Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 57 555
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 350
Ако купуваш био, фермерски и пр. брз проблем ги правиш.

# 1 351
А, няма нужда от био, фермерски и пр. Достатъчно е да купи 2 кила телешко. Толкова добро беше телешкото на Фантастико, а вчера гледам засъхнали, потъмнели, остарели от стоене на витрината парчета телешко за готвене по 20 лв за килограм. При тая цена как няма да засъхнат. 20 лева за изрезки остатъци. Как пък не.

# 1 352
Не, не съм от тези с еко и био. Понякога пазарувам неща като киноа, защото ям, но нито е често, нито е от био щанд.

# 1 353
  • München, Deutschland
Последно олио купувах за 2 евро литъра, собствената марка на Кауфланд обаче, не някакво марково.

Ли Лу, за храна и препарати месечно даваме от години 250 евро, 220, ако трябва да съм точна. Това е обаче на средна годишна база, защото перилни неща, хапчета за миялна, купувам 1-2 пъти годишно и е редно да се разпределят по месеци после, също големи тенекии зехтин, пармиджано, морски дарове замразени... Не купувам всяка седмица или месец, затова само годишно си отчитам нещата. След края на май си направих отново отчета, да видя как ни се отразяват покачените цени и... същото - пак 220-230 евро месечно. Много рядко ядем навън, вкл. и в работата, като си сложа 50 евро в картата (работната) карам месеци с тях - някое бретце, някое кафе от дъжд на вятър, някоя кОла, ако ми падне кръвното. Затова тях практически не ги отчитам изобщо като разход - нямат и 20 евро месечно за двама ни. Когато съм в офиса, си нося кафе от къщи, имам си вече готина чаша, каквато много исках и предпочитам нашето кафе от нашата си машина вкъщи...

Когато пазарувам в България харча повече, защото не познавам магазини, промоции, продукти, често купувам нещо, което за Бг е по-екзотично (явно) и съответно и по-скъпо. Но това ми е в графата почивки. Wink

# 1 354
Цитат
От години баща ми се обажда в един конкретен цех.
За първи път разбирам за такава възможност.Някой знае ли  такъв цех около София?
Наскоро пробвахме някаква неизвестна марка и много ни хареса.Забравих името,по-късно ще го видя.После взехме 15 бурканчета.Е,беше и на промоция.Имам и някакви други ''препоръчани'' от познати,колеги.Някаква ''Царица'' забърсах също на промоция.Един месец мина,още не сме я опитали.На мен ми е трудоемко и нерентабилно да правя,но и това ми се е случвало 2 пъти,малки количества.

# 1 355
В Била напоследък забелязвам все повече продукти с изтичащ срок на -50%. Имаше доста пушена сьомга и Активия. Скъпи са и явно остават. Една Активия е станала 2 лв.

# 1 356
Сноу,не знам от къде си,но в Старозагорско така казваме "лятна манджа" на доматена такава. И аз всяка година затварям в буркани
Споделете рецепти,че ми стана интересно.За цигарите сте коментирали.Аз имам спомен,че щяха да ги повишават през юни ли беше,юли ли.После  септември.Последно Асен Василев каза,че това ще попречи на бизнеса и някакви др.нещо,но не го чух,че говорех по телефона.Останах с впечатление,че няма да ги повишават.
Цитат
В Била напоследък забелязвам все повече продукти с изтичащ срок на -50%.
И още повече ще почнат с тези намаление.Набримчили 200гр. ементал над 8лв.парчето.После предлагат две на цената на едно.Не забелязах да са го продали.После пак едно парче,ама за 3лв. и нещо.Накрая ще ги дарят на комуните,които ходят там да им вършат работа,срещу такива продукти с изтекъл срок.Не изтичащ,а вече изтекъл.Даже съм се чудила редно ли е това?Кауфланд от години така ги снабдяват.

# 1 357
По отношение на промоциите - в българските аналози на западните вериги ( че даже и такива магазини които са част от същите вериги ) изобщо няма място за сравнение по отношение на другите.
Незнам до какво е - дали малкия обем на пласмента тук, дали нещо друго, но както сме си най-бедни от ЕС, ни се падат и най-нищожните и скапани промоции.
Вярно е че има и приятни изненади, но те си остават именно това - само едни ограничени приятни изненади, на фона на другото.

# 1 358
  • в сърцата на децата <3
И аз съм тук, ясно Simple Smile Но понеже Leona беше написала, че взимат насипна от квартален супермаркет, ми се стори странно да се правят буркани, когато винаги можеш да вземеш колкото ти се хапва. Но тя след това е пояснила, че не живее близо до въпросния магазин и вече ми се "връзва" логиката Simple Smile
Понякога даже се чудя какво купувам в тия магазини, че двама души изяждаме 800-1000 на месец. Без ресторанти и без чипсче, снаксче, безалкохолно..
Ми филе тип Елена минава 40 лева килограма, хубавото сирене е около 20, кашкавалът подмина 30... Да не говорим за чисто човешки глезотийки като хубаво вино, екзотично сирене или качествен колбас.

# 1 359
Съгласна съм, че всичко главоломно поскъпва, но кашкавал 30 лв ще ме извиняват. Онзи ден взех гауда на 16,90. Имаше и кашкавал за толкова. Сирене 12,50 кг. Купувам от млекарница, тия в хипермаркетите ще ме прощават…

# 1 360
И аз това щях да пиша, че хипермаркетите са се оляли с цените..
В млечните магазини и в турските магазини сирене хубаво е 12-13 лв, кашкавала около 18-21, маслкото е около 18-20лв
Кисело и прясно вече са цифра, но и моите се гевезят с фермерски такива

# 1 361
Три такива пакета в кашон струват 16-17 евро. Значи по 114 капсули от вид
Какви са тези цени?! Супер направо. При нас точно същото е 27, евро (2 пакета по 49 капсули). Погледнах онлайн, само в Ибей излиза на 21,- евро, но има и цена за изпращане.

# 1 362
Най-мързелешко ми е от Здраве от природата в Цветния. Мисля имат магазин и във Възраждане, а май го има във всички турски магазини.. Все се каня да стигна до този новия и голям  във Възраждане, но сега в нея посока на града почти не ходя
НА мен ми е посока Simple Smile, ако може малко повечко инфо, ти нали купуваше и от мандра сирене и за нея бих била благодарна Simple Smile.

# 1 363

Инфлация!

Обаче тъжното е, че има хора, които купуват. Утре 100лв, понеже дядо поп му е баял..

# 1 364
  • Deutschland/HE
И аз това щях да пиша, че хипермаркетите са се оляли с цените..
В млечните магазини и в турските магазини сирене хубаво е 12-13 лв, кашкавала около 18-21, маслкото е около 18-20лв
Кисело и прясно вече са цифра, но и моите се гевезят с фермерски такива

Скаридка, а какво производство е това сирине и кашкавал? В една тема бях прочела, че потребителка си е купила сирене и кисело мляко от турски магазин (някъде около Пловдив) и едното е произведено в Дания, а другото в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт