Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 080
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 405
Аз не искам без ТЕЦ. Имаме бойлер, но водата от него е вряла и не ми харесва. Голяма мъка ще е ако наистина спре топлата вода от ТЕЦ-а.
Ем то по принцип има терморегулатор за тая работа - намалявате го на минимум и готово.

То по принцип и студена вода има, за да се смесва с горещата, ама може някой да я е откраднал студената Simple Smile

А сериозно, бойлерите може и да спасят положението за топлата вода, но ако всички на парно минат на ток, София сигурно ще замига като лампички на коледна елха, а от ЧЕЗ ще им се прииска да се самоубият. То все пак и мрежата е изчислена за някакво определено натоварване.

# 406
Бойлера ни е малък, ако намаля температурата няма да стига за нищо. Спасява положението, но не съм му фенка. И хайде да не се учим как се ползва топла вода, естествено че се разхлабда, но никога от ТЕЦ водата не е толкова вряла, като се пусне топла от бойлера наораво е гореща. Всичко е въпрос на навик, но с ТЕЦ е по-удобно.

# 407
Еее, това е бял кахър на фона на хората, които ще бъдат без ТЕЦ, но нямат и бойлер. Алтернативата да си грееш вода с бързовар и да се поливаш с канче е къде по-голям проблем от вряла вода от бойлера....

# 408
  • в сърцата на децата <3
Всъщност по принцип от ТЕЦ-а трябва да е много  по-гореща от това, което тече сега.
blackcat6, проточен защо не пробвате? Не заема място, ползва се при нужда и температурата е точно каквато си свикнала да бъде. Има и не особено скъпи варианти тип Делимано и китайски/турски имитации.

# 409

А сериозно, бойлерите може и да спасят положението за топлата вода, но ако всички на парно минат на ток, София сигурно ще замига като лампички на коледна елха, а от ЧЕЗ ще им се прииска да се самоубият. То все пак и мрежата е изчислена за някакво определено натоварване.

Само от бойлери, едва ли ще замига София. Всяко лято за по няколко седмици огромни части от града минават на бойлери, нагреватели и тенджери, пък не съм забелязала да мига нещо. Плюс това топлата вода ще продължи да я има, макар и с няколко градуса по-ниска t, та едва ли всички ще минат на бойлери. Проблем за електропреносната мрежа може да бъде по-скоро отоплителен сезон без Топлофикация. А реално проблемът ще бъде, че заради алтернативата на газта - мазут, съвсем ще се запушим.

# 410
Вчера се разхождахме на светлинното шоу. На места тълпата беше непробиваема. Някои са спрели да ползват топлата вода отсега...

И за да е по темата, днес купих яйца по 38 стотинки. Кога минаха 30-те, кога стигнаха до 40-те, като се прибрах и ги подредих, гледам че  и малки отгоре на всичко...

# 411
10 яйца  L размер в Лидл 2,99,  2,69 са в кварталния магазин на същия производител Дончево, но с тяхна опаковка.
По 40 ст ми бяха фермерските  яйца за Великден , сега пак са ги свалили на 33ст - 10 лв е кората

# 412
  • София
В момента всякакъв скок на цените е резултат от пандемията.

# 413
Във Фантастико действително от няколко седмици яйцата са по-скъпи от на много места. Имаше и по 60 ст. Не знам био ли бяха или от златни кокошки. По същото време, когато под 40ст./яйце нямаше, в кварталното фенси магазинче за млечни продукти, бяха по 36 ст. Довършваме една кора в момента и не съм наясно с актуалните цени.

Крушата не знам дали влиза в потребителската кошница, но по това време на годината идва от далече и е нормално да не е на цени като през есента, когато им е традиционно сезонът у нас. Както и с чушките, ще ги коментираме на есен дали и с колко са поскъпнали. И между другото крушите също в други години извън сезон са стигали и до по-високи от 4лв/кг цени (6-7 лв.)

# 414
То наши плодове и зеленчуци почти няма, така че няма особено значение сезон ли е или не.
За цените във ФФ и аз мислех така, но ходих до Метро уж за битова химия и после си напазарувах от ФФ. Някой от стоките, които купувам бяха на промоция и беше по-изгодно. Предимно пазарувам на промоция. Като ходих до Метро кора яйца беше 10,19 или 10,29 нещо такова помня, защото се изненадах, че е 10 лева, а за Великден я взех за 6,99.

# 415
Има една настъргана френска моцарела в пликове 2,5кг в Метро.
Много добре беше за пици и други, а цената отлична 25лв за 2,5кг.
Преди месец я вдигнаха на 32-34лв, а вчера я гледам 39лв.
Дали газта в виновна или горивата, за над 50% увеличение за 2-3 месеца?
Не сме по времето на комунизма и всеки знае и е виждал кое колко струва извън България. У нас цените на много хранителни продукти са над средните за Европа, някои са х2.
От друга страна масово хората не ги бърка, защото всеки втори смуче от някъде пари.

# 416
То наши плодове и зеленчуци почти няма, така че няма особено значение сезон ли е или не.
За цените във ФФ и аз мислех така, но ходих до Метро уж за битова химия и после си напазарувах от ФФ. Някой от стоките, които купувам бяха на промоция и беше по-изгодно. Предимно пазарувам на промоция. Като ходих до Метро кора яйца беше 10,19 или 10,29 нещо такова помня, защото се изненадах, че е 10 лева, а за Великден я взех за 6,99.
Наистина съветът ми е да правите разлика между цени в промоция и извън тях. По това време бяха на промоционална цена. Преди време бяхте писали са цените на доместос и пак бяхте в грешка - обичайната му цена в момента е 5 лв..  Според мен се подваждате лесно или може би рядко пазарувате наистина не знам.

# 417
  • София
Как така няма наши плодове и зеленчуци? Напоследък почти всичко в количката ни е българско - салати, краставици, репи, лук и чесън, картофи, зеле. Плодове не ядем много, но завчера си купих ягоди и също са български.

# 418
Благодаря за съвета, ценен ми е! Само не разбрах по кое се подвеждам лесно, че цените са високи или, че цените са ниски? И да, когато имам бутилка доместос вкъщи от 3 лева, не търча да сверявам цената тази седмица каква е. Свършва, отивам купувам - 5 лева е, изненадана съм, но това не означава, че не знам че когато на промоция е бил 2,89, а редовната му цена е била 3,69 или 3,89 преди 2-3 седмици примерно. Пазарувам почти ежедневно, най-много през ден. Днес съм купила и течен Персил, същия който преди беше под 10 лева на промоция, днес е под 13. Все намален от 20. В течение съм с цените, не държа количества с храна и битова химия в шкафове или тоалетна хартия на бали и каквото и да говорят и правят, няма да правя презапасяване!

И какво коментираме в темата, че цените летят или се очаква да се убеждаваме един друг, че не летят? Thinking

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 12:16 от blackcat6

# 419
Благодаря за съвета, ценен ми е! Само не разбрах по кое се подвеждам лесно, че цените са високи или, че цените са ниски? И да, когато имам бутилка доместос вкъщи от 3 лева, не търча да сверявам цената тази седмица каква е. Свършва, отивам купувам - 5 лева е, изненадана съм, но това не означава, че не знам че когато на промоция е бил 2,89, а редовната му цена е била 3,69 или 3,89 преди 2-3 седмици примерно. Пазарувам почти ежедневно, най-много през ден. Днес съм купила и течен Персил, същия който преди беше под 10 лева на промоция, днес е под 13. Все намален от 20. В течение съм с цените, не държа количества с храна и битова химия в шкафове или тоалетна хартия на бали и каквото и да говорят и правят, няма да правя презапасяване!
То не става дума и за презапасяване, но понякога и малко далновидност не е излишна. Аз на 3.69 отдавна не го помня, но както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт