Време ли ми е за дете?

• 9 667
  • 219
  •   1
Отговори
# 120
На 25 според мен човек е достатъчно зрял. Ами че той до 25 ако не е узрял, никога няма да узрее!
Друг е въпросът на какъв етап от живота е този 25-годишен. Този мъж още учи, така че от тази гледна точка може да му дойде нанагорно. След като авторката има доста ниски доходи, не е ясно дали неговите доходи са достатъчни за самостоятелност и самоиздържка на трима.

Щом хем учи, а хем и работи на две места, значи този човек е под голям стрес и един допълнителен натиск за семейство и деца очевидно могат да му дойдат в повече. Иначе сигурно си е зрял, доколкото му е възможно, понеже някои хора и на 50 не са зрели.

# 121
  • София
Според репродуктивните специалисти, след 35 фертилността при жените намалява с бързи темпове, а след 43 препоръчват използването на донорски яйцеклетки, независимо от яйчниковия резерв.
Авторката е на 32 с 2 спонтанни аборта зад гърба. Единият е от катастрофа, ок. Вторият обаче е от стрес, а такова нещо при безпроблемна бременност обичайно няма (жените бременеят и раждат в затвора, при войни, природни катаклизми, загуби на близки и т.н.). Искрено й желая тези страхове да са само в моята глава, породени от моя личен опит, но като жена с редица репродуктивни проблеми от съвсем млада възраст, не бих подминала тези факти с лека ръка.

# 122
  • Тра-ла-ла
Днешните 25г мъже не са като едновремешните 25г. Сега масово си гледат кефа, купона и г@за...до към 35-40 г Joy

# 123
  • София
Днешните 25г мъже не са като едновремешните 25г. Сега масово си гледат кефа, купона и г@за...до към 35-40 г Joy
Днешните жени на 25, докъм 35-40, какво гледат?
Има предостатъчно сериозни мъже, отговорни, лоялни, грижони. Но не са популярни напоследък нещо. И едно време са се показвали кандидатите на родителите, а сега  всеки сам избира.
Чакам за числото при жените. Кога ще е време?

На 25 според мен човек е достатъчно зрял. Ами че той до 25 ако не е узрял, никога няма да узрее!
Друг е въпросът на какъв етап от живота е този 25-годишен. Този мъж още учи, така че от тази гледна точка може да му дойде нанагорно. След като авторката има доста ниски доходи, не е ясно дали неговите доходи са достатъчни за самостоятелност и самоиздържка на трима.

Щом хем учи, а хем и работи на две места, значи този човек е под голям стрес и един допълнителен натиск за семейство и деца очевидно могат да му дойдат в повече. Иначе сигурно си е зрял, доколкото му е възможно, понеже някои хора и на 50 не са зрели.
Много пожелателно и общо ми звучи.
Ако на 25 мъжът е узрял и готов, жените на 25 къде са? Авторката къде е била на 25, а другите? Всички жени на 25 ли са готови за деца и семейство?

Освен това, хем уж узрял, хем щяло да му дойде нанагорано с ученето. Ами то узряването не е само приказки и да кажеш "ето ме". Нали трябва главата на семейството да ОСИГУРЯВА, дом и тн.
Точно защото съществува биологически часовник и не трябва да се чака, точно заради това, като е дошъл моментът за дете, мъжът трябва да е 100% готов. А не с потенциал в бъдещето. 100% готов означава, завършил, работещ, готов да тегли заем, да купи 150кв жилище за семейство с 2-3 деца. Стандартни неща.
А човекът (от темата) още не знае, жени ли му се, или му се купонясва до сутринта.

# 124
Аааа ☝️, момчетата(40+) от квартала, още цицат от мама +бебе и "булка" без брак в един апартамент 😂😂

# 125
Категорично е така. И защо не, аз не виждам драма мъж да стане баща на 32-33-35-36 години, особено ако е инвестирал много време и пари в магистратури, учене и т.н. Освен ако не е болен, недай боже, е в разцвета на силите си кариерно, житейски. Не е като да няма добри и отдадени съпрузи и татковци на 27, ама не са мнозинство.

# 126
Да, наистина защо на 25 години да е толкова млад и незрял? За мен това е много добра възраст за градене на семейство. Защо също така смятате, че животът му дотолкова ще се промени след създаването на дете? Такива обобщения наистина ме възмущават и озадачават. До момента не знам на някой мъж дотолкова да му се е променил бита след като се е сдобил с дете, освен по положителен начин. Иначе кариера винаги може да се гради. Изумявам се как в днешно време толкова хора са вглъбени в идеята за все по-голямо кариерно развитие, пари, поставяйки личния си живот и партньора и нуждите му някъде си.

# 127
  • София
Може и да му е рано на 25, може и да не му е, зависи индивидуално от него. Биологично е супер тая възраст. Зрелостта е ключът, защото при мъжете докъм 35 трябва да се е случило, иначе си остават незрели отвътре, а отвън вече започват да презряват. При тях е много по-лесно да опущят момента, и после ергенската нагласа става невъзможна за борене. Жените малко или много биологията ги натиска и вкарва в релси.

Но авторката е в конкретна, реална ситуация, и за нея теории и обобщения са безполезни. С малкия разминаването винаги ще е проблем, това си е един от капаните на възрастовите разлики. Другият си й е точно по мярка, и тя точно това усеща, ама пък не са имали истинска връзка, и там може да се крият много подводни камъни.

# 128
Според мен просто днес хората на 25 - не всеки, но много хора - просто все още нямат интерес да създават семейство. Дали им липсва зрялост, дали не са се наживели, дали искат да градят кариера - причини много. Особено за мъж въобще не смятам, че е чак такъв проблем, и ми се струва, че по-скоро те на тази възраст нямат желание отколкото жените (макар че и от тях много има да не искат, аз на 25 си бях така и абсолютно не съжалявам).

# 129
  • София
Може да му е рано на 25, може да не му е, ама не ще човекът. Не ще!
Иска след 2г +
И не е въпросът на вас какво ви се вижда правилно.

# 130
  • София
Не иска, но все пак на негово място аз щях да искам да ми се каже, че има проблем. А не в неговия случай жената да хукне да ражда от друг, защото не й се чакат две години, и той изведнъж да се окаже зарязан. Не бих искала да бъда изключена от решение, което засяга мен, защото в така поставената ситуация, мога и да преосмисля. Пък ако не, тъкмо автораката ще получи решение да дилемата си.

# 131
  • София
Заедно са стигнали до това решение, заедно.
После единият се отмята, защото среща щедри обещания.

# 132
Ако учи, дали ще изкарва пари за трима или няма нищо, ще чакат на техните? Или да зарязва ученето?

# 133
  • USA
Още преди години потребителката е писала, че има репродуктивни проблеми-1 работещ яйчник, овулация не се знае има ли, та не виждам какво чака тоя младеж а не седне директно да му обясни какво що или поне за собствено успокоение да мине тя и да си направи различни изследвания.След това да решава.
Този новия се появил и искал бебе, не ми звучи въобще тук историята.
Уж обичала младежа на 25 г, но му изневерява с този от ученическите години.А какво ще стане ако младежа разбере?

# 134
  • София
Не иска, но все пак на негово място аз щях да искам да ми се каже, че има проблем. А не в неговия случай жената да хукне да ражда от друг, защото не й се чакат две години, и той изведнъж да се окаже зарязан. Не бих искала да бъда изключена от решение, което засяга мен, защото в така поставената ситуация, мога и да преосмисля. Пък ако не, тъкмо автораката ще получи решение да дилемата си.
Разбира се, че трябва да се каже. Авторката се страхува да постави нейните условия, за да да не притисне "принца" и да не се откаже той от нея.
Но ако ще се отказва, по-добре да е по-рано, отколкото по-късно.
Ако наистина я иска, няма точно бързането за дете да е причината за отказ. А по-скоро, по-рано ще се свалят картите и ще се види истината.

Общи условия

Активация на акаунт