Боледуване на децата ни - тема 67

• 36 754
  • 954
  •   1
Отговори
# 870
  • Пловдив
Естествено че е така. Няма нужда да е теория.
Имам двама чичовци лични лекари и на всички им дават пари от фармацевтичните компании, за да изписват съответно лекарства.

# 871
Мупироназал си го изписват в повечето случаи за Стафилококус ауреус. По принцип тази бактерия си живее в голям процент от хората и няма изтребване, въпросът е да се сведе до не знам как го бяха формулира в изследването, май ограничени количества. След като ск свърши курса сина ми с Мупироназал, пускахме пак секрет, ами там си е, в ограничени количества, няма хрема. Личната каза нищо да не правим повече.
Лекарят при случея с дъщеря ми  точно това ми обясни че масово този препарат се ползва и затова след лечението с мупироназал при нея ефекта беше нула. След капки от антибиграмата бактерията я нямаше след това съм пускала на своя глава при хрема няма и помен от бактериите. Затова не ми се рискува с малкия директно при дръг който погледна антибиограмата.
За жалост масово се лекува с широкоспектърни лекарства

# 872
При нас пък Гентазона не помогна. Относно рязаката смяна на климата - и мен много ме тревожи това. Ние живеем във Варна и кряя на месеца живот и здраве имаме едноседмична почивка в Пампорово. Страх ме е малко.

# 873
Тони, радвам се да чета, че имате успех с хомеопатията. Много си смела, възхищавам се, че не си дала нищо за температура.
Относно смяната на климата, при моето дете имаше ефект миналата година. От морски на планински въздух отидохме, тя вече беше почти оздравяла, но имаше сутрешна остатъчна кашлица. Та отидохме там и буквално на втората сутрин приключи кашлицата.
А за антибиотиците, понякога се налагат наистина, но всячески се опитвам да ги избегна вече 8 месеца и засега успявам. След прием на 5 антибиотика за 4 месеца дъщеря ми беше със сринат имунитет и се бяхме видяли в чудо.

# 874
Като не им минава, нямаме избор. На базата на кръвни и на симптомите преценяват лекарите за АБ ли са. В началото опитваме без, а когато се влошат, им назначават АБ. И на мен не ми е приятно. Откакто синът ми тръгна на градина, е така. МБ пуснахме веднъж, когато беше здрав, по съвет на УНГ. Той е с проблемна трета сливица. Изолира се Мораксела. Отказаха да го лекуват без оплаквания. Освен това изкарахме последователно варицела и корона в края на миналата и началото на тази година. Това допълнително им бутна имунитета.
Потърсете добър хомеопат,миналата година след два Аб през месец си казах край и намерихме хомеопат 😇
За яслата ни искат само сухи и м кърпи занесох скоро някъде бяха минали три м. да е ходила с боледуванията -общо,всички кърпи са общи смисъл не по шкафовете взимат от един пакет ако се наложи.

# 875
  • София
Като не им минава, нямаме избор. На базата на кръвни и на симптомите преценяват лекарите за АБ ли са. В началото опитваме без, а когато се влошат, им назначават АБ. И на мен не ми е приятно. Откакто синът ми тръгна на градина, е така. МБ пуснахме веднъж, когато беше здрав, по съвет на УНГ. Той е с проблемна трета сливица. Изолира се Мораксела. Отказаха да го лекуват без оплаквания. Освен това изкарахме последователно варицела и корона в края на миналата и началото на тази година. Това допълнително им бутна имунитета.
Потърсете добър хомеопат,миналата година след два Аб през месец си казах край и намерихме хомеопат 😇
За яслата ни искат само сухи и м кърпи занесох скоро някъде бяха минали три м. да е ходила с боледуванията -общо,всички кърпи са общи смисъл не по шкафовете взимат от един пакет ако се наложи.
Вие при кой хомеопат ходите?

# 876
Също за хомеопата според мен е важно да е класически - да лекува с едно лекарство всички симптоми. Тия дето изписват 5 видя гранули за 5 неща… не е ок.

# 877
Вие при кой хомеопат ходите?
Корнел (Бургас)

# 878
За Пловдив може ли да ми препоръчате добър хомеопат? Бях пробвала веднъж с една лекарка, но не се получи, и пак се наложи АБ. Ще ми се обаче да е лекар, а доколкото съм запозната, сред тях почти няма класически хомеопати.
Иначе синът ми се оправи. Размина му се АБ. Вчера го водих да го прегледат пак и му пуснах кръвни за всеки случай. Всичко беше наред. Дъщеря ми е по- добре. На нея също направихме изследвания. Давам Изопринозин. Не знам дали той не помогна. За всеки случай съм се запасила с антибиотици и ще ги взема на почивката. От клиниката им ги изписаха, ако случайно се влошат. И аз се разболях, но обикновено, се оправям бързо.
Вчера пак обърнаха внимание на едната сливица на сина ми. Лявата е добре, а дясната е силно уголемена. Непрекъснато е така. УНГ каза, че не е проблем, обаче педиатърката спомена, че при такава асиметрия, обикновено има предпоставки за чести инфекции. Не знам вече кого да слушам. Сред вас има ли такива, на които децата им са с асиметрични сливици? Какво ви съветват лекарите?

# 879
Аз пък от както се е родила и ме е заразявала няколко пъти примерно 3-4 и все оздравявам мн бавно😬.....по седмица и нагоре преди за три дена бях пушка.

# 880
За Пловдив може ли да ми препоръчате добър хомеопат? Бях пробвала веднъж с една лекарка, но не се получи, и пак се наложи АБ. Ще ми се обаче да е лекар, а доколкото съм запозната, сред тях почти няма класически хомеопати.
Иначе синът ми се оправи. Размина му се АБ. Вчера го водих да го прегледат пак и му пуснах кръвни за всеки случай. Всичко беше наред. Дъщеря ми е по- добре. На нея също направихме изследвания. Давам Изопринозин. Не знам дали той не помогна. За всеки случай съм се запасила с антибиотици и ще ги взема на почивката. От клиниката им ги изписаха, ако случайно се влошат. И аз се разболях, но обикновено, се оправям бързо.
Вчера пак обърнаха внимание на едната сливица на сина ми. Лявата е добре, а дясната е силно уголемена. Непрекъснато е така. УНГ каза, че не е проблем, обаче педиатърката спомена, че при такава асиметрия, обикновено има предпоставки за чести инфекции. Не знам вече кого да слушам. Сред вас има ли такива, на които децата им са с асиметрични сливици? Какво ви съветват лекарите?

За сливицата съм склонна да вярвам, че може и така да е. Има ли нещо “нередно” с тия сливици и … относно хомеопата, ние сме от Варна, нашият е класически, но си преглежда детето винаги - гърло, гърди, лимфни възли, нос.

# 881
А все пак някой сблъсквал ли се е с такава асиметрия? Едната сливица е нормална, другата е уголемена.

# 882
  • София
Аз съм така от дете, в следствие на чести ангини. Не пречи, но е видима разликата. Мислила съм за операция, но все я отлагам заради по-належащи неща.

# 883
За мупироназал и бактробан, определено втори път не бих сложила без да видя, че на антибиограмата лекува. 10 мазах и се оказа, че отиде на бронхит и сополите си останаха жълти (стрептокок). И в допълнение давах 5 дни антибиотик и 7 дни още антибиотични капки.

При нас морския въздух и планината не вършат работа за оздравяване. Миналата година след 10 дни престой на морето два пъти - първия път 3 дни по-късно - първи ларингит, след втория - бронхит и пред пневмония. След планината - цял август беше болна и изпи 2 антибиотика.

Mimi9999, аз кашлям по 4-6 седмици на всеки вирус от нея + че редувам зинат  и аугментин.

# 884
А все пак някой сблъсквал ли се е с такава асиметрия? Едната сливица е нормална, другата е уголемена.
Да, моето малкото. Вече е на почти 5 г и едната сливица е доста по-голяма от другата. Незнам дали е предпоставка за чести боледувания, защото моите и двамата доста боледуват. Никога не съм се сещала да питам.

Общи условия

Активация на акаунт