Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 588
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 690
Ха, точно гледах и аз във FD тъмно лилавата, ще следя за мнения.
Мерих наживо още една рокля вчера. На раменете и деколтето стои чудесно, има хубава линия надолу, НО завършека ме убива с този асиметричен подгъв. Ако се отреже и подравни дали ще е ОК според вас?

# 691
Идеята на въпроса ми беше да обсъдим модела, който се счита за култов, съчетан с нараснала цена в последните години. Явно подборът ми на думи е лош, щом отприщи вълна от обяснения що е то инвестиция и на какво бих била доволна Simple Smile Метафорично питах дали бихте “инвестирали” в стила си с тази чанта.
За мен този модел не е особено привлекателен и ми беше интересно вашето мнение

# 692
Tанчитка, бих се занимавала с лимитирани серии обувки на Nike и Adidas. Ако следиш серии, колаборации, лимитирани неща и прочие и имаш приличен капитал да започнеш  можеш и да не работиш друго 😅.
Давам пример с обувки, които има големият. Лимитирана серия с оригинална цена $110. Изчерпват се буквално за секунди. В StockX сега.

Подобно е положението и с всичко на Supreme, и на десетки други брандове, супер популярни сред младежи с повечко средства.

# 693
Elanor,
Като цвят напомня тази, която беше харесала.

Асиметричата долу рокля има парцалив и неугледен вид, цветът също не помага да изглежда добре.
Ако могат да я преправят в магазина определено ще е по-приятна.

# 694
  • София
И аз не харесах бялата рокля, проблемът даже не е толкова кройката, колкото плата и от км разпознах Дика.
По сайтовете се намират много по-подходящи рокли, на не толкова високи цени - About You, Fashion Days, Mango, MDL Shop.
Тази червена рокля ми навява асоциации за горещи испански танци, много различна като концепция и отново не е подходяща.

Микро чантите за мен са голяма поза, освен за снимки, не виждам никакво приложение.

Чантата Шанел и изобщо всички известни модели висок клас са толкова имитирани, че чак са банални. Не бих ги нарекла инвестиция и определено не си струват цената.

# 695
Танчитка, на мен Шанел не ми е страст, нито ми е култова. Шанел е марката на майка ми - костюми, чанти, парфюми.... Аз предпочитам други марки за обувки и чанти

# 696
Идеята на въпроса ми беше да обсъдим модела, който се счита за култов, съчетан с нараснала цена в последните години. Явно подборът ми на думи е лош, щом отприщи вълна от обяснения що е то инвестиция и на какво бих била доволна Simple Smile Метафорично питах дали бихте “инвестирали” в стила си с тази чанта.
За мен този модел не е особено привлекателен и ми беше интересно вашето мнение
На мен пък изобщо чантичката не ми харесва, не обичам да е на вафли, прилича ми на пенюара на майка ми от едно време... и въобще не считам чантите за инвестиция, няма да дам над триста лева за чанта, това е аксесоар който носиш известно време и ти писва и го хвърляш/подаряваш. Никога не бих си купила и чанта втора употреба...
Иначе от шанел харесвам Коко Шанел мадмоазел, парфюма носих над десет години, обожавах го, но сега е с нов прочит и вече не ми харесва.

# 697
Метафорично питах дали бихте “инвестирали” в стила си с тази чанта.
Оф, нищо не съм разбрала, значи Smiley Аз се записвам с много броя "да" за модела, но с по-дебела дръжка. 10 от 10. Работя в консервативна среда, както и всички приятелки са ми над 40 години, та би ми и отивало Gift Heart

Скрит текст:

От по-модерните (и достъпни) попаднах на LOEWE и сега разглеждам сайта. Снимката ми е в движение и не много красива. Мисля, че са две чанти - една торба и една нормална за рамо.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 12:08 от Анонимен

# 698
В общи линии и моето мнение е такова. В някакъв момент, ако имам възможност, бих “склонила” да броя хиляди евраци за чанта, понеже да ми страст, но не точно за тази 😃 За мен е повече pinterest клише, отколкото класика.
Иначе за колаборациите, няколко много ме грабнаха в последните години:

# 699
Но понякога необмислени покупки ме карат да беснея. Например  такава
Скрит текст:
Страхотно бижу Heart На пръв поглед бих я облякла като акцент или на изчистен тоалет или рокля с дантела със същите цветове.
В последно време много искам да си взема малка чанта, ( след една непредвидена излизанка на бар докато бях в командировка ) и моя приятелка ми зае една чантичка на К(х)лое в която се побра само телефона, картодържателя, мини МАК червило и ключа за колата. Установих, че това са нужните а аз постоянно мъкна излишни неща Wink
Наскоро в друга тема се повдигна въпросът за тази класическа шанелска чанта
Скрит текст:
Вие какво мислите? Бихте ли инвестирали в точно тази класика?
Красива чанта, която ми "скъса" рамото ( по големият размер ) само докато я пробвах Simple Smile Ако бях някой лаик, не знаещ що е Шанел нямаше и да предположа, че може да струва толкова. Но така или иначе не мога да си я позволя освен ако :
Но слава Богу още не ми е пораснал толкова гъза, че да ме хареса Кание Yum

# 700
Аз имам ето тази:

Не е Шанел, но пак не е евтина, и да ви кажа честно - повече ми харесва.

# 701
Но слава Богу още не ми е пораснал толкова гъза, че да ме хареса Кание Yum
Joy

Новите им линии наистина са по-тежки, даже четох в едно списание цяла статия по въпроса. Някъде от 2014 нататък нещо им променят.

BadKarma, много е красива!

# 702
И на мен повече ми харесва Simple Smile
Ако ще се цели класа на Шанел и изобщо чанта с декоративни шевове, тази Диор доста повече ми допада

# 703
На мен на Диор ми харесват седлата много, но не мисля, че ще прежаля толкова пари за чанта. За щастие вече има достатъчно подобни такива, макар и не на Диор 😄

# 704
Тази големина не те ли устройва? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт