За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 857
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Кой е този тутманик на Ванчето? Дайте ми нещо да правя, че сигурно от яд няма да спя. Поне да бъркам нещо и да не мисля тъпотии те, които са ми в главата.
Той бил по-скоро солен кекс, писа Пони69.

# 676
  • Мнения: 12 211
Като напишеш в търсачката "тутманик на Ванчето", ще ти излезе. Ето, намерих го:


продукти:
300 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
4 яйца
3/4 ч.ч.олио
250 гр сирене
2 ч.ч.брашно

приготовление:
Продуктите се объркват в дадената последователност,сместа се изсипва в намазнена тава и се пече около 40 мин в умерена фурна.Да ви е сладко.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 23:00 от Poni69

# 677
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Кой е този тутманик на Ванчето? Дайте ми нещо да правя, че сигурно от яд няма да спя. Поне да бъркам нещо и да не мисля тъпотии те, които са ми в главата.
Виж "бъркан тутманик" или "бърз тутманик"
При мен е на око, че го правя от дете, но 1 кофичка кисело мляко + щипка сода, 4 яйца, около 3 чаши брашно и сирене на око. Първо се разбиват яйцата, после млякото с угасена сода, после брашно до кексово тесто. Трошиш сиренето и сипваш в тава с хартия. На 190 градуса до зачервяване, около 20 минути. Моите го ядат поръсено със захар.

# 678
  • Мнения: 5 411
Какво ползвате за пълнене на мъфини? И с какви кремчета?
Само с шприц без издълбаване поемат ли крема/шоколада?

# 679
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Аз правя този тутманик- без втасване.
http://ilrai.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

# 680
  • Мнения: 3 881
Морковелка99, у дома най-много харесват мъфините с Нутела. Децата ми ги наричат "Барнита", защото отвътре са с шоколадова сърцевина като купешките десертчета.
Никакви шприцове не ползвам, слагам шоколада преди печенето. Пълня с кексовата смес почти половината формичка, после слагам около 1-2 чаени лъжички Нутела в средата и след това доливам още малко от кексовата смес, колкото да покрие шоколада. Шоколада го слагам като си помагам с две лъжички.

# 681
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
Хорааа, вчера купих печен джолан в плик. Печен в плик. Не съм го отворила още. Как да го стопля? Да го сложа както е с плика във фурната или? С вентилатор ли, без ли?

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ако искаш повече цвят, извади го от плика и го стопли, иначе и с плика може. Бих ползвала "горен и долен реотан".

# 683
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
Благодаря, Моренке 😘

# 684
  • софия
  • Мнения: 30 420
Може ли да дадете изпитана рецепта за кошнички? Сладки и солени. Най-накрая се сдобих с формички и искам да направя.
Скрит текст:
Ще бъда благодарна, ако споменете броя кошнички, за която е рецептата. Имам 60 бр. мънички.

доп. Намерих рецепта и направих. Много съм доволна.
Скрит текст:
За тестото - 30-34 малки кошнички (4,5 см диаметър горе)
2 ч. ч. брашно
125 гр масло
3 с. л. кисело мляко
щипка сода
щипка сол
Плънка
1-2 яйца
~ 300 гр сирене
По желание могат да се добавят нарязани на малки кубчета продукти по желание: маслини, шунка и др.


Последна редакция: сб, 28 май 2022, 16:50 от zvаnchе

# 685
  • София
  • Мнения: 4 955
Откъде са купени кошничките?

# 686
  • софия
  • Мнения: 30 420
От базар.бг.

# 687
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Скрит текст:
Може ли да дадете изпитана рецепта за кошнички? Сладки и солени. Най-накрая се сдобих с формички и искам да направя.
Скрит текст:
Ще бъда благодарна, ако споменете броя кошнички, за която е рецептата. Имам 60 бр. мънички.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_20.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_23.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/pastel-de-nata.html

# 688
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
Имам въпрос относно глинени съдове-гювечи,гювечета и подобни.
Случвало ли ви се е да мухлясат ?
Държа ги в шкаф при останалите съдове.Няма влага в близост.
Защо така се получава?

# 689
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Имам въпрос относно глинени съдове-гювечи,гювечета и подобни.
Случвало ли ви се е да мухлясат ?
Държа ги в шкаф при останалите съдове.Няма влага в близост.
Защо така се получава?
Да, на мен два пъти наскоро. Но само на плоските, които са като панички. И аз не мога да разбера защо. Първия път си помислих, че сме я прибрали не добре подсушена, ама не... изсуших ги добре, даже ги държах по един ден бонус извън шкафа и накрая най-горната отдолу, от външната страна пак имаше мухъл след седмица.

От този тип са моите

Сега ходих да ги огледам, добре са. Значи е възможно да е била останала влагичка, която да е направила беля.

Общи условия

Активация на акаунт