162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 69 269
  • 702
  •   1
Отговори
# 150
Очаква се сериозна инфлация и затова хората наливат в имоти, а имотите растат с бясна скорост. И в Европа е така.
За Ню Йорк дъщеря ми винаги минаваше Борд апрувал ( така помня) каквото и да значи това.
Има имоти, за които не й отговаряха и когато обаче пишеше от служебния си имейл й връщаха отговор. Което означава, че търсене на имоти има и дори си подбират наемателите.

# 151
Не знам, не знам. В тоя момент, единствено бих продавала, но не бих купувала. Филмът с купуването на имоти на извънземни цени го гледах (и играх) през 2005. Повече не участвам в него, парен каша духа.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 07:53 от Aerin

# 152
Няма балон има търсене, което надхвърля няколко пъти предлагането. В Далас-Форт Уърд в и извън градовете и ноа и апартаментни комплекси , рв паркове се строят на конвеир. И нищо празно не остава. Масово от Калифорния, но и от други щати доста хора се местят тук. Ковид мерки и ограничения в Тексас отпаднаха още през март 2021 ама доста офиси в Фт Уърд си остават затворени и хората си работят хоум офис, съответно търсят по-големи имоти извън сити лимитс. Хем спокойствие и тишина, хем големия двор държи съседите на дистанция. За който може да си го позволи.
В или извън ноа , тревата се коси, а не се оставя да стане да стане 2 фута висока, освен ако не е в някой уайт траш трейлър парк. Общината също изпраща предупреждения и следват глоби за неокосени ливади.
Има разлика дали се наема къща/ апартамент в общност и апартамент в апартаментен комплекс. В първия случай с pays tubs, bank statements, tax return се доказва доход и всеки може да наеме стига покрие изискванията за размер на дохода.
Свекърва ми е менъджър на няколко апартаментни комплекса от една верига. Шанс за одобрение без кредитен рейтинг и бекграунд чек няма.
А $3000/месец за къща с три спални изобщо не е много , поне за Фт Уърд и наоколо.

# 153
Ние също минахме одобрение от борда на директорите във комплекса. По документи.  Не са ни викали на другарски съд.
Още нямахме зелени карти и пратихме сканирани паспортите на тримата.  Нямахме и pay stubs, нито taxs return, нито кредитна карта или история. Направиха ни police back ground check. Мисля че на много места се иска. За косайнъра, казаха че ги интересува хората които ще живеят в юнита, гаранти не важат.
Това в нашия случай. В този щат. На север може да е различно.

# 154
  • Sunshine state
Ние сме в ХОА и нямаме проблеми с тях - плащаме $1200 на три месеца и ни покрива водата, лоун сървис, застраховка на външната част на къщата, покрив, флууд иншурънс, кабелна и то не бейсик, и интернет. Живеем в централната част на града в таун хаус строен 2004г в най-добрият скуул дистрикт и сме доволни, но ако нямахме дете и не ми пукаше за училищата, и аз бих се преместила някъде в по-краен квартал, защото там къщите са къде къде по-евтини. Минаваш борд апруувал и бекграунд чек и като наемаш, и като купуваш. В момента къщите са двойни, нашата я взехме 2018г на страхотна цена с 2.25% лихва за 15год, но сега.. 😬

# 155
Звучи сякаш се изправяш пред "другарски съд" и наличните живущи гласуват,  този-да или този-не

Преди две години купувахме кондо и една от опциите беше в комплекс с НОА, в който трябваше да ни одобрят по документи и интервю, за да можем да купим. Подминахме ги, тогава още имаше достатъчно предлагане. Но има такива и при нас.

Изискването за гаранта може да е не да живее в същия апартамент, а в същия комплекс или сграда, тоест НОА да го познава като наемател, не просто да разчита на кредитната му история. Гадая, разбира се, не знам какво е написано във въпросния договор точно.

# 156
Ние не сме минавали HOA одобрение, като си купихме нашата къща. Нови правила ли са това?

# 157
Къщата на съседната улица до мен е $5000 наем. Незнам дали имат НОА. На моята улица няма, няма и да има докато аз живея тук.

Одобрение не сме минавали като купихме първата. Таксата е $425 в това влиза водата, поддръжка на общи части и застраховка на общи части на сградите (таунхаус).
На нашите квартиранти не сме им правили бекграунд чек. Поискахме им само пей стъбс за да сме сигурни че могат да си го позволят - майка с тийн син. И последен наем не сме им искали.

# 158
Аз нямах предвид, че всички НОА имат такива изисквания, това при нас поне беше голямо изключение и много ни учуди. Просто казвам, че съществуват и много претенциозни НОА. Кондото с нищо не впечатляваше, та чак толкова зор да си дадем, купихме друго, където никой не ни е одобрявал.

В нашия район в момента стандартът е, дори да не се прави бекграунд чек и кредитна история, да се предплащат първи, втори и последен наем плюс секюрити депозит. Доколкото разбирам е ново изискване, но при нас има голям наплив от студенти и явно се търсят допълнителни застраховки там.

# 159
  • Sunshine state
Ние не сме минавали HOA одобрение, като си купихме нашата къща. Нови правила ли са това?
При нашите имаше - събмитваш и те одобряват след бек граунд чек. Няма интервюта и тял подобни, може би е формалност, но аз лично против нямам, защото така поне знаем, че няма кой знае какво престъпници наоколо. Всъщност съседката, която е и директор на борда ми обясни, че точно за това го правят. Нека да им пускат бек граунд чекове. В кондото, което наехме след първото беше ужасна асоциацията - то и тервюта, то обикаляне на паркинга нон стоп да гледат кой е спрял на гест и кой не.. Бивше 55+ комюнити и кондо командо отвсякъде. Избягахме оттам и си търсехме квартал с млади хора и деца. Е, намерихме си - детето е по цял ден навън и играе, уличките са малки и тихи, съседите разпъват столове и маси пред къшите и си говорят, никой не те следи и докладва за тъпотии. Дори ни одобриха козирка на къщата, която никой няма. Какво повече да искам? ☺

# 160
В или извън ноа , тревата се коси, а не се оставя да стане да стане 2 фута висока, освен ако не е в някой уайт траш трейлър парк. Общината също изпраща предупреждения и следват глоби за неокосени ливади.

Не знам, моят личен опит е, че между двете няма нищо общо. Общината не кръжи да ти оглежда двора, докато някои HOA могат буквално да ти извадят душата. И не говорим за два метра ливада, а за тревички едва покарали измежду плочите на драйвуея. Минават, снимат, пращат, заплашват, пак минават, пак снимат. 
Такива места наистина изглеждат добре, но не трябва да имаш никакъв живот, камо ли да ходиш на работа.

# 161
Затова има Lawncare services. За $120 на седмица или две седмици как ли няма да кося трева на 40С.
А за  ноа без предварително одобрение и бекграуд чек направо си представям и къщите и обитателите им.

# 162
Да кажа и за нашия асосиейшън..Според мен са ОК..В момента се правят нови покриви, басейна се поддържа. Косят си, редовно, патки и игуани са доволни. За чистотата има какво да се желае, въпреки че всеки ден минава жената.
Минус е, че пералните са общи. Това ме побърква, защото съм гнуслива...
Иначе е спокойно, хората си оставят колите отключени.

# 163
Затова има Lawncare services. За $120 на седмица или две седмици как ли няма да кося трева на 40С.
А за  ноа без предварително одобрение и бекграуд чек направо си представям и къщите и обитателите им.

Аз пак да уточня, не говорим за косене на трева, а за тревички, които покарват между плочките всеки ден. За такава поддръжка, ти трябва full time gardener, а хората, които могат дa си позволят такъв, не живеят в зайчарници с HOA. Такива упражнения са за безделници, така да го кажа по-ясно.

Не е задължително къщите и хората без одобрение да са кофти, Америка е доста голяма и шарена. Очакванията също са различни при различните хора. И все пак се говорим за преди години, покрай Ковид нещата много се промениха.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 03:37 от Aerin

# 164
Ами не ми трябва градинар , наема съм фирма която всяка седмица ми коси , тримва, еджва драйвуай , подравнява ми храстите и цветните лего когато има нужда. И два акра и половина двор без къщата не е зайчарник Wink

Общи условия

Активация на акаунт