WIZZ AIR - 41

• 42 758
  • 793
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Би трябвало и от Уиз да са ви писали, че имате вече членство. В ДСК може би са пропуснали нещо, питайте тях.

# 241
И аз от скоро съм с такава карта. Вашата от кога е? Минава малко време, но трябва да получите имейл от Уиз еър, че успешно сте се абонирали за групово членство. После от сайта на ДСК Директ си прехвърлят натрупаните точки към сайта на Уиз. Може да отнеме няколко дни, но на мен и в същия ден да ми ги прехвърляли. При плащане на билетите в сайта на Уиз си избирате да ползвате и Натрупаната от точките сума.

# 242
Здравейте, имам питане по следния проблем Имам wizz  кредитна карта на ДСК. С нея ми бяха казали, че получавам Wizz Discount Club. Когато избрах плащане с това членство, видях, че са ми начислили и 60 лева такса. Имали ли ли сте подобен проблем?

вероятно не са ви регистрирали вашия уиз акаунт към картата, или е създаден друг или въобще са пропуснали

# 243
  • София
И аз от скоро съм с такава карта. Вашата от кога е? Минава малко време, но трябва да получите имейл от Уиз еър, че успешно сте се абонирали за групово членство. После от сайта на ДСК Директ си прехвърлят натрупаните точки към сайта на Уиз. Може да отнеме няколко дни, но на мен и в същия ден да ми ги прехвърляли. При плащане на билетите в сайта на Уиз си избирате да ползвате и Натрупаната от точките сума.
Аз ползвам тази карта от около 4 години. Тази година ми преиздадоха нова. Прехвърлих и точки към сайта на wizz. При закупуване на билета ми начислиха и таксата.

# 244
  • София
Здравейте. Мога ли да купя два билета - за мен и едното дете. И отделно с друга резервация за мъжа ми и другото дете. За един и същи полет.
Има разлика в цената като търся за четирима и като търся за един или двама.

Ако купуваш с дискаунт или кредити, имай предвид, че за резервацията, в която не присъства лицето, на което принадлежи профилът, не може да ползват нито отстъпката, нито кредитите.
Miska5 аз не успях към моя разервация /с три билета/ да закупя още два билета, а точно това беше номера, че за 3 билета даде една цена, за останалите по-висока. В крайна сметка изобщо системата не ми позволи да избера за този полет и да направя резервация, въпреки че съм с групово членство и имаше възможност още хора да се възползват от отстъпката. При избора на датата ми излизаше надпис, че имам вече резервация за тази дата и дестинация и нямаше опция да махна чавката, че аз съм пътникът.  Направих нов профил и от там купих двата билета.

# 245
# 246
Този скапан УИЗ какъв бъг ли е какво е но днес вече посинях от яд.
С две думи купувам билет на детето през моя профил /както не веднъж съм правила!!!/ еднопосочен без багаж. на финала попълвам карта всичко и ми казва провери си пак преди плащане всичко 6 ли е ...проверявам пише името на детето и т.н. плащам , всичко 6 . и идва мейл и в него 😲😲 кода на резервацията и на име на пътника пише моето име !!!
....... четох гледах и какво се оказва сега трябва да платя 95 лева !!! за да сменя първото име на детето с моето ...фамилията ни е еднаква.

# 247
Ако не бъркам, в рамките на няколко часа след резервация може да се поиска промяна на резервацията. Обади се да провериш дали могат да поправят името.
Дано не те подвеждам, но мисля, че имаше нещо такова.

# 248
  • Варна
Дали не сте се объркали и да сте прочели имено за фактурата? И аз така веднъж се стреснах като купих билет за мъжа ми, но като цъкнах на подробности, си излезе неговото име.

# 249
Здравейте, ще летя другия месец с Wizz air с организирана екскурзия. Имаше доплащане за 10кг чекиран багаж - направих го. Сега обаче се чудя, така и така куфара, с който летя е с размерите на този, който може да се качи над седалките, имам ли право да го взема там или след като в бордната ми карта пише чекиран - е за товарното отделение?

# 250
Чекираният багаж отива в багажното.
Обратното е възможно - ръчен багаж веднъж помолих да ми чекират, съгласиха се и го взеха в багажното.

# 251
  • Германия
Ами не е длъжна да предаде за чекиране, ако не надвишава размери и тегло, и не носи течности над ограничените;  въпреки, че е платено.

# 252
На борда може да се вземе багаж до 10 кг, ако е доплатено за такъв багаж на борда (визирам и размерите). Иначе може стандартният малък ръчен багаж- той трябва да може да се побере под седалките, а не над тях (доколкото си спомням). 🤔
Аз поне така разбрах въпроса- че е доплатено за чекиран багаж до 10 кг, а не за такъв на борда. Не разбрах обаче дали размерът съвпада с този на безплатния багаж, който може да се вземе на борда (но останах с впечатление, че го надвишава).

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 01:19 от dolce miele

# 253
  • * Under the stars *
Утре ми е полетът и сега започнах да си оправям багажа ( безплатен ръчен багаж ) . Както бях писала по - напред - ще летя за първи път , та ми изникнаха някои въпроси . Ако реша да взема парфюм , доколкото разбрах трябва да се събира в прозрачния плик , наред с всички кремове , шампоани и т.н. ? Гримовете и те ли трябва да са в същия този плик ( спирала , фон дьо тен , молив ) ?
И нещо друго - понеже няма да имам багаж за чекиране , бордната ми карта е на телефона , та когато пристигна на летището , мога директно да отида към проверката за сигурност ? Няма нужда да се нареждам пред гишетата за чекиране ? Съжалявам за може би глупавите въпроси , но се опитвам да си обясня всичко и да сведа възможностите за гаф до минимум Simple Smile

П.П. Мога ли да взема в този багаж и чаша за кафе ( порцеланова )  , която искам да подаря ?

# 254
  • София
Слънчице,  ако на бордната карта пише, че е невалидна и те ще я издадат на гишето за чекиран багаж - отиваш там. Трябва да имаш изискваните от приемащата страна сертификати за К 19 и да ги покажеш. Може принтирани, може на телефона. Разгледай я и си предвиди време ако трябва да висиш и там. Кремовете и шампоаните да са в опаковка до 100 мл.
Ако има друго - питай.
Гримовете ги сложи в плика за течности.

Общи условия

Активация на акаунт