За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 999
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Пък и вече не са толкова горчиви грейпфрутите.  Simple Smile
И у нас има такива, неглижирани грейпфрути, ама мисля да ги изсуша и после в шоколад, с разни добавки/поръски...

Как ги сушиш?

# 406
  • Sofia
На тънки шайби, в захарен сироп  и после във фурната на ниски градуси и с фентилатор.

# 407
  • Русе
Скрит текст:
Подмятам един грейпфрут вече над месец, нищо му няма, но определено няма да се изяде, та се чудя ако го смеля и направя на кекс как ли ще е? Дали ще нагарча, как мислите? С портокал става вкусно, знам, но с грейпфрут 🤔

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/10/blog-post_18.html

# 408
  • София
Мога ли вечерта да направя баницата,а на сутринта само да я изпека?

# 409
# 410
  • София
Когато правите зеленчуци на фурна /чушка, лук, морков, тиквички и т.н./ с какво ги мариновате, освен зехтин, сол и соев сос?

# 411
  • Sofia
Маринатата има основна функция да окрехкоти месото със съдържащата се в нея киселина или алкохол.
Зеленчуците нямат нужда от това.  Когато пека такива овкусявам (не мариновам) основно със сол и п-р (черен), чесън, подправки...и пека.

# 412
  • София
...Когато пека такива овкусявам (не мариновам) основно със сол и п-р (черен), чесън, подправки...и пека.
Точно за подправките питах какви са...

# 413
  • In transit
Когато правите зеленчуци на фурна /чушка, лук, морков, тиквички и т.н./ с какво ги мариновате, освен зехтин, сол и соев сос?
Не ги мариновам, а просто ги поливам със зехтин и поръсвам с прясна мащерка и риган. Малко сол и пека.

# 414
  • Русе
Скрит текст:

Така мариновани ги изпичам във фурната за 3-4 мин. на грил функция.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/06/blog-post_19.html

# 415
  • Sofia
...Когато пека такива овкусявам (не мариновам) основно със сол и п-р (черен), чесън, подправки...и пека.
Точно за подправките питах какви са...
Ами подправките са въпрос на вкус, каквито харесвате.  Аз предимно с основното пека.  Попдравки бих сложила, ако няма интензивен вкус останалото и според него, но в повечето случаи не се налага да ги подправям.

# 416
  • Бургас
На зеленчуците на фурна слагам само сол и черен пипер. По изключение чесън. Черният пипер прави вкуса по-интензивен или поне на мен така ми се струва и ми харесва. Други подправки - на манджи и месо.

# 417
  • Sofia
Сол и п-р (черен) са страхотна комбинация и достатъчни за толкова много неща. Simple Smile Останалото е според случая, настроението...

# 418
  • Русе
Подправка хмели сунели. Но е въпрос на вкус.

# 419
  • Sofia
Обичам и ползвам много подправки и миксове, но като ѝ чета състава на тая Хмели,  голям бъркоч ми изглежда микса, та бих казала, че не е за всеки вкус.  И сещам за Асафетидата - и тя не е за всеки вкус. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт