Време ли ми е за дете?

• 9 681
  • 219
  •   1
Отговори
# 105
Да де, аз докато писах последното си мнение по темата всъщност за клиники мислех и жени бързащи да забременеят. Познавам няколко такива, решиха се на тази стъпка на около 40. Не съжаляват и са много щастливи.

Аз не мисля, че бих. Но ако съм в това положение на 40 може да ми дойде друг акъл, затова никого не съдя.

Говориш за жени, които имат професии, дом, средства и план как да отгледат дете след като го родят, предполагам?

# 106
Авторкатае на 32и  тепърва има две години чакане заради сегашния си приятел. Преди това има две други разпаднати връзки, доколкото помня. Ако смятаме и бившия - стават три. Да преброим и настоящия младок. Ни брак, ни дете.
Мисля си, че на нейно място първо бих седнала с малкия да говорим и ако няма яснота - се разделяме веднага. Убедена съм,че той няма да пририта на 25 да си слага хомота. Дилемата ми не е толкова кой от двамата, а дали след неминуемата раздяла с малкия да пробвам с другия. Клоня по-скоро да дам шанс, но при най-дребната издънка и звук накриво да го разкарам веднага. И за него съм сигурна, че няма да се получи.
Накратко, ще се пробвам само за да си докажа, че и двамата не стават, и с чиста съвест мога да ги разкарам.

# 107
Aerin Да, всичките до една много успели професионално и доста богати (плод на собствени усилия), но без партньор. Помня едната като ми го сервира си изля мъката колко ѝ се е искало това да се случи с любим човек, но не се е, и е решила, че няма закога да чака вече.

# 108
Да, за такива жени най-важно е първо да си имат дете, без задължително да имат партньор.

Някой каза, че имането на дете е най-важно по дифолт, и ако деца се гледаха само с мерак, щях да съм съгласна.

Случаят на нашата героиня не е такъв. Тя живее или при партньорите си или при старите си и болни родители, които не я искат, защото се предполага, че отдавна трябва да е самостоятелна. Работи в магазин и заплатата й по-близка до минималната, отколкото до достатъчна. И да й запазят мястото, бебето някой трябва да го гледа. Тя беше готова да е самотна майка, но нямаше план как ще се оправя после. Разчиташе на съвестта и любовта на богатите муньови родители към бъдещето внуче.

Та не винаги най-важно е първо дете да има, без да се взима предвид цялата ситуация и участващите в нея, защото децата не са кукли, които само да гушкаме и да им се радваме.

Аз вече знам как ще приключи темата - “Говорих с муньо, решихме да си имаме дете и да се оженим, искам ключ”. След около година - ново двайсе.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 02:03 от Aerin

# 109
Скептична съм към връзки, в които жената е доста по-възрастна. В един момент почват да изглеждат нелепо един до друг, ама естествено жената не се усеща.
Тоест в казуса младият ми се струва погрешен избор по подразбиране. Simple Smile Другият може да се окаже подходящ. Е, много настоятелен, но защо да е лошо - много я харесва.
Тя него не чак толкоз (колко пъти обясни, че предпочита младия), но скоро няколко души писаха в друга тема, че мъжът трябвало да е по-влюбен, за да носи жената на ръце. Ето, значи е ясно кой трябва да е съобразно този съвет. Wink

# 110
Авторке,   ако още не сте ходили на лекар за да изясните в детайли причините за  аборта,  го направете  скоро. Никой не може да ти гарантира фертилитет след 2 години, но могат поне да се направят някои изследвания на хормони и т.н. и да се види дали няма индикация  за бъдещи проблеми. Идете заедно с младежа, за да вдене евентуално  защо  не ти за чака за дете още 2 год. На 25 едва ли знае много за репродуктивните (не)възможности.
Ако не иска да те придружи и не вижда смисъл в изследването, съм силно скептична, че ще юрне към бащинството през март 2024 .
Отделно   си отговори сама на следното .  Кое предпочиташ "без дете но с
25 годишния" и "без мъж, но с дете" ....

Джулая, никой не плаши авторката, просто от една възраст нататък статистиката спира да е в полза на жената. Момичето го усеща и е права за себе си.

# 111
  • Тра-ла-ла
просто от една възраст нататък статистиката спира да е в полза на жената.
Баш на 32 г. ли? Стига, де...

# 112
Тя е на 32 сега, той иска да изчакат поне още 2. После ще започнат с опитите, хипотетично, АКО не стане почти веднага колко дълго се предполага да чакат преди да потърсят помощ? На колко години ще е тогава авторката?

# 113
  • Тра-ла-ла
Вие я емнахте за репродуктивни проблеми заради абортите. Пък единият се оказа причинен от катастрофа...

# 114
# 115
  • Най-красивата страна
На тебе ти е време за дете.
Ама за 25 г.момче е рано.Остави момчето намира.
Вторият ми изглежда по-подходящ.

# 116
  • София
Тия напористите с бебенцата са ми от ясни по-ясни.
Преди някакво време един ми ги разправяше тия, като се очакваше аз да припадна от факта, ЧЕ СЪМ ИЗБРАНАТА.
Ошатках го качествено и му казах да търси друга почва, но по коренно различен начен, че този не е съвсем удачен.

Ама, като чета авторката - има и такива, хващат се.

# 117
  • Сф
Младият е много млад спрямо авторката. На 25. Много съм скептична относно бъдещето. Той не е врял и кипял още първо. Второ, нищо не е предложил засега от традиционните неща. Да не говорим,че и за дете иска да изчака. И да попитам Sali , като и трака часовника ,какво прави с 25 годишен, а не търси стабилен вече, изграден мъж? Готов да поеме семейство и деца?
За старата тръпка. Щом се познавате отдавна , да е споделил желанията си преди. Такива сериозни заявления..на думи при това. По- скоро иска да се възползва от теб. Някак си много лъжливо ми изглежда всичко. Много лесно.Утре пак в чужбина и дотам.
Да не се окажеш бременна и самотна от кой да е от тия двамата. Имам чувството,че драмата се развива в някое село направо. Айде ,град тип село.
Тук направихте ретроспекция , как не може да се върне у тях примерно, как работи в магазин. Излиза че тя ще има проблем, ако се окаже сама с дете. В такъв случай , защо слага леглото и евентуално дете, преди стабилни отношения , не мога да си обясня. По- принцип не робувам на традиции, но в нейния случай май ще е по- добре да следва тази последователност, за да е сигурна какво точно ще получи поне в началото насреща. То иначе гаранции за успешен брак няма, ама все пак.
И разбира се ,това да се случва сравнително бързо.
От цялата работа обаче, има да речем, едно положително нещо и то е , че Сали е доста търсено момиче ( жена), там където е. Сега, дали ще си помисли, дали ще си изиграе картите както трябва , дали ще разшири кръгозора си и ще намери правилния път, от нея зависи.
П.п. между другото ми стана много забавно как определя мъжете по роднините им. Груба грешка, само това мога да кажа. Simple Smile

# 118
Доста ми харесаха мненията на Вики и аз също смятам така и дори се чудя какво да добавя. Хората които съветват да е абсолютно ама на 100% сигурна в избора си на баща на детето вероятно не са минавали през трудности при забременяване и намиране на мъж. Какво всъщност е на 100% в днешно време? В един момент жената избира, избира, мисли и започва все повече да желае да има дете. Хубаво е разбира се да е от най-подходящия, но докато го чака може да прецака себе си. А и дори в един момент хората да са напълно сигурни в любовта си след години могат да се разделят, но детето в голям процент от случаите е отгледано в нормална среда.

# 119
  • София
просто от една възраст нататък статистиката спира да е в полза на жената.
Баш на 32 г. ли? Стига, де...
Колко, според теб? Дай едно число.

Скептична съм към връзки, в които жената е доста по-възрастна. В един момент почват да изглеждат нелепо един до друг, ама естествено жената не се усеща.
Тоест в казуса младият ми се струва погрешен избор по подразбиране. Simple Smile Другият може да се окаже подходящ. Е, много настоятелен, но защо да е лошо - много я харесва.
Тя него не чак толкоз (колко пъти обясни, че предпочита младия), но скоро няколко души писаха в друга тема, че мъжът трябвало да е по-влюбен, за да носи жената на ръце. Ето, значи е ясно кой трябва да е съобразно този съвет. Wink
Пак не е ясно, щото не се знае и възрастния колко е влюбен. Иначе, вярно, по принцип.

Дали е неволно и неумишлено, че 25 годишният не знае за репродуктивните проблеми при по-възрастните и биологичния часовник, дали иска да е с 2+ години по-възрастен за дете, или не е решил дали го иска от точно нея, фактът е недвусмислен, че неговата възраст не е подходяща за мъж за брак, със сериозни намерения.
И в крайна сметка, ако за една жена най-важното е мъжът да е млад, ще трябва да се примири с неговата не-зрялост. И с всички произтичащи от това рискове, несигурности и проблеми.
Затова за брак и деца се избира малко по-възрастен мъж. Не защото мъжете са "свине" и искат младо, и не защото "традициите са остарели и глупави", а защото именно с възрастта идва сигурност, отдаденост, работа, финанси издръжка и тн. И да, ясно е, че зависи и от конкретния човек.
Няма как човек да има всичко в живота.

Общи условия

Активация на акаунт