Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 57 571
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Deutschland/HE
Ерине,
тук това масло не е изобщо популярно. Виждала съм в една верига да има Deutsche marken butter, но не беше с краварка в левия ъгъл Simple Smile. Аз купувам ирландско Кериголд или едно Frau Anje, което е на 3.29евро редовна цена в момента, а на промоция е 2.29-2.49евро. Това са цените и на другите марки масло. Миналата година бяха 2.39 редовна цена, 1.29 на промоция.

Вчера видях, че рапичното олио се е върнало старата си цена и беше 1.99евро за литър, но слънчогледовото държи още цена.

Кафето много му скочи цената, преди на промоция купувахме килограм на зърна за 7-8евро `Лаваца, Мьовенпик, Далмаир), а сега на промоциа е 11-12евро.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 08:48 от colibri

# 1 336
  • София
Бяхме тествали две ирландски, едното брше добре, другото не… пусто не помня кое беше Grinning Кериголда още не е златен, ще се жертваме да го тестваме

# 1 337
Масло купувам ма кг едно турско 18-20лв е кг, сметаново е и е много вкусно. В БГ Краварката я кръщават и с палмово масло, затова беше и по-евтина и вечно на промоция, обаче нещо БАБХ ги погнаха и спряха
Т. Нар мандраджийски ми миришат на кисело

# 1 338
Масло купувам ма кг едно турско 18-20лв е кг, сметаново е и е много вкусно. В БГ Краварката я кръщават и с палмово масло, затова беше и по-евтина и вечно на промоция, обаче нещо БАБХ ги погнаха и спряха
Откъде го купуваш Wink нали сме съгражданки Simple Smile

# 1 339
Най-мързелешко ми е от Здраве от природата в Цветния. Мисля имат магазин и във Възраждане, а май го има във всички турски магазини.. Все се каня да стигна до този новия и голям  във Възраждане, но сега в нея посока на града почти не ходя

# 1 340
  • Great Britain
При мен масло президент 250 грама-£ 2. Едит Току що се прибрах от магазина с бри Президент 250 грама за £2,Камембер Президент 250 грама  за £ 2.Броколи £0.50 за килограм,250 грама  сирене фета-£1.50 и испанско чоризо -500 грама  за £ 3.Нищо не е намалено.Всичко е в годност месеци напред.В Лидъл и подобни дискаунти не пазарувам.Това са цени в висок клас супермаркет.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 17:54 от Мусковадоoo

# 1 341
  • София
Ами цените имат крила и на морето. 
За 5 дни в един и същ ресторант- отиваш и хоп - други цени,даже някои неща от менюто с по 2-3 лв нагоре.

# 1 342
Soft, това масло с краварката при вас на каква цена е? Ям много масло, но друго не мога да харесам. Какво ли не опитахме, а това вече е 10лв за 250грама Sad не златно, ами не знам какво.

Да не те излъжа, но е около 2 евро. Специално ще погледна днес или утре. Кериголд и едно холандско, Леля Анка му казваме 😁, са по около 3 евро, но често са на промоция, а всички немски са по-евтини от тях. Ние не ги харесваме немските и не мисля, че са популярни въобще.

ЛиЛу, заведения не смятам. За в къщи мисля, че не даваме повече от 100 евро на седмица, даже май е силно преувеличено. В това число и перилни препарати, таблетки за миална и др.
За пране купувам от тези на снимката, за бяло и за цветно. Три такива пакета в кашон струват 16-17 евро. Значи по 114 капсули от вид, по две на пране слагам и не знам колко месеци ги ползвам. Омекотители не купувам, но те са по около евро.

Colibri, кафето скочи, но на промоция го виждам навсякъде по 9,90. Мъжът ми купува по много от Люксембург, последно преди месец. Всички марки са по 6-7 евро. Говоря за магазините по границите. Цигари и тютюн там са на цени близки до българските.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 09:56 от Анонимен

# 1 343
Кериголд като излезе преди години беше 3,99 лв. на редовна цена и беше много хубаво масло. Отдавна обаче не купувам от него и не знам сега как е.

# 1 344
И аз от близо 2 години купувам само турско. В началото беше 12-13 лв кг ,после стана на 15 ,сега близо 20лв но пак е по-изгодно от 250 грамовите пакетчета. За качеството пък да не говорим, за мен поне е по-хубаво от това с краварката и разни други популярни марки

# 1 345
Кериголд като излезе преди години беше 3,99 лв. на редовна цена и беше много хубаво масло. Отдавна обаче не купувам от него и не знам сега как е.

Много е хубаво, но аз съм сигурна, че през 2020 го видях във варненски Кауфланд за 6,50 лева.
Турско масло не съм купувала, но ще пробвам. Снощи от турски магазин купихме българско сирене за 6,90 килото и 800 гр кашкавал за 5 евро. На него си пише Kashkaval. След малко отивам за сафрид, само в петък продават прясна черноморска риба. Да са живи и здрави турците, че не знам без тях какво ще ядем в Германия. 🤣 Много хора не са на моето мнение, но аз съм морско чедо, а и обичам да имам избор на сирене, кори за баница, маслини, зеленчуци, тарама и подобни. На вурстове и картофи не мога да я карам.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 10:06 от Анонимен

# 1 346
  • Deutschland/HE
Скрит текст:
Soft, това масло с краварката при вас на каква цена е? Ям много масло, но друго не мога да харесам. Какво ли не опитахме, а това вече е 10лв за 250грама Sad не златно, ами не знам какво.

Да не те излъжа, но е около 2 евро. Специално ще погледна днес или утре. Кериголд и едно холандско, Леля Анка му казваме 😁, са по около 3 евро, но често са на промоция, а всички немски са по-евтини от тях. Ние не ги харесваме немските и не мисля, че са популярни въобще.

ЛиЛу, заведения не смятам. За в къщи мисля, че не даваме повече от 100 евро на седмица, даже май е силно преувеличено. В това число и перилни препарати, таблетки за миална и др.
За пране купувам от тези на снимката, за бяло и за цветно. Три такива пакета в кашон струват 16-17 евро. Значи по 114 капсули от вид, по две на пране слагам и не знам колко месеци ги ползвам. Омекотители не купувам, но те са по около евро.

Colibri, кафето скочи, но на промоция го виждам навсякъде по 9,90. Мъжът ми купува по много от Люксембург, последно преди месец. Всички марки са по 6-7 евро. Говоря за магазините по границите. Цигари и тютюн там са на цени близки до българските.

Да, да беше преди 2 седмици на 9.99, но в последната ни брошура на Едека Лаваца беше 11.99, а в Реве има Далмайр на 5.49 евро. Ние като ходим към Люксембург също зареждаме кафе (сега отворих последния пакет от ходенето по Коледа).

# 1 347
Ами цените имат крила и на морето.  
За 5 дни в един и същ ресторант- отиваш и хоп - други цени,даже някои неща от менюто с по 2-3 лв нагоре.
Това на морето е класически похват всяка година, вдигат цените понеже е разгара на сезона - от края на юли до средата на август.  Цените са едни в края на юни и началото на юли и други след това всяка година.

Иначе за супермаркетите направо летят наистина. Аз се изненадвам, че вече само за 2-3 неща като хляб, мляко, сирене, краставица оставям 15-20 лв.

# 1 348
Ангелче, ние купуваме така лютеница. От години баща ми се обажда в един конкретен цех. Записват ни колко кг искаме. Лютеницата е в големи кофи. Обаждат му се, че в еди кой си ден трябва да отиде да я вземе. Тя няма как да остане в тези кофи, затова като я донесе я сипваме в бурканчета и заваряме. Цената е в порядъка на 5-6 лв и вземаме 50-60 кг, които разделяме между родителите ми, нашето семейство и семейството на сестра ми. Лютеницата е чудна- едросмляна, точно както я харесваме. Стига ни до следващата есен, когато е новата партида.
Ходила съм с него в цеха. Мирише все едно баба бърка лютеница на двора в голямата тава.

# 1 349
Като гледам в магазина е безумно скъпа. Не е лош вариант ако ядете често да взимате по този начин.

Ние вкъщи не ядем. Наскоро купих един буркан и не го доядохме. Даже ме хвана яд, че взех голям. Такива кетчупи, сосчета, дипове не влизат вкъщи.

Понякога даже се чудя какво купувам в тия магазини, че двама души изяждаме 800-1000 на месец. Без ресторанти и без чипсче, снаксче, безалкохолно..

Общи условия

Активация на акаунт