Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 285
  • 954
  •   1
Отговори
# 795
При нас използва някакъв уред с течен азот, който го замрази мигновено и после с една щипчица, която е част от уреда го издърпа. Лекарите си знаят най-добре.

# 796
Кажете как да разбера ако детето има кърлеж зачервено ли е ,подуто ли е никога в живота ми не съм имала нито пък съм виждала а детето много обича в тревата да играе

# 797
Миналата година също се прибрахме от излет през деня в планината с 2 кърлежа.
Нашите бяха много малки доктора каза няма страшно, нищо не са и били на детето нито сме изследвали кърлежите.
На следващия ден мястото беше с малка точица като боцнато от игла, не е вдигала температура или нещо подобно.

# 798
При нас използва някакъв уред с течен азот, който го замрази мигновено и после с една щипчица, която е част от уреда го издърпа. Лекарите си знаят най-добре.

Може ли да споделите къде сте ходили за да знаем за всеки случай? По принцип това е по правилния начин.

# 799
С марля напоена с някаква течност и с въртеливи движения. Чета противоречиви мнения за тези въртеливи движения, че кърлежът може да повърне и че е по-добре с пинсета да се махне... При вас как ги махат?
С течен сапун. Аз се бях филмирала преди месец и нещо, че имам. Отидох на дежурен и тази пробва да ми го махне така. Не падна съответно и не се оказа кърлеж, а по-скоро коричка.

# 800
Почти 1 година ходи на ясла все още реве сутрин и там все някой реве от вътре очаквам  и в градината да е същото положение ...
Днес имаше ново дете и като ревна с пълно гърло,моята като чу се натъжи и почна хъ хъ....

# 801
Благодаря на всички ви за отговорите по моята кърлежова тема.
Нашият го махнаха с марля с течен сапун, нямаше многократни въртеливи движения, докторът просто сложи марлята отгоре, 2-3 пъти описа леко полукръг и той остана отгоре й. Цял е, беше жив като го занесохме за изследване. После и аз четох, че това е грешно, защото кърлежът при задушаване повръщал и така рискът от заразяване нараствал в пъти. Но... мачът вече е свирен. Може би е ценно да се знае къде махат с пинцети или с този метод с азот.
След много питане и четене, стигнах до извода, че в момента за най-правилно се смята, че няма нужда да се изследва кърлежът и че е важно да се направи кръвно изследване за антитела след поне 25 дни от ухапването. Ако са високи, се изписва АБ. Това, ако междувременно детето не прояви симптоми, тогава кръвните се пускат веднага.
За кръвните още не съм решила къде и какво точно да пусна, но ще пиша допълнително като разуча, може да е полезно за някой.

# 802
Здравейте! Измествам малко обичайните болести, но водите ли си децата на зъболекар, как, пищят ли като на заколение?
През януари ходихме за първи път, открихме чудесна зъболекарка - внимателна, мила, без да притиска детето, просто нямам никакви забележки към нея. Направихме 2 зъбчета тогава, второто с рев, но все пак го направихме. Половин година по-късно отидохме отново и се откриха нови 2 кариесчета. Вчера бяхме там и дъщеря ми се държа като прасе на заколение, пищя, крещя, мята се, рева с пълно гърло, не искаше да седне на стола, после като седна рева, защото е седнала, защото са я вдигнали нагоре, абе за всичко... Зъболекарката все пак успя да почисти някаква част от кариеса, но не и да го завърши и днес ще ходим пак.
Много говоря и обяснявам, пускам клипчета на деца, които ходят на зъболекар и досега сякаш имаше ефект, предните пъти сама пита кога ще ходим, поплаквала е, докато и правят зъбче, но никога не се е държала така, вчерашното и поведение направо ме изуми. Зъболекарката запази самообладание и продължи да се държи изключително мило с детето, прегръща я, дава и награди, но ефект нямаше, пищя до последно.

# 803
На колко години е детето? Синът ми като беше на 2 или 3 го водихме за първи път, не помня. Нервен беше малко. Баща му сяда на стола и го взима в себе си и зъболекарката пуска детско на един екран точно над стола, така работи при нас.

# 804
Водила съм го веднъж. Плака и не знам даже как успя да го прегледа изобщо стоматоложката.

# 805
Не съм я водила ....аз ще избягам преди нея имам някаква фобия от зъболекари хаха 😇ще ходи с баща си някой ден

# 806
На 3 и половина е, за първи път я заведохме на 3. Върнахме се вече, зъбчето е направено и беше много послушна, все едно вчера някакво друго дете беше. За мен е много важно да свикне да ходи на зъболекар от малка, това спестява много проблеми в бъдеще. Другата седмица ще и направят и другото зъбче и приключваме за следващите няколко месеца.

# 807
  • София
quote author=Applegarden link=topic=1433647.msg44981022#msg44981022 date=1656576616]
Здравейте! Измествам малко обичайните болести, но водите ли си децата на зъболекар, как, пищят ли като на заколение?
[/quote]
Зъболекарката на моя син ,който е на пет,успя още при първото посещение да го предразположи ,показа му инструментите,даде му да пипне някои,да пръсне с водата и той още в началото без притеснение седна и отвори устата.
Два кариеса сме правили досега без драма.
А детето ми попринцип хич не търпи на дискомфорт,за болка пък да не говорим .Може би е от значение и това,че двата му кариеса са хванати в абсолютно ранен стадий и почти не е "играла" машинката,много за кратко.

# 808
Bubble, всички изредени от теб неща ги прави и нашата зъболекарка, включително и нейните кариеси са съвсем мънички и с машинката работи между 3 и 5 секунди. Не знам какво стана вчера. В крайна сметка всичко завърши успешно и сега е цялата в награди, стикери, камъчета, доволна и горда от себе си, че се е справила.

# 809
За преглед ли ги водите децата? И на самия преглед се намира кариес?
Каката ми е на 5г и до сега не съм я водила, не намирам смисъл да се мъчи и двете защото съм сигурна, че ще има циркове. До сега не се е оплаквала от зъб, аз съм я гледала няколко пъти и видимо няма нищо по зъбите 🤔

Общи условия

Активация на акаунт