Мъжът ми не помага вкъщи и с децата

• 15 328
  • 172
  •   1
Отговори
# 75
На твое място бих ревала пред него, тъкмо да го изпиташ дали ще те изтърпи и дали ще направи нещо.  Това е въпрос на самоосъзнаване от негова страна, знае, че има дете, но фактът и, че той трябва да се занимава му убягва, не се чувства длъжен.

# 76
  • Пловдив

Не съм майка, но се чудя какво толкова правят тия майки от сутрин до вечер. Всеки ден ли чистите основно, всеки ден ли готвите по пет неща.

Ще разбереш.

По темата - Сядате и говорите, казваш, не успявам сама с всичко, пък и това са общи задължения. Поставяш ултиматум.
Съветите да смени мъжа са тъпи, защото с дете на годинка и второ на път ако изгони и мъжа, няма да й е по-лесно, а напротив, тогава ще пуска друга тема.

# 77
  • Сф

Не съм майка, но се чудя какво толкова правят тия майки от сутрин до вечер. Всеки ден ли чистите основно, всеки ден ли готвите по пет неща.

Ще разбереш.

По темата - Сядате и говорите, казваш, не успявам сама с всичко, пък и това са общи задължения. Поставяш ултиматум.
Съветите да смени мъжа са тъпи, защото с дете на годинка и второ на път ако изгони и мъжа, няма да й е по-лесно, а напротив, тогава ще пуска друга тема.
То пък щото като говори и постави Ултиматум и обезателно ще почне да помага 😃

# 78
Абе, хора, стига с тия разговори. Разговорите вече са проведени.
Разговори, та разговори... Не знам кой тъпак го измисли и вкара по женските списания това с разговорите, ама масово се чете погрешно.

# 79
Ултиматуми и строг тон работят по-добре Joy

# 80
И пистолет в комплекта.

# 81
Ай стига глупости. Какъв ултиматум точно ще му постави Rolling Eyes "ще те зарежа бременна и с едногодишно" Joy аз бих се изсмяла на такъв ултиматум. Ама то може би е щото мразя ултиматуми и правя напук. Дано мъжа на авторката не е като мен Rolling Eyes

# 82
Гледай си кефа , като се прибере , лягай да почиваш , уж ти е лошо , казваш му какво да ти помогне и т.н .
Живота на майките изглежда песен , но може да се усети само когато имаш деца , като да си постоянно на работа без почивка . Аз даже на работа си почивам .

# 83
  • София
Аз нямах търпение да се върна на работа, за да си почина… Работата на майката е 24/7. Хеле пък първата година две, когато се регулира съня на малкия човек.

# 84
Joy и аз си почивам на работа. Ама то с две-три годишно вкъщи, как да е Joy

# 85
  • София
Да отговаряш само за собствените си нужди и желания Grinning Безценно, нашия взе да спи на 3 години…

# 86
По темата - Сядате и говорите, казваш, не успявам сама с всичко, пък и това са общи задължения.

Абсолютно съм съгласна с цялото мнение, само бих сменила "не успявам сама с всичко" с "не желая да правя сама всичко" и "задължения" с "деца" в изречението.

Според мен този мъж има скрит потенциал като партньор, но силата да го събудиш е в теб. Не е въпросът да те потупаме по рамото за това колко е нечестна тази ситуация. Това може да те успокои за миг, но няма да помогне в дългосрочен план. Осъзнай женската си сила и действай като партньор, женски. Тъпото е, че това го осъзнаваме на по-късна възраст, а е можело да избегнем толкова много ядове и за двете страни.

Дамите, които нямат деца и се чудят какво пък толкова правят майките на прохождащи (особено бременни) изобщо няма да ги коментирам, пожелавам им (с най-добро чувство) сами да разберат.

# 87
  • Great Britain
Мъжът ти определено живее като ерген,но с дете и друго на път.Като се роди второто може да се осъзнае.За момента е безразличен за случващото се в дома ви.С две деца с такава малка разлика може и да абдикира напълно.Налага ти се да го приспособиш към семейния ви  живот.Успех.

# 88
Майка ми ми е разказвала, че знае от баба ми, че дядо ми хич не се е занимавал с нея като бебе. Ама изобщо. Само бил надничал в легълцето и толкова. Като почнала да говори, чак тогава. След това е бил чудесен баща. Явно някои хора са си така, предполагам, че основно е каквото си видял от своите родители, не знам и аз.

# 89
  • По света и у нас
Определено бащата може още да не знае какво да прави. Навремето моят си гледаше телевизия след работа докато аз хранех бебчовци, понеже станаха 2 се разбрахме че аз ще къпя едното той другото и после аз ще слагам едното да спи а той другото - за да може по бързо да свършим и малко да си поседим сами.
Освен това ако някой се е наакал а аз съм в кухнята смяната на памперсите се връчва на свободния родител. Естествено трябва да го научиш как.

Общи условия

Активация на акаунт