АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 442
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Името на д-р Мазнейнова защо го свързвам с нещо лошо? Имало ли е някакви скандали покрай нея или се бъркам? Дали нямаше и дерматолог с това име и тя да беше с лоши отзиви?

Иначе за Кобаков, моя приятелка ражда два пъти при него. Изключително доволна е. Той работи и с акушерски екип Зебрите. Аз мисля да им звъня (на акушерките) и да запиша час за консултация. Имам два проблема от предишната бременност и искам да разбера дали може да се коригират и как да се действа при второто раждане.

# 241
Момичета ,споделете към каква ваничка сте се спрели - със стойка , без стойка , сгъваема ..с термометър вграден , без и какви са ви мотивите.
Бях си избрала сгъваема с мотива да не ми заема място особено след като спра да я ползвам , а и както спомемах преди банята е студена и мислрх да къпя в кухнята ,но почвам да се замислям , че мястото не е достатъчен приоритет .Чакам вашите мнения.

# 242
Името на д-р Мазнейнова защо го свързвам с нещо лошо? Имало ли е някакви скандали покрай нея или се бъркам? Дали нямаше и дерматолог с това име и тя да беше с лоши отзиви?

Иначе за Кобаков, моя приятелка ражда два пъти при него. Изключително доволна е. Той работи и с акушерски екип Зебрите. Аз мисля да им звъня (на акушерките) и да запиша час за консултация. Имам два проблема от предишната бременност и искам да разбера дали може да се коригират и как да се действа при второто раждане.
Имаше смъртен случай, свързан с нея.

# 243
Момичета ,споделете към каква ваничка сте се спрели - със стойка , без стойка , сгъваема ..с термометър вграден , без и какви са ви мотивите.
Бях си избрала сгъваема с мотива да не ми заема място особено след като спра да я ползвам , а и както спомемах преди банята е студена и мислрх да къпя в кухнята ,но почвам да се замислям , че мястото не е достатъчен приоритет .Чакам вашите мнения.
Аз имам от първото още. Моята е със стойка, свекърва ми я подари, но дори и да не беше щях да си взема стойка отделно. Сестра ми първо си бяха взели без стойка и я слагаха върху два стола, може би племенника ми беше на около 2м като и взеха и стойка. Лично аз не се виждам клекнала/наведена над земята да къпя бебе. Правила съм го няколко пъти, защото като сменяхме жилището ММ беше взел ваничката, а беше забравил стойката. Не благодаря, не е за мен. Тогава баткото беше на 1г и половина, но отказваше да се къпе извън ваничката.

# 244
Моята е обикновена, със стойка. Няма термометър, струва ми се излишно. Има и сгъваеми със стойка, на Stoke. Извън банята не бих къпала бебе, не разбирам хамалогията.

# 245
  • София
Имам от баткото ваничка, съвсем обикновена е. Имаше и стойка, но на мен не ми беше удобна, имах чувството, че коритото се огъваше.
Бебе се къпе за 5мин, няма да ни стане нищо на кръстовете за толкова малко време Simple Smile. Вече като порасне и се заиграва е друго, ама пак има алтернативи.
С две ръце препоръчвам подложката на севи бебе обаче. За мен е незаменима и е от задължителните ми покупки.

# 246
Като казахте вани, от сега имам спор с моя мъж - бебетата всеки ден ли се къпят?

# 247
Един глас за подложката и от мен.
Моите си ги къпя всеки ден, част от ритуала за приспиване е.

# 248
Неизвестна 16 да бебето се къпе за 5 Мин, но със секцио наведена си е направо мъчение.
И аз съм ги къпала всяка вечер преди лягане. Прескачала съм много рядко, ако да речем имаме гости или ние сме били на гости. Лятото в жегите съм ги къпала и по два пъти.

# 249
И аз мисля да купя вана със стойка със всичките му екстри вллючени.С  моя проблемен кръст не искам да рискувам наведена.Коя марка бихте предложили🤔

# 250

Аз съм се спряла на тази, доста използвана е тук, без стойка е 65£.
Незнам дали ще е тя защото май в нея не мога да сложа това, и още го мисля.
Сега аз съм на пауза след пазара с дрешките, мъжа ми ми дава всеки ден зор за нещо. Аз не искам, като видя че има още три месеца и лошо ми става. Поне още един да мине, не искам всичко натрупано и само са го гледам, така още повече ми спира времето.

# 251
А не е ли по - добре стойката да ти се сгъва и да закачаш някъде ваничката , когато се къпете вие или почистваш банята?(освен ако не е просторна де)

# 252
Да, по добра идея е със сигурност. Но не мога да намеря засега.
По принцип ни е огромна банята, но имаме план за нова къща до няколко месеца след появата на бебчо и не се знае там как ще е. Ще потърся още,  много ми е  трудно онлайн да намеря каквото искам. И след няколко разочарования, направо нищо не искам да поръчвам. Грешни адреси, загубени пратки, после връщането е цяла хамалогия... Ужас е, но няма как, Благодаря за съвета, ще помисля определено.

# 253
Коя точно подложка за къпане препоръчвате? Може ли да ми обясните, какви са предимствата на такава подложка, освен очевидните за мен, че за бебето е по-удобно и меко и не може да се удави 😄. Аз съм “избрала” ваничка с ергономична подложка, подарък от едно пораснало вече бебе. Не помня каква марка беше, има тапа за източване на водата, без стойка е.

# 254
  • София
Ето такава съм ползвала
https://www.hippoland.net/sevi-baby-podlozhka-za-vana-s-p-lnezh-mrezha-8697

Според мен и на бебето му е по-удобно, и на нас като родители. Детето расте с нея, което е чудесно. Мекичка е, като вече му падне пъпчето, слагаш го да лежи, поливаш го, масажираш, мажеш. А иначе почва да ти се извива в ръцете, изпъва се, свива се. Абе за мен е незаменима, ама пак казвам, че за мен е така, всеки си знае. Тези неща обикновено се учат в движение и с бебето - кое и как ще е удобно.
Баткото го къпехме в спалнята, преди да падне пъпа той го държеше, аз поливах. Имах ниско кръвно и някак си нямах доверие на ръцете. После вече с подложката лесна работа, направо си сядах на земята до него и си действахме.

Общи условия

Активация на акаунт