🤍 Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #7

• 119 457
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 2 070
Не знам, но около мен има доста жени, които не работят, или са поработвали това-онова, но съпрузите им си ги гледат и издържат. Не виждам нищо лошо в това.
Та в този ред на мисли, освен Деница, не виждам някоя да е със сериозна професия на масата. Людмила, ако смята че онлайн търговец е върха на сладоледа... Влогърка - същата работа... Вятър ги вее на бял кон.

# 2 071
  • Мюнхен
О, да, абсолютно съм съгласна, че човек трябва да има няколко източника на доходи, всичко става. Цените се покачват постоянно, особено сега.

Ама просто много се изкефих, като чух как Марта говори за мъжа си и за нещата, които прави, та реших да изтъкна позитивното в ситуацията. Звучи ми като да имат много здравословни отношения и наистина ми харесва подобно поведение от мъжка страна. Между съпрузи, било то и бивши такива, няма място за дребнавост и цепене на стотинката на две. Та...faith in humanity restored, затова коментирах. Simple Smile

# 2 072
Дрехите на Дениз са абсолютни парцали. Не знам кой би се излъгал да си ги купи.

Мой познат остави семейният им апартамент, кола и магазин на бившата си жена, който тя дава под наем и основно с тези пари живее. Отделно плаща и немалка издръжка на детето. Като го питаха приятелите му защо го прави отговорът беше " защото искам майката на детето ми да живее добре, за да може и то да живее добре. Та има такива мъже!

# 2 073
Мъжът на Марта е един път. Евала! В крайна сметка тя наистина е отдала себе си, пренебрегвайки младостта си, образованието си, всичко, за да бъде съпруга и майка! Мъжът ѝ е оценил това нещо. Не знам защо са се разделили (може да е не е пълна версията на Марта, че иска да си поживее), но въпреки раздялата този човек е оценил времето, което му е посветила от живота си. Щом има възможност, нека си я издържа. Де да бяха всички като него...въпреки края, въпреки неразбирателството или каквото и да е, да оценяват МАЙКАТА на децата си и хубавото време, което са имали.

Относно един по-преден коментар за държанките и това, че вървят със секс и са жени без висок морал и т.н....ами ще кажа само едно. Евала и на тях! Докато ние моралните си гризем ноктите тук и ги обсъждаме колко са пропаднали, те си живеят живота и им е през манекенката за хорското мнение. Понякога моралът и това, какво ще кажат хората пречат на човек да изживее живота си по най-добрия за неговите представи начин. Подчертавам неговите представи, защото всеки си има своето виждане за нещата, своя единствен шанс да живее и т.н. След като някой се чувства добре  по почивки без морал с някой господин като Дениз, нека си живее живота така. Не всички биха се чувствали щастливи с цяла къща шумни деца и мъжле, което се прибира от работа вечер, сядат да вечерят пред телевизора и така всеки ден. Просто призмата на всеки е различна и би било прекрасно, ако всеки гледаше неговата си паничка, но уви 😉

Марта не е женена...от кадЯ на кадя мъж й ще я издържа след развода?

Ами първо от чисто законова гледна точка - непълнолетната им дъщеря е под грижите на Марта, съответно ѝ се полагат някакви пари за издръжка на детето. И второ, от чисто морална - може бившият съпруг на Марта да е мъж на място и в знак на признание към това, че тя е приоритизирала детето пред развитие на кариера, да иска да ѝ осигури комфортен начин на живот, въпреки че вече не са заедно. Няма лошо. А и вече коментирах, че сферата на Марта не е добре платена у нас, така че като нищо да има нужда от някаква финансова подкрепа. Обаче не мисля, че нейната ситуация и тази на Дениз, Виктория и co., трябва да бъдат описвани с една и съща дума - държанка. Грозно е.

Сега по друга тема - някой може ли да ми обясни защо тоооооолкова много спрягате Питонова (топ прякор Laughing ) за хитра и подмолна? Та нейните номера са толкова очевидни, аз лично даже съм разочарована, защото очаквах по-сериозни манипулации и игрички от руската школа, пък то...най-елементарното, отиде да нарежда Александра пред Виктор.

Ще дам няколко конкретни примера - "обслужването" на Виктор на масата. Обработката на Александра след срещата - превъзнасянето на целувката, омаловажаването на чуждите, намеците за меркантилност. За мен тропането пред Виктор беше лошо изпълнение, прекалено прозрачно и той усети. Но намекна, че всички са на това мнение, заедно с Дениз изпратиха и други вестителки да го обработват. Самата тя призна, че й доставя удоволствие да манипулира Александра, което пък навежда на мисли за психотичност, въпреки че тя е тази, които раздава такива диагнози за другите. Което пък всъщност също е типично за клъстът Б например. Видно не харесва Виктор, но все пак е склонна да го целува, само за да събере муниции срещу опонентките си. Но да, не е достатъчно изпечена, някои от похватите й са доста тромави и бърка в много случаи. Острани доста си личи, особено за тренирано око, но пък вътре не блестят с капацитета да засекат и да се справят с такива, а има и други като нея, та номерата й минават.

За казаното за Марта съм съгласна. Тя си е отдала младостта на мъж, с години по-голям от нея, и на детето им. Най-малкото, което той може да направи, е да я подпомогне сега. Това, че повечето не биха постъпили така с жените си, дори те да бяха блъскали наравно с тях, говори зле за мъжете, не за жените им.

# 2 074
Не знам какви са ги натворили сценаристите, но Виктор не го виждам нито с Капитонова, нито с Дениз. Даже повече го виждам с Алекса.
И дано да са проявили малко повече въображение, извън интригантските изпълнения и да вкарат и другите дами в играта.
Футболният мач не можах да го изгледам, само видях Карина вратар, Александра да куца и накрая да отнасят Виктор като куцо пиле домат.
Не знам и защо на масата се почна пак темата за Александра. Много невъзпитано да оплюват някоя зад гърба й и то точно пред човек, на който уж искат да се харесат. Естествено е той да ги види като злобни и дребнави, защото за втори път каканижат за нея. Ако види и записа съвсем ще му паднат в очите.
А и никаква загриженост и обслужване не видях от страна на Капитонова към другите, явно трябваше да си изсмуче нещо от пръстите, нещо хубаво де, за да представи повод да я покани.

# 2 075
По темата за издръжките - нито съм против, нито съм “за” - всеки сам си преценява. Но аргументът “жената отдала младостта си на отглеждането на детето”  е абсурден - понеже 12 години, докато детето е на училище, после с приятели, някои жени нито домакинстват за повече от 30 мин, нито кой знае какво правят за детето или себеразвитието си. Кой я е карал насила. Ако мъжът е настоявал, ок, иначе си е нейн избор и тя си поема рисковете при развод. Ако мъжът иска да продължи да я издържа, добре за него.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 18:29 от Linda*kiss

# 2 076
Моля, да линк на последния епизод.

# 2 077
Коментирах това с младостта по този начин, защото донякъде си е така. И не всеки би се справил с всичко на тази възраст + дете. За мен не е непостижимо една жена да отгледа дете сама, да работи и да се развива заедно с него, но това е за мен, за много други дори при наличието на мъж нещата са трудни и невъзможни. Не им знаем историята на тях, но наистина евала  на бившия ѝ. Както се вижда и самата тя го оценява като човек, което говори за едни много чисти и интелигентни взаимоотношения преди всичко.

По темата за издръжките - нито съм против, нито съм “за” - всеки сам си преценява. Но аргументът “жената отдала младостта си на отглеждането на детето”  е абсурден - понеже 12 години, докато детето е на училище, после с приятели, някои жени нито домакинстват за повече от 30 мин, нито кой знае какво правят за детето или себеразвитието си. Кой я е карал насила. Ако мъжът е настоявал, ок, иначе си е нейн избор и тя си поема рисковете при развод.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 18:55 от Hrisssy1

# 2 078
Дениз продава стари и (из)носени дрехи от нейния си гардероб. Това напоследък стана много модерна "практика" на всякакви инфлуенсъри, само че идеята е да се продават находки и маркови, качествени дрехи, които тези инфлуенсъри получават като ПР пратки, и няма как да облекат всичките/или не им харесват. Докато тия парцали нейните са видимо дрехи, които и във вторите употреби вече няма да видиш (или вървят на цена по 1-2лв), но то и цялото и ниво е ниско на Дениз, та и гардероба и такъв. Иначе действително идеята сама по себе си е добра.

# 2 079
Скрит текст:
Коментирах това с младостта по този начин, защото донякъде си е така. И не всеки би се справил с всичко на тази възраст + дете. Казвам го като работеща самотна майка и студентка по медицина на 22 години с малко дете. За мен не е непостижимо една жена да отгледа дете сама, да работи и да се развива заедно с него, но това е за мен, за много други дори при наличието на мъж нещата са трудни и невъзможни. Не им знаем историята на тях, но наистина евала  на бившия ѝ. Както се вижда и самата тя го оценява като човек, което говори за едни много чисти и интелигентни взаимоотношения преди всичко.

По темата за издръжките - нито съм против, нито съм “за” - всеки сам си преценява. Но аргументът “жената отдала младостта си на отглеждането на детето”  е абсурден - понеже 12 години, докато детето е на училище, после с приятели, някои жени нито домакинстват за повече от 30 мин, нито кой знае какво правят за детето или себеразвитието си. Кой я е карал насила. Ако мъжът е настоявал, ок, иначе си е нейн избор и тя си поема рисковете при развод.
Добре за мъжа, ако той избере да продължи да издържа жената. Ти даваш пример, че си самотна майка и студентка. Съгласна съм, че често е на ръба на възможностите да се развиваш кариерно и да отглеждаш малко дете.
Но аз говоря, че при добри обстоятелства с дете в училище вече, една семейна жена, която има подкрепата на мъжа си, може да си позволи да работи.

# 2 080
  • София
Дениз продава стари и (из)носени дрехи от нейния си гардероб. Това напоследък стана много модерна "практика" на всякакви инфлуенсъри, само че идеята е да се продават находки и маркови, качествени дрехи, които тези инфлуенсъри получават като ПР пратки, и няма как да облекат всичките/или не им харесват. Докато тия парцали нейните са видимо дрехи, които и във вторите употреби вече няма да видиш (или вървят на цена по 1-2лв), но то и цялото и ниво е ниско на Дениз, та и гардероба и такъв. Иначе действително идеята сама по себе си е добра.

Може да ги купуват някакви фетишисти... желателно непрани, след като са били носени Laughing

# 2 081
С това съм съгласна, да. Ако иска, може да работи доста неща, неизискващи кой знае какво образование. Даже се чудя при вече самостоятелно дете и без работа какво прави по цял ден, на мен поне би ми било по-скоро скучно да не работя. Не е толкова до парите дори, а за самата ангажираност с нещо 😀

Скрит текст:
Коментирах това с младостта по този начин, защото донякъде си е така. И не всеки би се справил с всичко на тази възраст + дете. Казвам го като работеща самотна майка и студентка по медицина на 22 години с малко дете. За мен не е непостижимо една жена да отгледа дете сама, да работи и да се развива заедно с него, но това е за мен, за много други дори при наличието на мъж нещата са трудни и невъзможни. Не им знаем историята на тях, но наистина евала  на бившия ѝ. Както се вижда и самата тя го оценява като човек, което говори за едни много чисти и интелигентни взаимоотношения преди всичко.

По темата за издръжките - нито съм против, нито съм “за” - всеки сам си преценява. Но аргументът “жената отдала младостта си на отглеждането на детето”  е абсурден - понеже 12 години, докато детето е на училище, после с приятели, някои жени нито домакинстват за повече от 30 мин, нито кой знае какво правят за детето или себеразвитието си. Кой я е карал насила. Ако мъжът е настоявал, ок, иначе си е нейн избор и тя си поема рисковете при развод.
Добре за мъжа, ако той избере да продължи да издържа жената. Ти даваш пример, че си самотна майка и студентка. Съгласна съм, че често е на ръба на възможностите да се развиваш кариерно и да отглеждаш малко дете.
Но аз говоря, че при добри обстоятелства с дете в училище вече, една семейна жена, която има подкрепата на мъжа си, може да си позволи да работи.

# 2 082

Може да ги купуват някакви фетишисти... желателно непрани, след като са били носени Laughing

Хахах сетих се за няколко случки относно разни мои обяви в Олх. Имаше и предложения за много над символичната цена, която аз съм обявила, ако дрехите са носени. А пък имаше и такива, които ми пишат дали дрехите стават за мъж (ставаше въпрос за кожени клинове, поли и очевидно дамски блузи) 😂😂😂 голям майтап беше покрай тези обяви. Така че този пазар го има, и може Дениз да иска тази ниша да заеме, в нейн стил е

# 2 083
  • Sofia
Скрит текст:
Мъжът на Марта е един път. Евала! В крайна сметка тя наистина е отдала себе си, пренебрегвайки младостта си, образованието си, всичко, за да бъде съпруга и майка! Мъжът ѝ е оценил това нещо. Не знам защо са се разделили (може да е не е пълна версията на Марта, че иска да си поживее), но въпреки раздялата този човек е оценил времето, което му е посветила от живота си. Щом има възможност, нека си я издържа. Де да бяха всички като него...въпреки края, въпреки неразбирателството или каквото и да е, да оценяват МАЙКАТА на децата си и хубавото време, което са имали.

Относно един по-преден коментар за държанките и това, че вървят със секс и са жени без висок морал и т.н....ами ще кажа само едно. Евала и на тях! Докато ние моралните си гризем ноктите тук и ги обсъждаме колко са пропаднали, те си живеят живота и им е през манекенката за хорското мнение. Понякога моралът и това, какво ще кажат хората пречат на човек да изживее живота си по най-добрия за неговите представи начин. Подчертавам неговите представи, защото всеки си има своето виждане за нещата, своя единствен шанс да живее и т.н. След като някой се чувства добре  по почивки без морал с някой господин като Дениз, нека си живее живота така. Не всички биха се чувствали щастливи с цяла къща шумни деца и мъжле, което се прибира от работа вечер, сядат да вечерят пред телевизора и така всеки ден.Просто призмата на всеки е различна и би било прекрасно, ако всеки гледаше неговата си паничка, но уви 😉

Скрит текст:
Марта не е женена...от кадЯ на кадя мъж й ще я издържа след развода?

Ами първо от чисто законова гледна точка - непълнолетната им дъщеря е под грижите на Марта, съответно ѝ се полагат някакви пари за издръжка на детето. И второ, от чисто морална - може бившият съпруг на Марта да е мъж на място и в знак на признание към това, че тя е приоритизирала детето пред развитие на кариера, да иска да ѝ осигури комфортен начин на живот, въпреки че вече не са заедно. Няма лошо. А и вече коментирах, че сферата на Марта не е добре платена у нас, така че като нищо да има нужда от някаква финансова подкрепа. Обаче не мисля, че нейната ситуация и тази на Дениз, Виктория и co., трябва да бъдат описвани с една и съща дума - държанка. Грозно е.

Сега по друга тема - някой може ли да ми обясни защо тоооооолкова много спрягате Питонова (топ прякор Laughing ) за хитра и подмолна? Та нейните номера са толкова очевидни, аз лично даже съм разочарована, защото очаквах по-сериозни манипулации и игрички от руската школа, пък то...най-елементарното, отиде да нарежда Александра пред Виктор.

Ще дам няколко конкретни примера - "обслужването" на Виктор на масата. Обработката на Александра след срещата - превъзнасянето на целувката, омаловажаването на чуждите, намеците за меркантилност. За мен тропането пред Виктор беше лошо изпълнение, прекалено прозрачно и той усети. Но намекна, че всички са на това мнение, заедно с Дениз изпратиха и други вестителки да го обработват. Самата тя призна, че й доставя удоволствие да манипулира Александра, което пък навежда на мисли за психотичност, въпреки че тя е тази, които раздава такива диагнози за другите. Което пък всъщност също е типично за клъстът Б например. Видно не харесва Виктор, но все пак е склонна да го целува, само за да събере муниции срещу опонентките си. Но да, не е достатъчно изпечена, някои от похватите й са доста тромави и бърка в много случаи. Острани доста си личи, особено за тренирано око, но пък вътре не блестят с капацитета да засекат и да се справят с такива, а има и други като нея, та номерата й минават.

За казаното за Марта съм съгласна. Тя си е отдала младостта на мъж, с години по-голям от нея, и на детето им. Най-малкото, което той може да направи, е да я подпомогне сега. Това, че повечето не биха постъпили така с жените си, дори те да бяха блъскали наравно с тях, говори зле за мъжете, не за жените им.

Хъм, добре, но не съвсем.. А дали ще направите евала, ако някоя подобна и не особено високо морална върти опашка, от типа на Дениз, Виктория, Блажка, замае главата на Вашия мъж или мъжа на някоя Ваша близка? И почне да я води по почивки?! За протокола питам, не ми отговаряйте.

# 2 084
Скрит текст:
Коментирах това с младостта по този начин, защото донякъде си е така. И не всеки би се справил с всичко на тази възраст + дете. Казвам го като работеща самотна майка и студентка по медицина на 22 години с малко дете. За мен не е непостижимо една жена да отгледа дете сама, да работи и да се развива заедно с него, но това е за мен, за много други дори при наличието на мъж нещата са трудни и невъзможни. Не им знаем историята на тях, но наистина евала  на бившия ѝ. Както се вижда и самата тя го оценява като човек, което говори за едни много чисти и интелигентни взаимоотношения преди всичко.

По темата за издръжките - нито съм против, нито съм “за” - всеки сам си преценява. Но аргументът “жената отдала младостта си на отглеждането на детето”  е абсурден - понеже 12 години, докато детето е на училище, после с приятели, някои жени нито домакинстват за повече от 30 мин, нито кой знае какво правят за детето или себеразвитието си. Кой я е карал насила. Ако мъжът е настоявал, ок, иначе си е нейн избор и тя си поема рисковете при развод.

Някои мъже намират под достойнството си, особено ако са на високи позиции в света на бизнеса, жените им да работят и да имат началници, които са с по-ниски позиции от техните. Но това са разбирания, за които ние още не сме узрели или поне не масово. В хайлайфа това е добре пазена тайна.

А колкото за работа на безработна трофейна съпруга - има, има. Разни НПО-та, събития за дарения и благотворителност, а освен това, някой трябва да води децата по различни активности през седмицата. Децата в тези семейства се отглеждат с огромна грижа за развитието им и определено не са оставяни да хойкат по улиците.

Общи условия

Активация на акаунт