За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 896
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ето сайта им: https://ahmadteausa.com/products/english-tea-no-1

Всичко е описано подробно.

# 106
  • Пловдив
Хора, имам хлебопекарна и си я ползвах, обаче й загубих книжката с рецептите, а знам, че мерките трябва да са спазени. Това, че машината е Tefal (и пише до 1 кг), значи ли, че рецептите са универсални и мога да намеря в мрежата такива точно за тази машинка?

# 107
Хора, имам хлебопекарна и си я ползвах, обаче й загубих книжката с рецептите, а знам, че мерките трябва да са спазени. Това, че машината е Tefal (и пише до 1 кг), значи ли, че рецептите са универсални и мога да намеря в мрежата такива точно за тази машинка?
Всяка рецепта ще ти свърши работа, съобразявай само количеството и това дали е за експресна програма изрично. (Ако е за такава, рецептата ще е с повече мая от нормалното за да навакса по-краткото време. Съответно "нормални" рецепти не стават добре на кратката програма, няма да втасат добре.)
В моята май по един път съм правила бял и един път пълнозърнест точно по рецептите в книжката, колкото да видя какво да очаквам че за пръв път ползвах хлебопекарна. От там нататък бяха едни експерименти, докато си съставя "моята" си рецепта за хляб която ми харесва най-много. Аз не правя хляб от години че избягвам да го ям, но майка ми и сестра ми все още се придържат към тази рецепта че много им харесвала. Сестра ми експериментира повече, но мама си кара с провереното. Техните хлебопекарни са други марки, но това не е от значение - те всичките едно и също вършат.

# 108
  • ВАРНА
Искам да направя,като едновремешният заводски хляб с твърда,жилава кора.И с вода мазах и на пара пекох-не е същото.Някой знае ли тайната му?

# 109
  • Русе
Скрит текст:
Искам да направя,като едновремешният заводски хляб с твърда,жилава кора.И с вода мазах и на пара пекох-не е същото.Някой знае ли тайната му?

Едва ли ще е като заводски в домашни условия, но все пак хвърли по един поглед.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/blog-post_29.html

# 110
  • In transit
За такава кора ли говориш?

# 111
Идвам с тъп въпрос... В темите съм засичала печени пилета, които са като "смачкани", та въпроса е как става този ефект, коя кост трябва да счупя или се реже някъде?

# 112
Искам да направя,като едновремешният заводски хляб с твърда,жилава кора.
Предполагам, че и от фурната зависи, но при мен се получава след като топлоизпечен хляб го увия веднага в кърпа, кората леко я мокря понякога с вода, но от парата се получава ефекта на жилавата кора. Повече жилавост става като престои няколко часа, не веднага. После също трябва да се държи увит.

В темите съм засичала печени пилета, които са като "смачкани", та въпроса е как става този ефект, коя кост трябва да счупя или се реже някъде?
При гръбнака се реже, някои направо го изрязват целия и махат, после просто отваряш настрани като книга.

# 113
  • ВАРНА
За този хляб си мисля

# 114
  • Русе
Скрит текст:
Идвам с тъп въпрос... В темите съм засичала печени пилета, които са като "смачкани", та въпроса е как става този ефект, коя кост трябва да счупя или се реже някъде?

https://1000.menu/cooking/16367-kurica-na-skovorode-s-korochkoi

# 115
Така става като печеш във фурна.

# 116
  • ВАРНА
Във фурна на дървени въглища?Не мисля,че хлебозаводите ползват.

# 117
Във фурна, в смисъл не в хлебопекарна/машина за хляб. Май нещо се майтапиш.

# 118
  • ВАРНА
Ето ми хлябовете печени във фурна
 Нямаше да питам за заводски хлябове,защото преди години,а и сега промишленото производство не ползваше хлебопекарни.

# 119
  • Велико Търново
Спанак с какво мога да сготвя, освен с ориз? Нещо лесно и вкусно.
Имам булгур, киноа, амарант и всякакви подобни храни за птици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт