Да вдигнем чаши за последно, че после няма да е редно ! ~бебеправене 404~

• 34 845
  • 715
  •   1
Отговори
# 165
Файонче, ти имаше ли поликистоза, нещо такова съм запомнила? Ако да, да знаеш, че АМХ излиза по-висок при това състояние и май не е удачен критерий.

# 166
Зависи какво предстои. При мен е доста важен, защото по тая стойност ще се ориентира лекарката ми как да подходи при стимулацията. Затова го пусках и наново след ужасната стойност от >16.5. При мен се оказа 6 и нещо в друга лаборатория, но и с други референтни стойности.

Честито Благовещение! Дано скоро всяка от нас има лично такова и да чуе/види благата вест Heart

Тези дни ще пиша повечко, че се събраха разни неща около мен. След малко отивам до Еконт за документите от фонда Heart

# 167
  • София
Не излизаше ли Инхибин по-висок заради ПКЯ? Не съм чувала АМХ да излиза по-висок заради ПКЯ(може и да греша). Аз също съм с ПКЯ и с подобни стойности на АМХ и според всичките лекари които съм посещавала за последните две години всичко е наред.

# 168
Висок АМХ може да показва поликистоза, но мисля, че става дума за доста по-високи стойности. В Бодимед, ако не се лъжа, беше над 6, а съм виждала и референции над 10.
По време на нашите опити бях с АМХ 3.80 и Калчев беше категоричен, че СПКЯ нямам. Имам обаче микрокистозни яйчници, което според него НЕ беше проблем за забременяване.
Fayona, мисля че резултатът ти е много хубав и показва добър резерв. Simple Smile

# 169
Маце, за Инхибина не знам, аз съм чела тук, че АМХ излиза по-висок при поликистоза. Май в темата за хормоните или добавките, в която пише Денис.
Редакция след мнението на Rocket - това, че излиза по-висок, не значи, че реално е зле. Коментарът ми не беше с цел да всявам паника.

# 170
  • София
Честито Благовещение момичета! Пожелавам Богородица да ни закриля и спомогне за сбъдване на мечтата!
Ние до тук опити имаме само в понеделник, по приложение О трябва да е утре Grinning Аз вчера бях много зле заради антибиотика- едно виене на свят, гадене .... съответно съм кисела и разкиселявам и ММ .... дано днес да съм по-добре вече и да можем тия дни да работим по въпроса...

# 171
Здравейте , бъдещи и настоящи мами ! 🌷

Поздравявам ви с хубавият празник днес  Благовещение .

Пожелавам на всяка една от нас , скоро да чуе добрата новина , че ще става мама . 🙂
Записвам се в новата тема , и се надявам това да беше последният цикъл  за тази година . Този път ще почна много по- рано със следенето на О , също така мисля да си купя и гелчето , което коментирахте в темата /Prefert/ .

# 172
Съвсем забравих, честито Благовещение, нека се сбъднат най-съкровените ви мечти! Heart

Момичета, благодаря ви за многото отговори!
На последните прегледи АГ ми каза, че имам ПКЯ, не е споменала СПКЯ, та не съм сигурна какви други проблеми трябва да са налице, за да го диагностицира. Носкоро ми откриха и ИР. Нямам планувани процедури, ендокриноложката ми каза да го изследвам, тъй като не бях досега. Днес следобед трябва и другите ми изследвания да излязат и съм си записала час за 1-ви април, за да ги дискутираме.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 10:27 от Fayona

# 173
  • София
Fayona ПКЯ и СПКЯ е едно и също , С-то е Синдром.

# 174
Консийв си го използвайте като обикновен лубрикант, не си го тикайте никъде Grinning
💙ROSSE💙, разкажи ни малко повече за вашия случай, ако още не си, на мен успехите ми вдъхват надежда!
Писах, писах и коментара ми изчезна 🥴

Rayy, доста време бях активна в темата, да не кажа, че живеех в нея 🙈
2019г се родиха близначките. Да са ми живии здрави 💞
Ще гледам да съм максимално кратка, отгоре отгоре, надявам се да не прекалявам.
Трима АГ ми изписваха АБ заради киста, която си седеше и нарастваше. Освен това имах нетъпими болки.
2016г започнах официално с изследванията /опитите ни за Б са от 2013/14....много загубено време, много /
Нов док, реших да правя ЦС, назначи изследвания и излезе уреаплазма. Хайде пак АБ. Изчистихме я! Ориентирах се към репродуктивен док, защото нямало нужда от ЦС, ами направо Лапароскопия. Исках да е толкова бързо,направо за вчера, вече не се търпеше болката. Стигнах до Тутракан. На 08.03.2017 ме оперира Б. Бойчев. Една ендометриозна киста и един миомен възел /имам още един, с който се разбираме някак си, с него бях и по  време на Б/. Чисти тръби,Лапароскопия.... ама бебе няма.
Кандидатствахме за фонда. 2018 март/април стимулация, пункция. Юни трансфер НЕуспешен /Селена, др Минев /направи ми ЗЕТ с полип. Последва хистероскопия да го маха. Реших да сменя клиниката. Преместих ембрионите в Адела. Др Калчев (обичаме го) направи Успешен трансфер. Преди това пусках изследвания които САМА си назначих, заради ендометриозата излезе + тест за ембриотиксини /дълга тема, съветвам момичетата с ендо да го правят задължително при опити за Б/. М/у всички тези редове има изпити кашони с добавки от Iherb /по съвет на Denis /Стотици изследвания, без да преувеличавам, поне 3 пъти в седмица изследвах нещо.
Ако имате въпроси, питайте 🌺
Честит празник на всички и скоро за всяка по една блага вест 🙏Може и двойна като моята 👭

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 10:43 от 💙ROSSE💙

# 175
Привет момичета,
И честит празник - твърдо вярвам, че всяка от вас ще чуе благата вест в най-добрия за нея момент. Simple Smile
През последните дни се наложи да взема изключително трудното за мен решение да се подложа на лапароскопска операция за премахване на ендо кистата. Спряла съм се на д-р Попов от Вита, с когото имам консултация другата седмица, нядявам се да ме вмести в априлския си график за операции.
След това продължавам борбата и ако ми е писано - ще стане.
Междувременно ще продължавам да ви чета, защото всеки положителен тест тук е надежда за всички ни. Simple Smile

# 176
Марие Аз съм оперирана от др Попов. Ако искаш ми пиши на ЛС.
П. С аз съм 2ри ден закъснение 2 теста за бременност отрицателни, имам горещи вълни. Сутринта се събудих вир вода.. Не знам какво ми става на Ц, тези които са правили опити за бебе, имат ли разместване моят Ц е редовен идва ми около 27,28,29 ден. Дано ми дойде, че да се успокоя вече.. 😶

# 177
Честито Благовещение момичета и нека да има тестове само с две черти! Аз съм с висок АМХ, около 10 е и Калчев каза, че си показва СПКЯ, заради това пуснах и Инхибин, който показва реално, той си беше супер.... Даже ми беше казал, че с такива стойности мога да стана донор на яйцеклетки, да ама с тези късни овулации... Направо е ужасно, днес съм 15ти ден и ЛХ се качва, но супер бавно, явно пак ще е около 20ти ден или по- натам.Този път меря и температура, която си стои 36,5 всяка сутрин....

# 178
Честит празник, мили момичета! Нека само благи вести получаваме! ❤️

Минзухарче, на мен също ми закъсня 2 дни, по същия начин имах горещи вълни и през ноща ставам вир вода 🤷🏼‍♀️

# 179
Мисля, че има някаква разлика между ПКЯ и СПКЯ, но тук вече някой по-начетен трябва да се включи и да обясни.
Доколкото аз виждам от кратко търсене - "PCO is not a disease, whilst PCOS is a metabolic condition"

Точните думи на Калчев при моя преглед бяха - "Ти си с микрокистозни яйчници, ама да не се шашнеш сега, не е патология при теб".

Общи условия

Активация на акаунт