Любители на котки - Тема 172

• 34 900
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Арчи е с цистит. Нашия вет не беше днес на робота . Бях до друг той има ветеринарна аптека но не преглежда питах го какво да правя даде само храна уринарна, насипна е мисля на Роял Канин е но незнам кой точно вид и паучове Urinary S/O. Каза, че след 2-3дни ако не е ок да мина пак. Утре ще отида до нашия ако е на работа да видя какво ще каже и той. Дали само с храна ще мине? Този днес му казах да даде хапчета или капки, каквото трябва той не не ще се оправи само с храната 🙄
Моят вет ми обясни за urinary s/o, че зависи от възрастта на котака. Тези на royal canin s/o били подходящи за котаци до 6-7 годишна възраст, които правеха само единия вид кристалчета, а над тази възраст започвали и друг вид кристалчета да правят и затова по-добре virbac, защото съдържа компоненти и за оксалатни, и за фосфатни кристали. То така пише и на опаковката. Всъщност virbac по този начин си действа за всяка възраст коте. Казвали са ми иначе, ако няма запушване абсамо болка, че можело спазмолитик да съм му давала и сама, за да му облекчи болката при пишкане, но аз не смея човешки лекарства да му давам, да не взема да го отровя.

# 316
Минах през вет, да му кажа за Арчи и каза да го заведем и чакам сега мм да дойде да го води. Инжекция ще слага и хапчета ще даваме. По-принцип днес е по-добре но няма да мине без лечение. Вета също препоръча тази марка Virbac аз за пръв път я чух днес.

# 317
Не съм писала скоро покрай други вълнения..
Див днес стана на 7 месеца.  Хормоните му вече бушуват доста и се чудя как ще издържим до 9 м. за кастрация.
Това зверче обърна порядъка в къщи и донесе много любов и топлина. 
Данък Simple Smile

# 318
Той вече си е цял тинейджър, много е пораснал и е много пухкав Animal Heart Eyes Cat

# 319
Здравейте. Намерих темата за да поплача, за което извинете. Днес оперираха едната ни котка. На 16 години е, спасена като бебе от морската градина във Варна, водим с нас вече в две държави и я гледаме като писано яйце. Преди около две седмици мъжът ми напипа някаква бучка в дясно от корема й, на повърхността. За една седмица порастна като орех, проби се дупка и сълзеше лимфа. Миналата сряда отидохме при ветеринар. Каза, че може да е киста или тумор, който се е възпалил. Инжектира някакъв разтвор в дупката, изкара колкото течност можа,  би й антибиотик и обезболяващо и каза в петък пак да отидем. В петък бучката беше още пораснала, но той ни предупреди, че сигурно така ще стане. Дадоха ни час за днес за операция. Мина всичко, казаха, че е тумор, но още не знаят какъв. Сега е толкова дезориентирана и не може да легне дори, че се скъсах да рева като я гледам. Облякли я бяха в едно памучно яке и казаха да стои десет дни с него. То и е малко, опъва й, ужас. Като излезе от тоалетната издаваше някакъв звук все едно стене. Ужасно е и не знам просто. Дано да се възстанови и колкото Господ й даде да живее. В момента много виновна се чувствам, че се съгласих на операцията, но може би не разсъждавам адекватно.

# 320
  • София
Soft Click, 🤗, толкова мъчно ми стана!
Дано са напразни терзанията ти и Мацинка да се оправи бързо!
Не се обвинявай за операцията (Няма друг начин)!

Стискаме палци и лапички всичко да мине и да забравите!
Споделяй с нас какво се случва!!!

# 321
Не се обвинявай, направила си каквото трябва.
И нашата котка я оперираха преди 5 месеца, на всичкото отгоре в клиниката се зарази и с херпес вирус и беше жалка картинка. Хранех я 5 дена насила със спринцовка и мислех, че няма да оживее.
Пък сега си е същата маца, няма и помен от операцията и болестта.
И твоята ще се оправи, стискам палци Hug

# 322
  • София
Soft Click, няма какво да се обвиняваш! Операцията е била неизбежна, а това, което описваш е съвсем нормално като за оперирана котка, която още не се е възстановила от упойката. След няколко дни ще стане пак същата мацка, която си знаеш. Дано резултатите от хистологията да са добри и да има още много годинки пред себе си!

Да ви кажа, че кученцето на моя близка в момента не е добре и се оказа, че ЦВК вече не е денонощна. Син кръст също, но поне работят до 1 часа. Май вече няма на кого да разчитаме за спешни случаи ... Sad

# 323
  • София
Soft Click, стискам палци да се пребори душичката.

Днес се ровя в телефона си и гледам снимки, които не съм правила аз

Дъщеря ми си призна, че вчера е снимала жирафчето Simple Smile

След по-малко от два месеца се навършва година от смъртта на Хари. Cry Ще направя фоторамка със снимка на Хари за дъщеря ми. Имам и готов дизайн за чаша, но все още не съм я поръчала.

Днес взех течни витамини на Biogance и се чудя как да им ги давам. Ще пробвам утре да смеся дневната доза с малко пауч. Дано е ок.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 01:21 от AnMary

# 324
Да ви кажа, че кученцето на моя близка в момента не е добре и се оказа, че ЦВК вече не е денонощна. Син кръст също, но поне работят до 1 часа. Май вече няма на кого да разчитаме за спешни случаи ... Sad

В нашия град от години, след 19 часа няма ветеринар. В събота още от обяд, а в неделя пък въобще не работят. Когато кучето ми се беше натровило, ветеринарят на когото звънях в неделя, отказа да го прегледа. Спасих си го сама, с активен въглен.

Soft Click, дано бързо се възстанови котето!

# 325
Soft Click, като излезе напълно от  упойката  и двете ще се успокоите:blue_heart:

Малко кютек:

Марси позира ( Буда няма спирачки, за да я снимам):

# 326
"Св. Антим" работят денонощно. Опашката, съответно, е до улицата (изпълнила вътрешен двор).

# 327
Благодаря за подкрепата. 🥰 Днес е по- добре. Поне не е дрогирана вече и лежи спокойно. Снощи обикаляше къщата залитайки и разглеждаше всичко все едно за първи път го вижда. Качи се на перваза на терасата, което от години не е правила. Инфаркт щях да получа. Сега не дава да я докосне някой, освен по главата. Хапва като за две здрави котки иначе. Успяла е да съблече и единия ръкав на якето.
Отивам сега до клиниката, макар че е на много километра, да взема обезболяващо, че го забравихме там, а в немските аптеки и обезболяващи за котки не дават без рецепта. Пробвах и онлайн, не става.

# 328
  • София
Ну Заяц, колко са пораснали.
Обяснявах на ММ какви мишлета бяха в началото.

Soft Click, ще се оправи от упойката. Готина мацка е.

"Св. Антим" работят денонощно. Опашката, съответно, е до улицата (изпълнила вътрешен двор).
Тъкмо щях да пиша за тях. Преди години там снимахме Торо след изхвърлянето му от 4ия етаж.

"Вяра, надежда и любов" мисля, че също е денонощна. Но аз съм ползвала само аптеката им.

# 329
  • Бургас
Soft Clickе,недей да плачеш,не се тормози,съвсем правилно постъпвате.
Операцията ще удължи живота на писанка,тя изглежда бойна мацка,ще се бори.Няма как да я оставите с възпалението.
Поздравления,че се грижите за милата душичка и правите всичко възможно.

AnMary,как жирафчето не дере кожата на геймърския стол?Нашият стол е вече бая стар,но не пускам Харко там,че ще стане за боклука(стола имам предвид,бялата гад не я давам)

Вчера купих супа от ДМ.За секунди я изплюска и питаше за още,даже искаше да ми рови в чантата.
Какво съдържа толкова,няма ли как аз да му варя такава супа?
Малко месо и морков видях,нищо друго.
Но един лев за 40 грама...
По-добре аз да му приготвям,не знам.
Вие правите ли им супи?

Общи условия

Активация на акаунт