За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Не мога да я видя, че нямам фейсбук, дано някой друг се включи.

# 136
  • Русе
Скрит текст:
Не. Пише, че водата се слага гореща 🤔 
Ето това е рецептата, Ccvet
Само нахута няма да сложа.

Начина на обработка на ориза е подобен на тази рецепта. Трябва да е добре накиснат ориза в гореща вода. После добре подсушен и запържен.

# 137
  • Бургас
Не мога да повярвам, че стана пилафа разкошен и то толкова бързо, и с толкова малко вода 🤔 Може би тайната е в добре измития ориз и това, че го бях накиснала за половин час в гореща вода, по рецепта.

# 138
  • София
Кулинарки, сдобих се  с пълнен  комплект агнешки въгрешности... трябва да ги почистя. За черавцата разбрах как става, но щембето какво да го правя? И тази миризма може ли по някакъв начин да се премахне, да се накиснат в нещо?

# 139
  • In transit
Шкембе, независимо дли агнешко или свинско измивам добре като го натривам обилно със сол. Изпираш го на ръка, буквално...след това го сложи в купа и го полей с оцет да престои малко. После изплакваш добре.
Все пак на шкембето си има миризма, но по този начин ще я премахнеш в голяма степен.

# 140
+1, за солта, но слагам и пакет сода за хляб при "прането". Снощи го правих по никое време това упражнение.

# 141
  • София
А трябва ли да побелее? Защото то си е бежово. Това което съм го купувала от магазин /телешко/ е направо снежнобяло. Опитах да го "пера", но му  пада рошавото....
А на черавцата да слагам ли сол? Още са ми лигави

# 142
  • In transit
Снежно бялото е защото ги мият с вар мисля...но аз предпочитам да си го мия със сол. Та чак бяло няма да стане, а и това е агнешко, не е телешко (то е най-бяло). Щом се лигави, сложи още малко сол и търкай още.

# 143
  • Варна
Моля, спешно за рецепта баница, наложена, където се редуват кори и сирене, а яйцата се изливат отгоре. Детето иска такава.

# 144
  • In transit
Моля, спешно за рецепта баница, наложена, където се редуват кори и сирене, а яйцата се изливат отгоре. Детето иска такава.
Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2009/02/blog-post_10.html

# 145
Момичета, моля, дайте някоя рецепта за ТУТМАНИК или нещо подобно Wink , което обаче да го замеси хлебопекарната.

"Детето" иска като Оня тутманик, който съм правила преди 100 години (много помня какво), ама бил мекичък и със сирене, само че ми се иска да си улесня живота, утре сутринта трябва да го приготвя и ми се ще да го омеси хлебопекарната, а аз само да довърша. Yum

# 146
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, моля, дайте някоя рецепта за ТУТМАНИК или нещо подобно Wink , което обаче да го замеси хлебопекарната.

"Детето" иска като Оня тутманик, който съм правила преди 100 години (много помня какво), ама бил мекичък и със сирене, само че ми се иска да си улесня живота, утре сутринта трябва да го приготвя и ми се ще да го омеси хлебопекарната, а аз само да довърша. Yum

Първото замесване и втасване може да стане в хлебопекарната. Второто с маслото на ръка.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

# 147
peych , благодаря! ♥

# 148
  • София
Пак съм аз.... Имате ли някоя изпитана рецепта за ризото с морски дарове? До сега съм правила само веднъж и то с гъби.

# 149
  • In transit
Пак съм аз.... Имате ли някоя изпитана рецепта за ризото с морски дарове? До сега съм правила само веднъж и то с гъби.
Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2012/08/risotto-ai-futti-di-mare.html

Общи условия

Активация на акаунт