Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 24 829
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Kokix, по принцип е хубаво щитовидните да се изследват в "чист" ден, ако е възможно (най-вече заради твоя комфорт, не вярвам чак толкова да се отразява конкретно на ТСХ). Но 4-ти ден на МЦ...не ми се струва, че чак толкова вече ще има значение...🙂 Освен ако не си с много обилен и тежък цикъл...Иначе аз съм изследвала и железния панел в края или точно след цикъл (нещо не бях изчислила добре датите🤭), а там си е важно да не се изследва точно по това време...😅
Питай и за вариант в лабораторията дали може да се уговорите в 2 различни дни да ти вземат кръв, ако много те притесняват щитовидните (на мен последния път на онлайн резултатите ми пишеше "Да се върнат 3,30 лв на пациента " и като ми ги върнаха, тази забележка изчезна).🙂
Сладко, аз бих си запазила някаква, дори и профилактична, доза желязо- щом резултатите са след прием на желязо. За храната- освен да подбираш състава на кюфтетата и качеството на мазнините и да имаш разнообразие при зеленчуците, защо не включиш и черен дроб, риба? Не обичаш ли?

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 17:28 от dolce miele

# 616
Долче, не ми е никак обилен и тежък..даже имам чувство че до 4ти ден ще е свършил..този и миналият път много леко и кратки са ми менструациите..а това пък дали ще е окей за ФСХ и ЛХ ме знам..
Вижте каква брошурка ми даде лекарката..тук има примерни менюта за хора с диабет тип 2..а кажете как ви се виждат?

Да ви кажа..като ги гледам и виждаш паста болонезе...за диабет...не знам какво да кажа

# 617
Аз пък да ти кажа, че повечето си ги качила наобратно и не мога да ги прочета. ☺😉 Хайде, тези настрани може би бих успяла някак, но пък наобратно не ми се получава. Т.е...ще гледам менютата по-късно.

# 618
Тези менюта отдавна се разпространяват сред ендокринолозите,  но аз лично ако ги следвам ще съм постоянно гладна.
Аз от януари до сега съм посвалила, въпреки че кантара е много негативно настроен към мен😀
Капка по капка вир става и от 75 вече съм 66.

# 619
Долче, телефона е виновен Grinning  снимките ми ги върти и ходи го разбери..врътни си телефона наобратно аз така си ги чета като го прави тоя номер Sunglasses

# 620
Не знам кой го е писал това за вечерното ядене на повече протеини.
Аз принципно на вечеря често ям по-малко. Обяснявала съм.
Глад сутрин съм имала в началото на нв. Може би година след режима сутрешния глад изчезна.
И Фънг си пише в книгата, че ако сутрин има глад, това означава неправилно секретирани хормони.

Бъркоча сега ще го спретвам след гимнастиката с пилешко. Влюбена съм в това чудо.
Не знам с какви зеленчуци ще е, дано имам поне тиквички.

Минерва, за да си регулираш хормоните и не визирам само кз и инсулин, а всички останали, които пряко или косвено са свързани с тези, ти трябва доста продължително и стриктно хранене. Няма да стане два дни режим, 2 дни нережим.
Също и фастове. Ама с вода, не с  вино.
Аз има чувството, че все още имам някакво затлачване на черния дроб. Откакто почнах фастовете лицето ми се пооправи. Като се видим другия път ще кажеш де. Но аз си усещам.

А как разбирате, че ви е висок тоя кортизол? Някакви симптоми или редовно го тествате?

Сладко, няма какво да спираш или да увеличаваш. Трябва ти разнообразие и баланс. А не отново да отиваш в кройности. Умерено протеини, умерено мазнини и салати.
Коментирали сме холестерола, не е драма, че се е покачил.
Има и книга за тоя холестерол, намира се из нета.
Възможно е и пикочната да ти се качи. То се чисти организма.
Ето аз с тия фастове в началото ми избиваха пъпки по лицето. Сега не толкова.
Сега пак ми изби една, ама от мц-то.

# 621
Аз отново спрях да закусвам.
Закусвах първите дни от ковида и не беше зле, но сега като тръгна на работа ми се струва невъзможно в 7 часа да седна да закусвам.

При мен глада сутрин зависи от яденето предната вечер.
Много рядко ми се случва да съм гладна.

Не може да се съкрати карантината, само за ваксинирани контактни лица, които са направили тест след 72 часа от карантината.
Остават ми още 2 дена, ще ги избутам...
Добре, че не е 14 дни, както миналата година..

# 622
Да, чела съм ви за холестеролите и не се притеснявам особено.
Пикочната я изследвах миналия път, в норми беше. И холестеролите бяха добре, но инсулина не беше.

Черен дроб и риба не обичам. Всъщност риба ям, но рядко.

Долче, това желязо го пих почти профилактично, по 1 таблетка дневно Сорбифер. Та не знам как да го пия в по-малка доза.

Тази брошура и на мен ми я даде ендикринолога. Никакъв режим не е това.

# 623
Аз по принцип нямам холестерол, но последните изследвания ми беше леко завишен. Обаче кой изяжда 3 яйца вечерта преди изследванията?
Дори не му обърнах внимание, беше ми ясно защо е така.
Пикочната ми е в норми.
Асат и Алат също си изследвам и те са ок.

Като цяло с инсулина се боря..
Надявам се последния път като беше 10, сега да е по-малко...

# 624
Трудна работа да изядеш 3 яйца и да вдигнеш холестерола от тях, остави ги тия дето плашат хората с такива приказки. Наскоро беше станало дума за яйчен фаст във ВМ-НВ темата, та и там мярнах мнение Ама няма ли да ви се качи холестеролът от тооолкова много яйца?
Пропаганда страшна, почти като тая колко били полезни зърнените закуски там дето ги заливат с мляко... и също толкоз достоверна Grinning

# 625
И аз снощи изядох 3 яйца 😂. Ама едва ли е от тях.

# 626
Долче, не ми е никак обилен и тежък..даже имам чувство че до 4ти ден ще е свършил..този и миналият път много леко и кратки са ми менструациите..а това пък дали ще е окей за ФСХ и ЛХ ме знам..
Вижте каква брошурка ми даде лекарката..тук има примерни менюта за хора с диабет тип 2..а кажете как ви се виждат?
Скрит текст:

Да ви кажа..като ги гледам и виждаш паста болонезе...за диабет...не знам какво да кажа
Аз ще кажа. Пълна скръб са тези менюта и с такова хранене, никой няма да вкара диабета си в ремисия ни-ко-га.

# 627
Е та те тия доктори гладни ще останат, ако всички диабетици вземат че се вкарат в ред Grinning
Не че останалите ендокринологични заболявания са за подценяване, разбира се. Но диабетиците са една много голяма част от пациентите им. Да не говорим колко пациентки със СПКЯ и проблемно забременяване са си откровено с ИР и с правилен режим и малко добавки и от тях ще им отпаднат.
А инсулините са в челните места като пари за медикаменти в световен мащаб, ако правилно си спомням какво бях гледала в някаква статистика. Те не са само инсулините де, за диабет тип 2 има доста препарати дето са далеч над цената на простия метформин, пак хапчета. Те пак са с метформин комбинираните, но цената вече няма нищо общо. За глутидите да не отварям дума - Виктоза, Оземпик, Трулисити, има и комбиниран инсулин със съставката на Виктоза в едно, отделно обичат да предписват и Саксенда "за отслабване" (тя не върви по здравна каса) - всяко от тези е трицифрена сума на месец. По ЗК не ги плаща пациентът а касата, но то това само за пациента има значение, компанията си прибира парите и лекарите получават и те поощрения. От комплименти във вид на почерпки, до сериозни комисионни и в някои случаи екзотични екскурзии или ей така 1-2 дни в хотел на морето, презентации им викат...
Сигурно има и тук-там по някой лекар дето не се повлиява толкова, но знам и колко напористи са представителите, хем в аптеката идват само да врънкат да поръчаме и имаме еди какво си, че говорили с лекари в града да го предписват и съответно да си знаем че ще го реализираме като го поръчаме.
Дали повече си гледат интереса или просто са от старата школа, но повечето ендокринолози знаят само лекарства да предписват и една голяма част препоръчват подобно хранене. Да не почвам пък за прословутата Диета №9 че хем на яд, хем на смях ме избива.

# 628
Трудна работа да изядеш 3 яйца и да вдигнеш холестерола от тях, остави ги тия дето плашат хората с такива приказки. Наскоро беше станало дума за яйчен фаст във ВМ-НВ темата, та и там мярнах мнение Ама няма ли да ви се качи холестеролът от тооолкова много яйца?
Пропаганда страшна, почти като тая колко били полезни зърнените закуски там дето ги заливат с мляко... и също толкоз достоверна Grinning
Аз не казвам, че се е вдигнал перманентно, а е било моментно състояние. Не е невъзможно храната да ти повлияе от предния ден. И майка ми имаше такъв случай с пиле със сметана и топено сирене.. После пак се изследва и нямаше завишение. То е ясно, че не се вдига перманентно.

# 629
natka, бЪш - затворена система са ни нагласили - ядем боклуци, които ни разболяват, но без които твърдят, че не можем, после докторите започват да ни тъпчат с лекарства и да ти поддържат състоянието колкото да не умреш, но и без шанс да излекуване или поне ремисия.
Разкриването на тази система, ми преобърна целия мироглед и по този и по други въпроси. Замисля ли се, у мен се надига гняв. От друга страна се радвам, че прогледнах преди да е станало твърде късно.

Аз за пореден път ще кажа, холестеролът не ме интересува особено и особено "високия" в среда от ниско системно вътрешно възпаление и ниски нива на захар и инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт