Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 732
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 1 320
Аз не съм спряла глутена, тъй като има съмнение, че това предизвиква хормонален дисбаланс специално при мен.
Но правя "почивки", през които го спирам напълно, внимавам дори за "следи", за да ми спадне малко корема. После гледам да си набавя заради хормоните, но да е повече за сметка на по-кратък период мъки. Тогава са огромно количество газове, ходене често "до тоалетна", вследствие на газовете - запек (сякаш ми блокират червата). Но никога твърди изпражнения, винаги са кашави и все едно имам "стеаторея". В същото време не отслабвам. Уж не усвоявам мазнини явно, поне бонус да имах от цялата работа... Вит. Д ми беше нисък, въпреки че пих доста качествен, явно не се усвоява нещо, което пак може да е свързано с абсорбцията на мазнини. Сега съм си взела друг вид, понеже ми казаха (лекар имам предвид), че проблема бил, че е бил на марка "А", а не на марка "Б" Sweat Smile Rolling Eyes

И аз съм в подобна ситуация и то от доста време. Имам чувството, че  е запек, а са кашави   и понякога и тънки.Газове, спазми имам също.Преди 20 дни разбрах,че вит д ми е нисък-11 и ми изписаха лекарство.От как ги пия се започна ходене до VC по 2 на ден.Единият път тънки  а другия път кашави.Мисля си,че може да е от вит д, защото четох,че засилвал метаболизма.И аз съм със СРДЧ. Витамин Д  на хапчета или на спрей взимате?

# 1 321
Аз пиех капки, сега взимам спрей. Иначе съм в тежък дефицит също.

# 1 322
Аз пиех капки, се8га взимам спрей. Иначе съм в тежък дефицит също.
И аз мисля сега като ми свършат таблетките да премина на спрей.По-добре ли е със спрея.Въпросът е ,да се вдигне този дефицит.Мислите ли,че честото ходене до VC  е възможно да е от тях?

# 1 323
Аз пия вит Д от няколко години с малки паузи. Не ми се е засилил метаболизма от него.
Има тема за витамин д.

# 1 324
Кой е препоръчаният вит Д?
Някакъв на капсули. Толкова бях ядосана на ендокринолога, че хвърлих рецептата. Взех си Вигантол и този:
Скрит текст:

Иначе бях пила този:
Скрит текст:

# 1 325
Здравейте!
От сутринта имам 2 изхождания със зелени изпражнения.. Не съм яла нищо зелено вчера. Снощи прекалих със сарми и торта от детски рожден ден, но не съм яла много от оцветената сметана.. Възможно ли е да е от тях? Нямам други оплаквания.

# 1 326
То главно храна и добавки с желязо май може да оцветят. Изчакай следващите изхождания. Ако е от храната ще се изчисти. Особено ако няма болки, дискомфорт.

# 1 327
  • София
При мен и от добавка магнезиев цитрат на хапчета бяха взели да се боядисват в зелено.

# 1 328
При мен не, пия редовно.
При мен и от добавка магнезиев цитрат на хапчета бяха взели да се боядисват в зелено.

# 1 329
Желязото оцветява в черно.
Магнезий не оцветява.

# 1 330
Последните постове съм все аз, но съм много притеснена, докато не мине ЯМР 🥺
Досега все се оплаквах от тежест високо, вдясно, къркорене и разни такива.
Обаче от месец и малко вече имам болки ниско, вляво, пробождаща силна, разпъваща болка, едва се повлиява от спазмалгон и откакто гастрото ми каза, че "лошите" неща болят предимно вляво вече съм полудяла. Нали болката е най показателния симптом.
Чувствам се съсипана, няма ли спокойствие, откакто се помня все нещо ме мъчи, две тежки диагнози ме сполетяха  докога така..

Сменете го този гастроентеролог, който си позволява да Ви говори така. Лошите неща може и изобщо да не болят, а камо ли основно вляво...абсолютно непрофесионално изказване...ЯМР и колоноскопия (ако ЯМР не покаже някакво възпаление на тръба/яйчник). При всички положения не се притеснявайте!

# 1 331
Тези дни правих ЯМР с контраст, всичко е наред, макар червата точно няма как да се гледат заради чревно съдържимо и все пак.

# 1 332
Тези дни правих ЯМР с контраст, всичко е наред, макар червата точно няма как да се гледат заради чревно съдържимо и все пак.

Тогава най-вероятно са газове.

# 1 333
Малко извън темата, но ямр на какво правите, стомах или ?   
Понеже са ми кавали,че при стомах не се гледат яйчници ,а вие казвате че имате болки у ниско вляво

# 1 334
Правите ли разлика между стомах и корем? Какво общо имат яйчниците със стомаха?

Общи условия

Активация на акаунт