Родени през март - тема 2

• 22 280
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Аз смалих някой дрехи в сушилнята и ги слагам на простора и само тях си гладя. Иначе първите два месеца всичко гладих.

Почвам да се чудя дали бебо няма диария.. вчера ака при 6 от 7 хранения. Няколко пъти беше по-течно. На кърма е и четох, че е нормално, но миналата седмица за първи път ми се стори много воднисто. Някой имал ли е такъв проблем?

При Кари ту е супер течно ту по гъсто... според мен е от зъбите при нея, защото си применя и аромата и леко и се подсича дупето.

При нея дебтокинда се оказа не добър вариант ставаше неспокойна и малко странна, та минах на Канилия ами многооо по доволна съм.

Весник нз как става това отучване, зщаото от няколко дни и Кари така заспива през деня на цица... а преди си заспиваше сама през деня..

# 631
Миленка, камилията по същия начин ли се дава. Ще пробвам дали ще му действа по-добре.

# 632
Миленка, камилията по същия начин ли се дава. Ще пробвам дали ще му действа по-добре.

Дозички от по 1мл и изтискваш в устичката,  много е лесно. Давам около 3-4 на ден. Когато се изнерви и ръцете са до сливиците в устата Joy 2 - 3 пъти мажа и Пансорал

# 633
Днес бяхме на консултация, но съм объркала резервирането на часове в супердог... По грешка вчера да проверя нещо се оказа, че съм запазила още един час за след една седмица и понеже ще ходим на море, докторката каза да си го ползвам часа и да сложи втората ротавирусна тогава... Но аз се чудя дали толкова скоро да ходя... Та някой ще ми каже ли как вървяха ваксините, какво следва. Сложиха му миналия път първа рота и хекса. Днес му сложиха синфлорикс. Качил е 800гр за третия месец. Каза, че е рано да се дава нещо за зъби и че бърка в устата защото това може в момента и му доставя удоволствие. Реално наистина си дъвче пръстите и юмрука, но видимо не фо боли нещо. Баткото обаче май ще се наложи да махаме трета сливица и много се напрегнах...

# 634
Днес бяхме на консултация, но съм объркала резервирането на часове в супердог... По грешка вчера да проверя нещо се оказа, че съм запазила още един час за след една седмица и понеже ще ходим на море, докторката каза да си го ползвам часа и да сложи втората ротавирусна тогава... Но аз се чудя дали толкова скоро да ходя... Та някой ще ми каже ли как вървяха ваксините, какво следва. Сложиха му миналия път първа рота и хекса. Днес му сложиха синфлорикс. Качил е 800гр за третия месец. Каза, че е рано да се дава нещо за зъби и че бърка в устата защото това може в момента и му доставя удоволствие. Реално наистина си дъвче пръстите и юмрука, но видимо не фо боли нещо. Баткото обаче май ще се наложи да махаме трета сливица и много се напрегнах...
Колко време е минало от 1вата рота доза? Ако е минал месец няма проблем мисля.

# 635
При нас ротата винаги я даваха с някоя от другите ваксини, така че не мисля, че има проблем.

Ели, и при нас баткото е с уголемена трета сливица, боледува си, но аз засега май не искам да я махам. При вас много ли е критично положението? Не знам трудно ми е на мен да мина към такава крачка, а и въпроса си е спорен малко.

# 636
Честно казано и ние отлагаме, защото не може да се каже, че много боледува. Ще видим колко още може да отложим, все си мисля, че сама ще се "стопи"... Иначе другите две сливици са му големи, но не мога да кажа, че създават проблеми, на фона на други деца, които постоянно са болни... Не знам, ще направим курс с кортикостероиди за съжаление и да видим. За малкия до 5 ще е минал 1 месец, значи може и да си ползвам часа за да сложат рота, но пък после чак другия месец ли да запазвам, някак ще ми се объркат консултациите

# 637
Мати си ака редовно, на кърма е и е воднисто. Случи се 2 дни да пропусне и след това си навакса.

Напоследък е неспокоен, и понеже не иска биба, давам гърда. Започвам да се притеснявам, най-често заспива на гърда и като му се доспи мрънка, нервничи докато не му дам. Някой, ако има идеи как да избегна после трудно отбиване.

Преди време доста гукаше и говореше, сега спря. Започнада се обръща от груб по корем, но и това се не го прави. Може зъби да го мъчат, и давам дентокинд. Чудя се да е нормално.

Vesnik, според мен щом така се успокоява и приспива, си му давай гърда. Не означава задължително, че ще се отбие трудно. Първо докато дойде това време, ще е вече захранен, ще има заместени хранения, ще е по-голям и осъзнат, може да пробвате друга асоциация за сън тогава и така, много ще се промени, но още си е малчо Wink Така че, ако за теб и него е добре да заспива така, си е най-нормалното нещо. Синът ми също беше свикнал така, но след захранването си се отби сам на 1 г., когато му беше останало само вечерното хранене преди сън. Но пък за да го приспивам следобед му създадох друга асоциация да е все на ръце и това ми разказа играта в пъти повече от кърменето за приспиване.

Права си, няма какво да го мисля отсега
 Иначе и баткото го кърмех до 1г 1м, но той си смучеше биба и стана много лесно.

# 638
Ели, тя нали само ще даде ротата, няма да прави консултация? За консултация си запиши за след месец от сега.
Ние ги слагаме през месец всяка доза, като между вида ваксина имат седмица. Само сега дадохме 2ра ротарикс с 2ра синфлурикс. Сега имат 3 хекса, 2 синфлурикс и 2 ротарикс (ако е другата ротавирусна май са 3).
На мен ми каза същото за ръцете и зъбите - това може, това прави. Не изглежда да го боли, но пък се нерви понякога според мен. Огледах го, пипах с пръст, но нищо. Док и тя го гледа. 🤷‍♀️

# 639
Честно казано и ние отлагаме, защото не може да се каже, че много боледува. Ще видим колко още може да отложим, все си мисля, че сама ще се "стопи"... Иначе другите две сливици са му големи, но не мога да кажа, че създават проблеми, на фона на други деца, които постоянно са болни... Не знам, ще направим курс с кортикостероиди за съжаление и да видим. За малкия до 5 ще е минал 1 месец, значи може и да си ползвам часа за да сложат рота, но пък после чак другия месец ли да запазвам, някак ще ми се объркат консултациите

Бадемче и Ели, съветвам ви да се обърнете към фитотерапия и хомеопатия за сливици... на мен са я извадили, а з не съм боледувала много от нея иж трудно съм дишала през носа.. и сега не ми е лесно . Брат ми е правил много повече от мен ангини и то тежки... и след един лекар после станал фитотерапевт дошъл на спешен адрес е спасил брат ми от сливиците, изпукал е нещо зад ухото нз как да обясня и е казал на майка ми какви неща да ни дава (чайове) и през колко време и по колко , мама казва че след това брат ми повече ангина не е правил. Та съвета ми е да проучите нещата. Лекаря е д-р Атанас Михайлов. Сигурна съм че има и още добри.

# 640
Благодаря, Миленка! И аз така знам от мои познати, на които са им махани сливиците като деца, че нямат никаква защитна бариера и всичко слиза директно. Затова и съм особено предпазлива към подобна крачка.

# 641
Моник, може да пратиш снимка на педиатъра, за да прецени дали е диария. Моето момче си ака супер воднисто още от началото, започна да ака около 3 пъти на ден, като първите два месеца имаше дни, в които акаше по 6 пъти. Изглежда ли, че го боли коремче?

Не, даже последните дни и коликите намаляха. Днес не е воднисто и се поуспокоих вече. Ще следя следващите дни.

Ние втория месец сложихме 3 ваксини наведнъж, третия две, и сега пак ще слагаме три - май вече е последната доза от ротавирусната. нашата педиатърка не искаше да ги разделя, защото така се получавал по-добър имунитет. Не знам дали е вярно или просто няма време да ходим 2 пъти..

# 642
Моя син много гнойни ангини правеше като малък,всеки месец.Още на 2г и половина искаха да му махат третата сливица.Въобще не отидохме на втория преглед при този УНГ лекар.
Една педиатърка ни изписа хомеопатия.Дулкамара Хомокорд или нещо подобно беше.Ето от това голям ефект видях.Съответно повече ангина не направи,около 3 месеца ли го давах,не помня вече.
Ели,прочети и пробвайте ако прецениш.Все пак е хомеопатия, не лекарство .

# 643
На мен са ми изкарани и трите сливици. Наистина много боледувах като малка от ангини и трябваше 6 месеца преди да ми правят интервенция на сърцето да не съм боледувала и единствения вариант беше да се махнат сливиците. На ММ му изкараха сливиците като беше на 17-18, защото правеше жестоки ангини с не малко пъти и хоспитализиране. От тогава се разболява в пъти по-малко, много рядко се налага антибиотик и се възстановява много бързо. Но имам много познати, които само с хомеопатия успяха да се справят със сливиците на децата.  

Моят бебо не асоциираше гърдата със сън, но от 2-3 дни започна така да заспива и да ви кажа много ми е хубаво, много по-бързо и лесно заспива и откакто заспива на гърда спи по-дълго време. Пускам бухала Оли, слагам го да цока и за минути е откъртил дълбоко 😁

# 644
Към момичетата родили секцио - Как изглежда белега ви? Моя все още е зачервен и оплътнен. А ми се струва че вече би трябвало да се успокоява? 🤔 Последно бях на преглед на 10 май и тогава док нищо не каза. Само записаха че е удебелен и нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт