Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 080
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 345
Верми, колко е изкупната цена на л. краве мляко?

# 346
В момента кравето е 0,85, овчето 1,80.

# 347
Засега да ограничим водата, да спрем хляба и цигарите? Сериозно ли? Аз мисля да огранича патриотизма. 😔
Патриотизма изобщо го няма в уравнението.
Скрит текст:
А за спиране - баба казваше "Всеки си опъва краката според чергата". Докато можем финансово да си позволяваме всичко, ще си го позволяваме. Дойде ли друго време... Е, аз съм от онези, които помнят '97/'99. Но се надявам децата ми да не познаят такава мизерия и инфлация.
Абе аз си ги слагам в уравнението, нищо, че го няма в заглавието на темата. В смисъл, никъде 30 кутии цигари не са половин МРЗ или 1/3 от стандартната. В България мога да си пазарувам храна само с европейска заплата в евро, а и тогава ще ми е неприятно.

# 348
  • в сърцата на децата <3
Може би говорим за различни неща. За хранителни стоки нямам скруполи да пазарувам качествени и изгодни продукти, дори ако това значи да не са български.
Относно заплащането - не виждам вариант скоро да се подобрят условията, затова ни остава само едно - да работим за чужди фирми. Тук плащат много по-малко, отколкото в съответната държава, но за нашият стандарт е приемливо.

# 349
То ако половин България не си пазареше храна от чужбина сигурно и още щяха да се олеят нашите с цените.
Мен най-много ме дразни историята с млечните, луди пари, сега започват да стават и още по-луди, за някаква абсолютна химия и това при положение че навремето вдигнаха цените точно с аргумента, че няма да слагат вече химия. И като няма алтернатива откъде да си купиш домашни, защото при нас примерно вече никой не отглежда, а от Турция е забранено да си донесеш, остава човек да не яде, ако иска истинско.

# 350
Работя в мандра и цената на млякото далеч не е 70, 80 стотинки, да не говорим, че овчето ще гони скоро 2 лв за литър...
Аз е работя в мандра, но имаме близки, които отглеждат малко стадо крави. Информацията ми е от тях, под мляко разбирам краве, тое масовото, другото е деликатес.
А вероятно крупните 5ст разлика са регионална особеност Simple Smile

# 351
От 70 до 85 и от 1,2 до 1,6 може и сама да си сметнеш процентната разлика, а и сирене, за да стигне до крайния клиент не ти трябва само мляко, цените на опаковките при всяка доставка са по-високи. Понеже ние купуваме на цени без ДДС, съвсем скоро кашкавалът за нас ще стане 17 лв килограма, а за магазините не ми се мисли. Тук говоря за истинско сирене и кашкавал, иначе в Кауфланд все ще има някое Булгарче или Белииса на промоция за 10 лв.

# 352
И като излезе на 35-40 лева кой ще го купи? Ще си зрее и така докато изтече годността. То вдигане, вдигане, но има една особеност, заплатите не мърдат и хората като си платят сметките като ток, вода, телефон я остане за кашкавал, я не!

# 353
Така е и с останалите стоки за съжаление. Не казвам, че е редно, но е такава ситуацията в момента. Ще ядем боб и картофи...

# 354
То ако половин България не си пазареше храна от чужбина сигурно и още щяха да се олеят нашите с цените.
Мен най-много ме дразни историята с млечните, луди пари, сега започват да стават и още по-луди, за някаква абсолютна химия и това при положение че навремето вдигнаха цените точно с аргумента, че няма да слагат вече химия. И като няма алтернатива откъде да си купиш домашни, защото при нас примерно вече никой не отглежда, а от Турция е забранено да си донесеш, остава човек да не яде, ако иска истинско.
Всеки месец пазаруваме от Турция по няколко вида кашкавал и сирене,няма никакъв проблем за около 10 килограма.Нищо хранително не е забранено,освен, ако не е в количества за търговия.И прясна риба си купуваме и за нея няма проблем.

# 355
Не знам, ние минаваме през М. Търново и сме имали разправии за такива неща.

# 356
Мисля че е забранено да се внасят млечни от Турция, дали минава номера е друг въпрос

# 357
На Капитан Андреево никой не прави проблем за храна,всички български коли са пълни с храна.Виж,цигарите,ако са повече тогава е проблем.Но храна,препарати,дрехи,материали за ремонт няма проблем.

# 358
Bubolina73, не подвеждайте хората!
Това, че митничарите си затварят очите, изобщо не означава, че е разрешено!
Вноса на млечни, риба, месо, препарати за градината, цветя и доста други са ЗАБРАНЕНИ!

# 359
Явно за лична употреба не са.И лекарства купуваме и проблеми е нямало.Като гледам всички коли са пълни с храна и на никой не правят проблем.Даже рибата си я носим в кофи с лед,прясна.

Общи условия

Активация на акаунт