Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 554
  • 520
  •   1
Отговори
# 375
Ей, радвам се, че сте писали Simple Smile аз отдавна се каня, но все изниква нещо и се отнасям.
Деа пълзи доста, вече ще трябва да мисля за обезопасяване. На веднъж без проблем пропълзява 6-7 метра и разбира се решава да ближе нещо, което не трябва, като например колелцата на столчето за хранене или прахосмукачката.
Захранване не съм започнала, искам ЗВБ, а още не може да стои сама без подкрепа. Надявам се скоро да започнем, че е слабичка, а е само на кърма.
Има избили 2 зъбчета, сега чакам трето. Новото е, че сега се мъчи да застава на четири крака, не й се получава и е много нетърпима, само се ядосва и трябва да бъде успокоявана.

# 376
Има ли мама , която е преборила асоциацията за запсиване- залъгалка. Моля да ми помогнете как сте се справили, защото моята се буди през нощта по 5/10 пъти .. и давам бибата и заспива. Искам да си спи нормално.. а и аз де.
Как да се оттърва от пуста биба :д

# 377
Дъщеря ми, вече на 3г, никога не е ползвала биба. Пак има нощи, в които се буди. Може да е за водичка,да пишка или просто да се намести, но се буди. За бебета пък е още по- нормално да се будят. Особено пък ако има никнещи зъби.

# 378
Мами, имаме нов проблем, вече 3, 4 дни малчо заспива за нощен сън, след което през час започва да се буди с адски рев. Това се случва и броени пъти през деня, но през нощта и вечер и перманентно. Не се разплаква от това, че се върти, не му е паднал биберона. Не мърда и започва
 Гушваме го и до 10 15 мин минава,но плаче много силно. Вече доста се притеснихме. Има ли друг с подобен проблем?

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 21:42 от TinkerBell3

# 379
Звучи като регресия на съня... ама той не е ли на 6м?

# 380
Има ли мама , която е преборила асоциацията за запсиване- залъгалка. Моля да ми помогнете как сте се справили, защото моята се буди през нощта по 5/10 пъти .. и давам бибата и заспива. Искам да си спи нормално.. а и аз де.
Консултантите по детски сън обикновено препоръчват да се махне от раз, като само първите 2-3 дни е ад и помагаш както можеш. След това намаляваш и другата помощ.
Другата опция, която не е сигурно колко работи, е да взимаш биберона все по-рано. Първо час след заспиване, после 30 минути, 15, 5, после точно преди унасяне и т.н. Всяка следваща промяна се прави 2-3 дни след предходната.

# 381
На 5 и половина е. Че си има проблем със съня така е, но не мисля, че е от това. Той не се разбужда, а все едно плаче насън. Дали може да са зъби?

# 382
По въпроса с биберона, моята дъщеря е на 5 години, още от както ни изпсиха от болницата взема на бебето биберона и го смуче, на 4 години и 2 месеца още ревеше за него. И преди да отнеса критики, наистина всичко съм пробвала. И този път реших генерално проблема. Не давам на бебето биба и тя не търси и така 6 месеца и една седмица.

# 383
На 5 и половина е. Че си има проблем със съня така е, но не мисля, че е от това. Той не се разбужда, а все едно плаче насън. Дали може да са зъби?

Възможно е вече да са зъбки, пипни венците,  ако са подути у бели от тях е, ако и дъвче всичко до което се докопа също. Камилия давам за успокоение и мажа с Дентокинд.

За бибата една мама с първото дете я е срязала той като я е търсил вече като разбира казала че кучето я е отхапало и няма друга..  така е приключила сагата с бибата. Ама при бебе нз..  то си е тормоз през 15мин да даваш биба, така бебо хич не спи спокойно Sad

# 384
  • София

Никога не съм давала биба, но махнах друга силна асоциация - заспиване на гърда. Метода е същия - и преди съм писала, че бебето трябва да се остави да заспива самО, за да се научи да се самоуспокоява. Да, в началото ще плаче, но метода е оставяш да плаче 90сек, влизаш в стаята - успокояваш и излизаш и това се повтаря докато заспи. Вечер става по-лесно приучаването, защото има по-силни асоциации - баня, бял шум, червена светлина, чувалче, мляко и нани нани. През деня с повече настройка - леко притъмнявам, но не напълно, пея песничка - в нашия случай “Ние сме войници” 😁, тупам по дупето и като усетя, че омеква в ръцете ми и започва да се отпуска, но не е заспал (!!! Много е важно да не заспива, защото така замених асоциация гърда с асоциация гушкане), слагам в кошарата. Разбира се започва плач, въртене и т.н и пак излизам от стаята и упражнението се повтаря. Сега вече заспива напълно самостоятелно без плач и мрънкане, наблюдавам как на 45-тата минута се намества и си върти главата и преминава в следващата фаза на сън.
Аз се справих така, моя приятелка на консултация и каза, че маха бибата с излизане от стаята и да оставя да плаче бебето.
!!! Важно!!! Първо изграждаш добър режим и чак след това приучаваш към самостоятелно заспиване. Повече подробности виж уебинара от днес на училище за родители Ма-ма.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 23:17 от gigi91

# 385
Заспиването на гърда е много силна асоциация. Аз го играя този филм. От около седмица започнах да я приспивам гушната, аз съм права и в кухнята, защото това ни е единствената тъмна стая. Еми страшен протест, особено 2-3-ия ден беше страшно. Хем я държа, гушнала съм я, но защото не давам гърда - рев страшен. Още има протест, но някой път заспива и по-бързо. Така смуче тениската ми докато я приспивам, че после едната страна е цялата мокра.

За буденето с рев - много е вероятно да са зъби. Отделно, вижте дали не сте в скок на растежа. Ние в момента се водим в пика и преди няколк вечери, едната нощ ме съсипа от будене. Ставаше на всеки час.

За заспиването с плач, аз на тоя етап не съм много за, а и това не при всички работи. Една позната го опита и при тях не проработи, даже нещата се влошиха.
Мойта също много плаче така, чак истерично. Опитвала съм се да я оставям, но се дере много.

# 386
  • София
Не казвам да заспива с плач! Охх… А да се остави да поплаче малко, влизаш, гушкаш ако е критично положението и след като се успокои наново. С всяко едно оставяне плачът намалява. Моето дете също не заспива с плач! Винаги му говоря и обяснявам: “Време е за спинкане, Мони е много изморен, сега ще го сложа в кошарата да си почине. Спокойно, мама е тука, няма страшно, почини си, обичам те, сладки сънища и т.н.” Погалвам го, целувам го, да се чувства в безопасност и да знае, че съм там като излезна от стаята да не го е страх. На последното гушкане когато е почти готов за сън вместо песничка може шшшшшшш с потупване, слагам в кошарата и продължавам още 1минута и го оставям. Колкото по-силно тупам, толкова повече се успокоява. Преди плачеше 3-4 минути преди сън общо, започна да ги намалява постепенно. Накрая стигна само до мрънкане. В момента като му се приспи и 5-10мин преди да свърши интервала на будуване, затъмнявам, гушкам го малко, пея песничката и той вече си знае, само се намества и директно заспива. Може да си пробвате ваш си начин, всеки родител знае най-добре как да си успокои детето.
Не казвам да го зарежем да плаче в истерия, ще се успокои дръжки. Аз повече на тема сън няма да пиша. Достатъчно изчетох, изгледах, разпитвах, с две приятелки, правили консултации им казаха същото и писах достатъчно в темата. Гери от “Сладки сънища” вчера в уебинара го каза - като изтече цикъла на сън от 45мин, ако детето е свикнало да заспива с помощ на ръце примерно, като изтече цикъла на сън от 45мин, то отново очаква да бъде на ръце. Друга причина за събуждането може да бъде светлината или температурата в стаята. И всеки спори без да опита или го прави по грешен начин. Или търсите други причини като регресия, пълнолуние и пр. Регресията се решава с намаляване на дневния сън. Тогава детето е пораснало, спи прекалено много през деня за възрастта и се буди през нощта.
Adriana11 В книгата, която ви препоръчах 1000 пъти, пишеше, че е по-добре детето да смуче тънък муселинов плат, отколкото залъгалка. Когато започнах отучването, го гушках в поза за кърмене и слагах през рамото една муселинка и той си я дъвчеше вольо-невольо. Твоето дете ти ползва тениската, защото иска нещо да си смуче както си е свикнало.
Сега очаквам отново да ме разкритикувате как метода не работи при всяко дете. Щом при моето, което доприспивах по 20 пъти на денонощие буквално проработи, не вярвам, че и при другите няма. Пак казвам: преди-будене с плач, умора, кървясали очи, мислех, че са зъби, че е гладен и пр. Сега: заспиване и събуждане с усмивка, весело и игриво дете, пълно с енергия и наспани родители. “Всеки сам си преценя.” Сънят е наука и всяко нещо си има причина, за да не спят спокойно.
Успех на всички! Ще се радвам после да споделите как сте се справили с приспиването.

# 387
gigi91, нещо си се объркала, къде видя да съм те критикувала? Не разбирам тона на съобщението, аз просто споделих, че този метод при нас на този етап не работи, не знам защо реши че отправям критика към теб? Аз също доста чета и съм изчела по темата, дори имам и приятелка - консултант по детски сън. За уебинара от вчера, също го гледах. Никъде не съм казала, че метода не е правилен, но имайте предвид, че всяко дете е различно. Аз споделих, че при моето този метод, поне на този етап не работи. Няма смисъл от заяждания.

За коя книга става въпрос?

# 388
Ади става въпрос за книгата “Как спят бебетата”, понеже знам че си в Лондон, тук я има в амазон на английски аудио и paper book. Аз взех аудиото защото иначе трябваше да чакам седмица да дойде ( имаме prime ) просто беше out of stock.
Така относно тази книга, в нея има доста полезни неща НО не при всеки работи. НЕ КРИТИКУВАМ ТУК НИКОЙ, просто ще споделя нашият опит. От книгата приложих затъмнената стая, червената светлина, тихите игри преди сън, следях бебето да не спи повече от 3ч. дневно като будех ГОЛЯМА ГРЕШКА, тя ставаше кисела и плачеше и вечер също не искаше да спи въпреки опитите ми с излизане от стаята и т.н.
Какво направих аз?
Преди сън започвахме тихите игри и ритуалите, след баня масаж и хренене, когато започна да се унася махах шишето за да не направи асоциация  хранене-сън, и воаля след няколко дни бебето ми почна да заспива само, но спрях да я будя през деня, ако и се спи я оставям да спи, има дни в които общо спи 2ч и 30 мин., има и такива в които спи 4 часа. Спи ли и се, си заспива но се буди два пъти на вечер без плач, защото е гладна, изпива по 150мл, АМ и веднага заспива, без да има нужда от люшкане или пеене, ако не е гладна ще изпие 30мл примерно и ще заспи.
Но пак казвам за мен всяко дете е различно, но някой методи от тази книга са полезни доста, а други за мен лично са напълно безполезни за МОЕТО дете. Това с излизането от стаята само нажежаваше обстановката при нас, защото пет поредни дни го правех и плача не намаляваше, а напротив след всяко излизане ставаше все по-продължителен. Но останалите методи са доста добри за подготовка на бебето за сън. Само да добавя, че когато почне да се унася и махам шишето оставям я в кошарата и и давам ръката ми, тя я хваща а аз почвам да шъткам или да и пея, не засичам време, но за на се отпусне напълно ми отнема 2/3мин., тогава си махам ръката от нейната ръчичка и я оставям.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 11:18 от Desi1994

# 389
Деси и при мен е почти същото с заспиването. Само дето Сашето го кърмя и в момента, в който виждам, че се успокоява и леко притваря очите го отдръпвам от гърдата и го гушвам за минута някъде. После вече го слагам в кошарката и той ако се размърда за малко ми хваща ръчичката или си гушва много сладко одеалцето и аз малко го тупкам понякога и по дупето, което ми помага да го унеса доста по-бързо. Даже е имало моменти дето, ако е поплаквал и като почна с тупкането по дупето и се успокоява и заспива. Но при всяко бебче явно си е различно. Моя няма проблеми с залъгалки, понеже не съм му давала, както съм казвала и преди, но въпреки това си има будения през ноща поне 2 пъти за хапване.
Вече се опитва да лази. На спалнята, като съм до него и се върти и припълзява, та може и за минута да вземе дължината и. 😄 Та започнах да го слагам на килимчето му на земята и да му привличам вниманието с някоя играчка, за да го пробвам да стигне до нея с пълзене и да си я вземе. 😃 Със сядането е почти готов. На шезлинга започна да се надига и вече няколко пъти си застава седнал и се държи с ръчички. 😄 Много ми е забавен, като започне да го прави. 😄

Общи условия

Активация на акаунт