162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 73 778
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
https://bg.usembassy.gov/u-s-citizen-services/local-resources-of … ving-information/

От Канада съм, но за нас важат същите условия. Взимали сме коли от Top rent a car ; Omnicar, нямаме оплаквания. Винаги са искали International driving permit.  Издава се в провинцията(Kанада) или щата (USA) преди да тръгнеш. Може би вашият гост да има такъв, ако е шофирал в Европа, Важи 1 г., но за 90 дни от влизането в България
Програматa ми се вижда натовареna, но пък винаги може да се промени.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:48 от Dimana12

# 586
Top rent a car са ми давали кола под наем само с американската книжка - усмихнах им се и казах че ще се оправя някак си ако ми направят проверка. Резервацията трябва той да я направи - но може да сте с него когато взимате колата - ако стане въпрос.

И да му кажете че в Европа го няма правилото за 5-10 км/ч над лимита или карам с трафика Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 00:53 от Miss K

# 587
  • USA
Top rent a car до летище Варна също не са поискали на сина ми нищо друго освен американска книжка миналата година.

# 588
  • Sofia
И да му кажете че в Европа го няма правилото за 5-10 км/ч над лимита ...

Не знам кое е това правило за САЩ, но в България може да се кара точно с до 10 км/ч над лимита – потвърдиха го наскоро и по новините. Аз цял живот шофирам така и досега не съм имала проблеми. Simple Smile

# 589
От Европа до Европа разлика бол! В Швейцария дори не мечтаят за +10 Wink

# 590
Всъщност е между 5 до 7.
пп Според тамагочито, тук годината е 2024 - там още ли е 2022?!

# 591
  • Калифорния, САЩ
Здравейте. Утре пътувам о ратно за САЩ и авиокомпанията Virgin Atlantic разрешава до 5 литра алкохол на човек. Искам да взема бутилиран алкохол от магазин с бандерол, бутилката е 1.5 литра. По законите на САЩ май не р разрешено. Имате ли подобен опит? Да взимам ли или?

# 592
Toва е тема стартирана през 2022 и още неизписана.

# 593
Не знам кое е това правило за САЩ, но в България може да се кара точно с до 10 км/ч над лимита

Признавам, че се изказах неподготвена - скоро слушах едни познати да се оплакват, че са засечени на камера и глобени в Испания или Италия за 5 км/ч отгоре. Добре че и Агента допълни за европейските специфики. Успех с наемането на кола, в крайна сметка!

# 594
  • Down south
Цитат
Факт, че сме назад сме с времето, ама чак толкова Stuck Out Tongue Winking Eye

# 595
Здравейте. Утре пътувам о ратно за САЩ и авиокомпанията Virgin Atlantic разрешава до 5 литра алкохол на човек. Искам да взема бутилиран алкохол от магазин с бандерол, бутилката е 1.5 литра. По законите на САЩ май не р разрешено. Имате ли подобен опит? Да взимам ли или?
Не е разрешено.
По литър концентрат е на човек (децата не се броят).
Вкарвали сме и 7литра, но си е риск.
Решението е ваше.

# 596
Благодаря за съветите!

А кои са най-важните разлики в правилата за движение м/у САЩ и БГ? ако има такива естествено.

# 597
Azalee,
За първи път в САЩ видях това правило, че който пръв се яви на кръстовището, преминава пръв и там по реда на явяване.
В Европа нерегулирано кръстовище е десностоящ.

Нямаш право на десен завой на червено в Европа.

Знаците не са с надписи в Европа. Трябва да ги познаваш кой за какво е.

Друго май не се сещам

# 598
  • Sofia
На мен в САЩ ми се стори много по-лесно да се шофира. Направо песен! Simple Smile Единствената особеност, която ми направи впечатление, е, че поне във Флорида, сякаш, когато трябва да се включиш в движението, повечето шофьори не те "пускат", както сме свикнали в България. Не знам дали разбрахте какво точно визирам.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 13:56 от Blаck Cat

# 599
  • София
rosss ги е описала много добре!

Десният завой на червено не е възможен навсякъде, трябва да се гледа за забраняващ знак. Разбрах, че са го въвели по време на ковид, за да пестят време, и така си е останало след това.

Общи условия

Активация на акаунт