Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

• 41 361
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,момичета включвам се да ви кажа ,че чакам две цветни бази от украинската марка Ga&Ma,някоя от вас ако ги е ползвала да сподели мнение(водят се професионални)и също така вече ще поръчвам електрическа пила и съм се спряла на тази.Някоя ако я има да сподели мнение и за нея.Благодаря 😊

# 196
Имах същата ел.пила, добра е.

Ето ги е моите нокти.

# 197
Момичета, да ви кажа, че в Али-то намерих адаптери за по 4-5 долара, ако  някой се интересува!

# 198
  • София
Привет, момичета, радвам се, че открих тази тема🌸 в която да сме си полезни. Почти я изчетох и нея.

Аз започнах да се правя сама миналия юни месец, в началото трудничко, но вече и мои познати правя дори (макар и бавно), а на себе си понякога го правя на два пъти - в единия ден сваляне и оформяне и кожички, 2ри ден - гел и лакиране. Ползвам течен гел от бутилка на коди, най-лесен ми и за укрепване. И останалите неща също са ми Коди.  За тях като че ли съм чувала най-много добри отзиви за качество.

Напоследък на доста места пък попадам на информацията, че базите-каучукови и др. (и по точно укрепвонето с база) в дългосрочен план съсипва ноктите - тоест при непълното им сваляне с разтвор, а когато се пили до база и тази база се задържа с месеци. Разбрах, че до 20тия ден трябва да се свали цялостно базата. затова и  реших да премина към гела, защото аз свалям с ел. Пила, а не с разтвор и за мен е по-удобно да сваля само до здрава основа, а не да свалям всичко и да правя укрепване наново от 0-та всеки път.
Не знам това дали сте го обсъждали вече тук и вие как го правите. По салоните зном, че си още си действат масово с базите а и за клиентите е по-евтино с база, отколкото с гел, може и това да влияе.
Заемам се да изчета темата до край 😄

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 14:17 от LoLo30

# 199
Аз слагам гел, защото има хубав, а отгоре си мацам всякакви китайски лакове.
По салоните карат с база, защото им е по-лесно.
Аз така бях при една рускиня - вика, ще ти направя укрепване с база. Да, ама - не.
На всичко отгоре ми изпиливсичкият гел, който си беше с идеален апекс и с тази база ми станаха ноктите като лопати и докато се прибера един нокът имах с наченки на счупване. Трябваше да се правя отново.

Да ви кажа също, че лампата - Х11 макс ми дойде за една седмица в Канада! Този търовец е супер!
nadito0o, мерси много!

# 200
  • на брега на морето
Лоло, аз се правя само с база от години 5-6), но НЕ правя укрепване с база. И ползвам САМО индиго протеиновата база. Свалям базата при всяко сваляне на лака( на 3 седмици). Ноктите ми са в идеално състояние. Правя малки почивки - от най-много по седмица- две веднъж в годината.
Между другото гел Х ми се задържаха този път 2 седмици. В неделя на кутрето с отвори откъм кутикулата и ги махнах. Зимата 3 седмици не мръднаха, но аз тогава бях в Бг. А сега тук- повече миене, пране на ръка, ходене на работа ( пиша и на компютър). Но нищо, пак съм доволна, че и 2 седмици издържаха и се радвах на красив маникюр. Една клиентка ( фр) каза, че имам " маникюр като на звезда". Grinning
Сега ще са късички, и мисля в любимото ми ментово зелено.( Така ги лакирам като нямам идеи и бързам). Но след последния ми маникюр може и нещо по- семпло и простичко този път.Grinning

# 201
Аз не издържах и миналата неделя се лакирах, семпло колкото да има нещо.
Една седмица мина имам един напълно обелен и два-три само очукани. Ще опитам да издържа максимално, че през седмицата нямам много време да се правя.

# 202
Изравняването с гел или база може да изглежда по един и същи начин. Разлика не би следвало да има. Проблема не е в материала, а в техниката.
Също така гела не е подходящ за всички нокти. При мен, ако изравня с гел, се отваряот към кутикул на около 10 ден. Същото се получава и с база Lind.
Когато се правя с безцветна каучукова база на Коди, издържа до сваляне.
Моите нокти са меки. Каучуковата база има много добра еластичност, предполагам за това  издържа.
Гела почти няма еластичност, нокътя се огъва, гела не, и от напрежение се получава отлепването.
Разликата в цената между гел и добра база не е кой знае колко голяма.
Работата на добрия маникюрист е да прецени кой материал е по-подходящ за клиента.

# 203
Линт базата я дават да се носи сравнително кратко, около 7-10 дни по спомен, толкова издържа и при мен. Тя не е ли мека?
Каучуковата база също ми държи толкова.
Аз май разбрах каква е причината за вечно чупещите и разслояващи се нокти при мен, намалена костна плътност 🙁

# 204
Напоследък на доста места пък попадам на информацията, че базите-каучукови и др. (и по точно укрепвонето с база) в дългосрочен план съсипва ноктите - тоест при непълното им сваляне с разтвор, а когато се пили до база и тази база се задържа с месеци. Разбрах, че до 20тия ден трябва да се свали цялостно базата.

Това се твърди в една Фейсбук група от хора, които са много далеч от специалисти по полимерна химия (но пък не пречи до вземат пари за обучения по това) и след това се повтаря от разбрали-недоразбрали четящи.
Аз лично смятам, че трябва да се следват препоръките на конкретната марка за използване на базата. Някои от базите са универсални и могат да се ползват и под гел, и под гел лак.
А що се отнася до изравняването с база, не бива да се бъркат изравняване и укрепване. С изравняването се прави гладка/равна повърхност на нокътя и може да се прави с база. С укрепването с гел се прави по-стабилна архитектура на нокътя.

При правилна поддръжка и премахване на отслояванията каучуковите бази не съсипват ноктите.

# 205
  • София
Да, Esmeralda , имах предвид точно укрепването, че не е добре с база и най-вече камуфлажна или cover base , силно пигментираните цветни бази, защото при тях дори няма пълно полимеризиране на продукта в дълбочина ако се прави укрепване с него и отвътре все си остават меки, което може да предизвика и алергия.
Една маникюристка и преподавателка твърди,че си е правила експеримент с укрепването с тези бази и непълното им сваляне след това (тоест задържане на база) и масовото на повечето клиентки след 4ти- 5ти месец вече не им задържало никакъв материал на ноктите и се нуждаели от почивка. Иначе за изравняване с база-да, ако после се сваля напълно с разтвор не би следвало да е проблем си мисля.

Моите нокти сякаш също поизтъняха докато бях с база за няколко месеца и не я свалях докрай миналото лято.

# 206
Базите са по-меки от геловете по принцип. А такъв експеримент за 5 месеца не знам кой може да направи, като се има предвид, че за 5 месеца е израстнала и се е обновила цялата нокътна плочка. Още едно доказателство за безумните твърдения в тази група.
Сега се присетих, че тези отричат и ел.пилите, чудно с какво махат твърди неразтворими гелове ...

Живеем във време с много информация, всеки сам може да прецени в какво да вярва.

# 207
Не съм съгласна с това за базите..за мен е много по-щадящо.

# 208

Не съм съгласна с това за базите..за мен е много по-щадящо.
Подкрепям те.
Повече от три години правя укрепване с база на мен и дъщеря ми. При правилна архитектура на нокътя съм носила много дълги нокти без проблем. На дъщеря ми съм качвала снимки на ноктите, тя ги носи супер дълги. Чупили сме нокти сигурно 10 пъти общо, почти нямаме отслояване. Свалям на нея с течност всеки път до край. Ноктите са и в отлично състояние. Ще кача снимка при следващото сваляне.
На мен свалям с пилене, не до край. Оставям база. Три години и повече, без почивка. Ако ноктите са ми супер изтънели, как ще имам естествен дълъг нокът?
Плоблем съм си правила, когато нося нокти над месец. Разваля се архитектурата и стават неустойчиви, което според мен е основия проблем, изкривяват се и се чупят. Появяват се отслойки.
Благодарение на каучуковата база имам дълъг и траен маникюр, с правилна архитектура.
При работа с гел не се ли слага подложка от каучукова база? Поне в клиповете, които съм гледала, рускините слагат. И под полигел също слагат база.
Под цветна база също се препоръчва да се сложи подложка от безцветна.
Преди години ходех на салонен маникюр, момичето работеше само с гел. За шест  месеца ноктите ми бяха в ужасно състояние, не задържаха нищо, тънки като хартия. И не беше от свалянето, момичето се справяше с пилата. А отлепване от кутикел имах на трети-четвърти ден.
Забелязала съм, че много маникюристки работят само по един начин, свалят по един начин и имат навика да отричат всичко останало. Което на мен ми е леко смешно.
Целта е да се намери правилния начин и материал за всеки клиент. Няма как едно и също да е удачно за всеки.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 21:05 от maminka2

# 209
  • София
Дам, така е информацията вече е много и навсякъде, за да може всеки да си прецени.

Под гел се слага база за гел, не каучукова, поне това е по-правилното. Каучуковата си е за под гел лак. Рускините са фенки на тези каучукови бази затова ги ползват под път и над път. Вече не знам и аз кое е най - правилното. Вероятно е най-правилно това, че всичко си е до нокти и е много индивидуално.
Не всяко нещо е приложомо за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт