За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 862
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
Бисквити и бишкоти/ савоярди за торта задължително потапям за секунда в прясно мляко. Много бързо, за да не се накисват баш. Иначе не знам на вкус какво ще стане. Вчера се изложих с торта от: ред савоярди, ред сметана, ред натрошени лешници, ред дулсе делече. Просто не беше вкусно. Трябваше блат за торта да ползвам.

# 91
  • Мнения: 5 412
В нас такава торта свършва за отрицателно време , но аз бишкотите ги топя в посладено пр.мляко с какао и за крем  разбивам сметаната със захар и добавям смлени орехи.

# 92
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
ccvet, може би защото взех от евтините савоярди кауфландски, които имат вкус на старички, макар да са в срок. Ся един крем карамел ми се яде и мисля да сложа ли няколко капки лимонов сок в карамелизираната захар, както е по рецепта? Каква им е функцията? 2-3 пъти съм слагала, но явно по повече от 2-3 капки и се усаща лимона, и не ме кефи.

# 93
  • Мнения: 2 638
Може ли да опека бутер банички в микровълновата? Имам грил опция.

# 94
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Не мисля, че ще ти се получат. Грила няма достатъчно мощност за да надигне бутер тестото и да го изпече...а и отдолу ще останат сурови.

# 95
  • Мнения: 2 638
Опекох си ги във фурната Simple Smile Благодаря.
 Някоя може ли да спомогне за черен чай. Реших да заменя едното от кафетата през деня, та, колко време се кисне, в колко вода, взех си компилация от няколко вида.

# 96
  • Мнения: 10 672
за тези не знам, но внимавай с черния чай  има някой много по-силни от кафето, веднъж щях да се гътна от един такъв, а пия бая кафе.

# 97
  • Мнения: 2 638
А, де. Не очаквах това Confused

# 98
  • Мнения: 2 611
Не го кисни много дълго. Ние веднъж с ММ си понакиснахме стабилно зелен чай, някакъв специален ала-бала. Два дни бяхме будни след това ... Черен не смея и да пробвам, а пия по 4 кафета на ден.

# 99
  • Мнения: 2 638
Четох два дена, навсякъде пишеше, че съдържа много по- малко кофеин от кафето. Какъв чай точно пихте, да знам да го избягвам.

# 100
  • Пловдив
  • Мнения: 44 311
Кажете къде да вложа пълнозърнесто брашно? Някви питки тип хамбургер...? Пробвах за добруджанки, ама едно голямо нищо стана...

# 101
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Крист, потвържавам горните мнения за черния чай...и за зеления също. Ако искаш по-малко кофеин да пиеш си направи едно късо кафе (30-40мл) от 100% арабика. Първо, защото в Арабиката има много по-малко кофеин, отколкото в Робустата, и второ, защото колкото е по-късо едно кафе, толкова по-малко кофеин има в него.

Мистик, във всяка рецепта за хляб, питки може да го вложиш, но не изцяло да го замениш.. максимум 1/3 от брашното в рецептата, може да замениш с пълнозърнесто, ако искаш да се получи добро печиво. Т.е ако рецептата ти е с 500г бяло брашно, я направи с 350г бяло брашно и 150г пълнозърнесто. Другото е същото.

# 102
  • софия
  • Мнения: 334
Аз имам същия чай, едно пликче е за поне литър вода. Аз си го топя в чашата за няколко секунди и го слагам в една купичка, може да си стои така много време и много чаши да си направиш. Задължително го пия с лимон и мед.

# 103
  • Мнения: 2 638
Кой от тях?

# 104
  • софия
  • Мнения: 334
Черния чай като цяло, много наситен вкус има, само го пусни да оцвети водичката в чашата и го вади. АКо искаш пробвай с малко прясно мляко, англичаните знаят какво правят определено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт