Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 913
  • 382
  •   1
Отговори
# 255
  • Плевен
По принцип идеалният вариант е кърменето да продължи до 11 месеца, така че с тия 9 мес. напълно се вписваш във всички препоръки. Може да ги осведомиш следващия път😄
Току-що установих, че съм преизпълнила нормата над 4 пъти 🤣
И аз и аз.4 пъти и половина даже.Не знам 4г и 4 м колко норми се водят Simple Smile

# 256
Интересно как се отбива на 4г.? Аз сега се чидя как, то е навик вече. Не е само за приспиване ами като гледа нещо и иска да пие мляко по това време.

# 257
Интересно как се отбива на 4г.? Аз сега се чидя как, то е навик вече. Не е само за приспиване ами като гледа нещо и иска да пие мляко по това време.

Лесно. На тази възраст детето е съзряло достатъчно и с него може да се общува пълноценно. За мен е в пъти по-лесно и безболезнено отбиването на голямо дете, отколкото около годината

# 258
Моето дете се отби само. Бяхме започнали да си говорим, че големите деца не се кърмят и такива нещо. Първо кърменето се разреди значително и един ден просто спря да си иска.
Петен, нали знаеш, много ти благодаря 🤗

# 259
  • Плевен
Много лесно се отбива на 4 години.Даже в пъти по-лесно отколкото едногодишно пристрастено,падащо докато тича,с растящи зъби и бебешки пубертет и т.н.Никога нищо не съм приказвала,че бил голям и разни такива.Просто вече беше голям и кърменето се разреди доста и то разредено от него самия,не чрез натиск от мен.И да,беше само за приспиване-тоест само веднъж на ден(вечер) и то за минута-две.Защото то просто кърма почти нямаше.Заспиваше за няколко минути,на мен не ми пречеше и го оставих докато той пожела да бъде прекратено.Една вечер ми отказа сам,голям бил.Минахме на сутрешно кърмене след ставане.И то трая месец-два.Един ден просто не се сети,аз не предложих и така приключи всичко.Без драми,рев,обясняваници и приспиване по час-два.Когато се отби започна да си заспива сам,в неговото си легло,без прибавяне на никакви асоциации за сън от мен.Просто порастна.
sylviana -моля,пак заповядай Simple Smile Макар,че не помня с какво съм помогнала Simple SmileПредполагам със съвети .

# 260
Според тези мами, избият ли зъбите трябва да минаваме на кисело мляко 😡

В първия случай бебето поне е над 8 месеца май, но във втория още на 5 са минали на кисело

# 261
На мен ми идва на моменти тежко вече с кърменето Cry И аз се замислям за отбиване. Много ми просмуква зърната, откакто започна никненето на зъби, отделно иска да щипе. Ужасно е Cry Но поне до годината бих давала или изцедена кърма или АМ.

# 262
Bugi, айо усещате болка заради зъбките, разкачайте детето докато не се усети, че трябва да внимава. Аз при първите зъбчета и хапане прибрах гърдата няколко пъти, оставих го до мен да поплаче и после вече спря. А може заради никненето на зъбите да търси да суче по-често и заради това да усещате зърната така. Дали крем с ланолин не би помогнал? В краен случай силиконов протектор може би.
И това вече счупи тъпомера днес

# 263
Тази практика с киселото мляко изглежда като отмъщение към бебето, зловещо е направо.😣

Буги, може да пробваш гердан за кърмачки, за да се разсейва с него. За зъбите не знам как да се подходи, аз кърмих с пълен набор зъби, но той си ядеше и не ме е хапал.

# 264
  • София
Мен само веднъж ме ухапа и ревнах, и повече не е (кърмен е хиляда години). Иначе протрива зърната, като се “чеше”, ама Simple Smile ланолина помага.

# 265
  • някъде в орбита...
Едното ми успешно се разсейваше да не ме щипе с биберон или гумена играчка за баня (имахме малко октоподче). Щом засучеше, връчвах едното от двете да е заета свободната ръка, и тормоза се прехвърляше от мен към гумата.
Хапана съм няколко пъти от всяко дребно, но не нарочно. Или са били уморени, или болни, или нещо подобно  Hands Plus1

# 266
Мен ме е хапала един единствен път нарочно и то беше точно след като изби първия зъб, сякаш искаше да ми се похвали. Аз дори не бях разбрала, че си имаме зъб.
Иначе в последно време ме хапе като заспива, просто някак си стяга челюстта съвсем несъзнателно и знам, че в такъв момент вече спи и просто се измъквам и си я оставям да си спи.
 И въпреки това всички познати се скъсаха да ме плащат как като й поникнат зъбите, ще започне да ме хапе до кръв и подобни. Другото ми любимо е свързано с яслата и как щяла да започне да бърка в пазвите на сестрите и възпитателките там, все едно детето е малоумно и не прави разлика между майка си и другите жени..

# 267

Отдавна не ми беше липсвала реакция с блъскане във стената. 😂

# 268
Другото ми любимо е свързано с яслата и как щяла да започне да бърка в пазвите на сестрите и възпитателките там, все едно детето е малоумно и не прави разлика между майка си и другите жени..
Остави ти тая работа, моят на 1 г. 2 мес. през първата седмица беше попрепипал каките в яслата, като се опитвали да го слагат да спи 😂 Все пак, ако изпадне нещо 😄

# 269

Отдавна не ми беше липсвала реакция с блъскане във стената. 😂

Леле.

Общи условия

Активация на акаунт