Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

• 42 932
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Улицата пред нашия парцел е главна и не може да се копае , та трябва машина която да  копае под нея. Нищо няма да направят , освен да извикат някой си да гледа 😂 Положението е следното - плащаш на няколко пъти едни пари , дават ти становище че може да се присъединиш и чак когато дойде време да се копае ти казват - да , ние трябва да го направим, но няма да го направим , оправяй се…. Направих си труда , ей така за спорта , да звънна в Софийска вода и да ги попитам кой трябва да направи отклонението и отговорът беше - Ние го правим в София  😀

# 541
Улицата пред нашия парцел е главна и не може да се копае , та трябва машина която да  копае под нея. Нищо няма да направят , освен да извикат някой си да гледа 😂 Положението е следното - плащаш на няколко пъти едни пари , дават ти становище че може да се присъединиш и чак когато дойде време да се копае ти казват - да , ние трябва да го направим, но няма да го направим , оправяй се…. Направих си труда , ей така за спорта , да звънна в Софийска вода и да ги попитам кой трябва да направи отклонението и отговорът беше - Ние го правим в София  😀
София област не се обслужва от Софийска вода.Ето това е сайта с услугите им.  https://www.viksofbg.com/clients/services?view=article&id=75&catid=10  Пак им звъннете и ако откажат викайте Неволята и се оправяйте сами. Ние така направихме иначе още сигурно да си чакаме.
И само да добавя, че безизкопните технологии са доста скъпа услуга. При главен път би следвало сградните ВиК отклонения  да са изградени в рамките на тротоара, а не на пътното платно. Вижте си добре чертежите.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 22:22 от fatalina

# 542
Pepi Petrova 639008, давайте насам, да четем Simple Smile
.  Днес поръчах Изокюър А на Изомат, за обработка на пресен бетон, за елиминиране на прекалено съхнене.скоро пристига.

# 543
Мили дами, имам въпрос.
Може ли да се строи в парцел с размер 440 м2, има ПУП и е във вилна зона?

# 544
  • Варна
Щом има ПУП, може и да може. Зависи и колко е лицето на път, могат ли да се прекарат ток и вода… В коя зона е? Най-добре се консултирай с проектант с връзки в общината.

# 545
Мили дами, имам въпрос.
Може ли да се строи в парцел с размер 440 м2, има ПУП и е във вилна зона?
Парцелът в регулация ли е? Има ли улица? Зависи и в коя вилна зона е. Някои вече са приети като квартали на даден град. Зависи и кой е градът.

# 546
Ние ползвахме това - https://oeg.bg/product.php?state=12&gid=1002427
за камерите.
Камерите още не са сложени, така че не мога да дам отзиви дали стоят стабилно с него.

nellytan1,
Камерите как закрепихте,  към тази кутия или към тухла? Предлагат ми да сложа някакъв xps с много голяма твърдост на това място и да закрепям директно към него. Има ли друг вариант?

# 547
  • София/Варна
Нашите камери са монтирани с охлюви за гипсокартон през мазилка,шпакловка в стиропора,който е с доста голяма плътност. Изкарали са зимата и няколко бури с доста силен вятър. Не са мръднали.

# 548
За камерите ще плзваме кутии с такъв накрайник - https://www.cablecommerce.bg/produkt/konzola-za-montazh-na-osvet … hu-izolacija-mdz/
Не сме сложили още камерите, но тези кутии ни бяха препоръчани от хората, които ще ни слагат оборудването за камерите, та предполагам, че ще са подходящи.

# 549
Значи за самата кутия се закрепя, доколкото виждам.  Ще ги потърся тези кутии при мен.

Gerundiq, директно не ми дават да ги сложа, само ако сложим на това място от този плътния XPS, прилича на твърда тухличка от XPS на допир. И цената му ще е хубава предполагам.

# 550
Закрепват се по някакъв начин на тази дупчестата повърхност.
Тя се пъха към кутията и изглежда доста здраво закрепена. Та предполатам, че няма да има проблем да издържи камерата.
Има си и дупка през, която излиза кабела на камерата, така че си мисля че добре са го измислили.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 18:35 от nellytan1

# 551
  • София
Търсим безвреден латекс - има ли такова понятие?
За две стаи където ще се спи (тавани).

# 552
  • Варна
Ако е на водна основа, не е ли достатъчно безвреден? Съхне и се измирисва бързо.

# 553
Zero VOC и Low VOC бои:
https://benjaminmoore.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D … min-moore-paints/
https://www.decor-dimotika.bg/products/interiorni-boi/ekologichn … r-neopal-eco-mat/
Сигурно и други има, но тези ползваме.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 14:46 от drago_2008

# 554
Здравейте, предстои ми внасяне на проект в общината за разрешително за строеж. Имам два въпроса-
1. В случая няма вик, а ще бъде сондаж, нужно ли е нещо в тази връзка?
2. Нужен ли е предварителен договр с ЧЕЗ? Архитекта каза, че не е. Ние имаме всички нужни становища за проекта.

Общи условия

Активация на акаунт