, аз го пусках заради резултата от скенера. Но другите изследвания излизат за 2 часа и ще се успокоиш. Жлъчката и панкреаса са свързани и в повечето случаи ,ако има проблем със жлъчката , се отразява на панкреаса.

Четох аз за тези ензими, но аз пия и притивозачатни, те се отразявали на Амилазата, повишавали я, супер тъпо. Интересно ми е защо лекарите не ги пускат тези изследвания, моя лекар нищо не ми спомена за такива изследвания, дори и за ПКК нищо не каза. Иначе е добър, лекувал ме е от рефлукса успешно, а при проблем с панкреаса би следвало да е увеличен, поне според мен.

# 756
Merelenda, Silver cloud искрено ви благодаря за мненията, съветите и насоките. Личната лекарка ме успокои, че отклоненията в ПКК може да се дължат и на това, че дълго време не се храня пълноценно и почти не пия вода.
Merelenda, много точно и абсолютно вярно е всичко, което казваш.
Хубава храна, билки и повече спокойствие, пък каквото стане Simple Smile
А пробвали ли сте Шуслеровите соли?

# 757

Четох аз за тези ензими, но аз пия и притивозачатни, те се отразявали на Амилазата, повишавали я, супер тъпо. Интересно ми е защо лекарите не ги пускат тези изследвания, моя лекар нищо не ми спомена за такива изследвания, дори и за ПКК нищо не каза. Иначе е добър, лекувал ме е от рефлукса успешно, а при проблем с панкреаса би следвало да е увеличен, поне според мен.

Ами не знам защо лекарите не пускат изследвания и аз все при добри лекари ходя. Забелязала съм ,че пускат изследвания след като се влачиш 2-3 месеца и си ги искаш. Повечето изследвания сама съм ги пускала и плащала. За панкреаса описах това , което съм чела. И което лекарите споделиха, той е доста труден за диагностика, точно защото трудно се вижда и трябва наистина да имаш остри симптоми. До колкото четох,ако има възпаление като панкреатит боли много силно.

# 758
  • София

Ами не знам защо лекарите не пускат изследвания и аз все при добри лекари ходя. Забелязала съм ,че пускат изследвания след като се влачиш 2-3 месеца и си ги искаш. Повечето изследвания сама съм ги пускала и плащала. За панкреаса описах това , което съм чела. И което лекарите споделиха, той е доста труден за диагностика, точно защото трудно се вижда и трябва наистина да имаш остри симптоми. До колкото четох,ако има възпаление като панкреатит боли много силно.

Аз попрочетох къде всъщност боли панкреаса, честно казано мен ме боли доста по вдясно от него, не че ме успокоява това, при условие, че доктора все ми открива полипи в жлъчката, предния път преди 2 месеца уж видя, после били черва, ходих при друг каза, че нямам нищо. Сега ходих пак при този и ми обеснява как имам ама под 2 мм, нищо не било и прочие....а аз съвсем се ошашках, имам ли полип, нямам ли и дали е полип, а камък примерно. Не.....моето било червото, факт е, че от Иритаколина се чувствам по добре.....тъпотия....

# 759
Magi_hr, и аз получих неразположението в стомаха след лекуване на бактериална вагиноза.

# 760
Lady Vi, а излекувахте ли бактериозата и отшумя ли бързо неразположението в стомаха? Какви изследвания правихте?
Извинявам се, ако сте описали вече назад в темата.

# 761
Mundi , а забелязваш ли да има връзка с храната ?Панкреас боли, до колкото знам ,непосредствено след хранене, особено ако храната е мазна или си пила алкохол. Алкохолът е токсичен за панкреаса и той реагира. Наистина не знам колко добре се вижда с ехограф, виждат ли се камъни, чувала съм че някои хора имат шлака в злъчката. Ако лекарят ти е добър, довери му се. Или поне го накарай да.ти пусни изследвания. Има си показатели и за жлъчка. Все пак ние не сме лекар, колкото и да четеш в интернет, няма как да разбираш колкото един лекар.

# 762
  • София
Mundi , а забелязваш ли да има връзка с храната ?Панкреас боли, до колкото знам ,непосредствено след хранене, особено ако храната е мазна или си пила алкохол. Алкохолът е токсичен за панкреаса и той реагира. Наистина не знам колко добре се вижда с ехограф, виждат ли се камъни, чувала съм че някои хора имат шлака в злъчката. Ако лекарят ти е добър, довери му се. Или поне го накарай да.ти пусни изследвания. Има си показатели и за жлъчка. Все пак ние не сме лекар, колкото и да четеш в интернет, няма как да разбираш колкото един лекар.
Изобщо това не го свързвам с храненето, подпира си ме и без да съм се нахранила,  дори вече се замислям дали да не ида на нефролог, че и кръста ме наболява. Боли ме или по скоро натиска точно в областта на жлъчката, лекаря ми е добър - да, досега винаги ме е лекувал, аз си падам леко страхлива и си ходя редовно имам ли проблем, но ми е странно, че не ми пуска изследвания, това е единственото, което ме притеснява. Иначе малко ме подразни, че на последния преглед онзи ден ме огледа с ехото само в точката където ме боли, а не ми огледа целия корем, за сметка на това много добре ми палпира корема, както написах той и един друг са ме гледали края на ноември на ехограф. Той всъщност ми обясни, че с палпацията се опипвало нещо си, аз не разбирам, но не ми каза нито за изследвания за жлъчка и т.н., ако било панкреас боляло много и се отслабвало, дори малко ми държеше тон като го попитах дали не е от него. Мисля тези дни да си пусна една ПКК и чернодробните АСАТ, АЛАТ, ГГТ и така, а най-тъпото е, че точно вдясно имам яйчникова киста и както писах пия ОК, заради нея, преди време туморния маркер СА 125 беше повишен, но ме увериха, че не е опасно, сега взех да се чудя дали нямам някаква ендометриоза по червото.....изобщо лека хипохондрия ме е обзела.

# 763
Mundi, да и аз знам че панкреаса боли много се отслабва драстично. За ендометриоза и аз се притеснявах преди години, защото имах ужасно болезнен цикъл и овулация по едно време.  Еми този тумурен маркер излезе нормален. И аз много се шашкам като ме боли нещо,особено като не могат да установят причината и се влача с месеци по доктори . И е ужасно да те боли постоянно. Ставаш половин човек. Не знам какво да те посъветвам,освен да се консултираш с още един специалист. Този като не намира решение на проблема. Или някой лекар с по - добра апаратура. Защото и това е от значение.

# 764
Mundi, да и аз знам че панкреаса боли много се отслабва драстично. За ендометриоза и аз се притеснявах преди години, защото имах ужасно болезнен цикъл и овулация по едно време.  Еми този тумурен маркер излезе нормален. И аз много се шашкам като ме боли нещо,особено като не могат да установят причината и се влача с месеци по доктори . И е ужасно да те боли постоянно. Ставаш половин човек. Не знам какво да те посъветвам,освен да се консултираш с още един специалист. Този като не намира решение на проблема. Или някой лекар с по - добра апаратура. Защото и това е от значение.

Не е по темата,но казваш,че маркера ти е бил в норма
Маркера за ендометриоза или някакъв друг,че преди това си споменала и за такива съмнения (като мен в момента)

Общи условия

Активация на акаунт