🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 798
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
Дали има вода във Водохранилището в момента?
Че единия път като ходихме и беше съвсем сухо...

# 46
@utro77 Водохранилището не работи в момента. Според едни източници ще отвори през май, а според други след минимум 2 месеца.

# 47
  • Някъде в Европа...
Айде и аз с резервация с ТА за 3 нощи и тръгване на 21.04, за Великден...Набързо навих една колежка 😃 и тръгваме двечките. Даже си "букнахме" и вечерята на яхтата 😃, каня й се отдавна, но предложението дойде по-скоро от дружката...Сега предстой да мислим програма (аз повече съм ходила от нея). Мястото, което знам, че пак ще отида на всяка цена, е в Мода, Кадъкьой 😃..
Радостно ми е - след 2 г пак в любимия град! 😃
Яд ме е само на днешната новина, че не отпадат сертификатите на нашата граница 😤

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 20:19 от AIR

# 48
Цитат
Какви правила ще важат за влизане в страната

Остава граничният здравен контрол. От 1 април остава в сила изискването за предоставяне на документ на граничните пунктове. Ще се изисква един от валидните цифрови сертификати, които действат и към сегашния момент - за ваксинация, преболедуване, изследване или аналогичен документ.

# 49
  • Бургас / UK
Стриктно ли проверяват за сертификатите или само ги гледат ? 😀

# 50
Цитат
Какви правила ще важат за влизане в страната

Остава граничният здравен контрол. От 1 април остава в сила изискването за предоставяне на документ на граничните пунктове. Ще се изисква един от валидните цифрови сертификати, които действат и към сегашния момент - за ваксинация, преболедуване, изследване или аналогичен документ.

Е, как?
Ето тук пише, че не се изисква никакъв документ при влизане от България в Турция през сухопътен ГКПП.

https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Asia/turkey

# 51
  • Димитровград
Това са изискванията за влизане в България, за Турция отдавна няма.

# 52
За влизане в Турция не се изисква никакъв документ, но когато се прибираме ще трябва да предоставим. В посочения източник не пише за някакво изискване относно период от поставяне на последна доза ваксина, на друго място пипе 270 дни. Вече не знам кое да гледаме.

# 53
  • София
За влизане в Турция не се изисква никакъв документ, но когато се прибираме ще трябва да предоставим. В посочения източник не пише за някакво изискване относно период от поставяне на последна доза ваксина, на друго място пипе 270 дни. Вече не знам кое да гледаме.
Валиден сертификат бяха използвали като термин, което означава до 270 дни от ваксиниране и до 6м. от боледуване.

# 54
Това са изискванията за влизане в България, за Турция отдавна няма.

Ок, ясно!
Благодаря!

# 55
Ще пътуваме за Истанбул на 6.05, много вероятно е тогава да се насладим на цъфналите лалета.

# 56
  • Sofia
Не, лалета през май месец няма.

# 57
Имах предвид, че с хладното време техния цъфтеж ще се забави.

# 58
  • Sofia
Забави се началото на цъфтежа, заради късните и необичайни снежни бури и студ в края на зимата. През април дори и при по-хладно време лалетата ще си цъфтят обилно и до май ще преминат. Няма как да има забавяне с цял един месец.

# 59
Ще пътуваме за Истанбул на 6.05, много вероятно е тогава да се насладим на цъфналите лалета.
Ние на 3ти май пристигаме и аз така се надявам, че заради хладното време може да имаме късмет. Някъде четох, че непрекъснато присаждали лалета до края на април. Надежадата умира последна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт