Родени през март - тема 2

• 22 267
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Ели, изтръпвам само при беглата мисъл за такава случка. Не мога да си представя какво си изживяла, това ни е най-големия страх като мами. Сили и кураж! Някой по-горе писа за клипчета за бърза помощ - благодаря за идеята, ще гледам и аз, никой не е застрахован, всякакви ситуации са възможни.

# 661
  • sofia
Ели, ужасно звучи Sad
А всъщност задавяне ли е причината? Или има връзка с ваксината?

# 662
Не казват конкретно, най вероятно комплексно... Много ме е страх да не отлючи нещо от ваксината, хем вярвам, че ако има да става нещо, си го носи самото дете  и може и от друго да се отключи хем....
Може и да се е захласнал за дето е бил кисел от ваксината.... Аз съм по зле от него в момента тая Базедова болест така ме промени и смаза...

# 663
Ели, гледай позитивно, всичко ще бъде наред! Много е важно и ти да се чувстваш добре и да не се притесняваш, за да гледаш дечицата(ако не се лъжа имахте и по-голямо). Дано скоро ви изпишат и сте на спокойствие вкъщи Simple Smile

И при нас спанеъо е ужас.. преди в количката правеше час +, сега се буди на 30-та минута. Вкъщи до 45 откарва 😂 Приспиване с рев, често на ръце, а гледам интервалите на будиване. Върнахме даже едно нощтно хранене, за да може да заспи. Май си е регрес този 4-ти месец. Скоро ставаме на 4, но подобрения не виждам.

Ние и главата на държим още стабилно.. само като му е кеф по корем, но при носене не е. При вас как е?

# 664
Момичета и аз съм се напреганала много и ние вчера сложихме първа доза синфлорикс и вечерта вдигна температура, дадох панадол, падна през ноща, сутринта пак има. Вчера беше ревлив и кисел, днес се усмихва, но още не е същото бебе. Уж за добро му ги слагам тези ваксини и знам, че са важни, но имам чувството, че аз му вредя...тъкмо се бях поуспокоила малко от болничния ни престой, но от най-малкото нещо съм във филма.... оплаках се.... сега и ще си поплача малко..

Мони моето човече е на 3.5 месеца, главата я държи по корем или като правим упражнения да сяда, но като го носим още не е съвсем стабилна

# 665
Ели, как сте днес? Как е бебчо? Весел ли е?
Силни прегръдки! Не искам и да си помислям какво си преживяла. Няма по-голям ужас от това да почувстваш опасност спрямо детето си.

Бихте ли споделили някаква гимнастика за след 3 месец, която правите с вашите бебчета?

# 666
Изписаха ни прибрахме се, малкия на моменти си е той в следващия момент е доста кисел. Само като се разплаче и нвмога да го успокоя и изтръпвам да не се задави или нещо друго... Уж всичко е наред, но няма как да забравя, както ми казват лекарите. Благодаря на всички за милите думи... 💞

# 667
Ели, хубаво е че сте вкъщи, наблюдавай го и гледай малко да се успокоиш, че и те душичките усещат като сме притеснени и почват да нервничат.

Аз правя гимнастика от една книжка Дневникът на мама, раздаваха ни пакети с мострички и рекламни брошури преди да ни изпишат в болницата и тази книжка беше вътре. Обаче ми е трудно да го обясня, ще видя после дали мога  да снимам страниците, но не съм качвала снимки във форума и нямам идея дали ще се чете.

# 668
Arati Как е бебето, аз не знам няколко дни възможно ли е да реагират на ваксините... Защото имам чуството, че и днес продължава да го мъчи на моменти, няма Т, но мисля, че и коликите се върнаха, пак ще давам еспумизан

# 669
Аз превантично по препоръка на педиатър слагам преди и след вкасина хомеопатични свещички. С тях + панадол след първите ваксини успях да сваля температура 39 градуса, която го мъчеше 20 + часа.

Иначе след ротата е нормално да има колики, нас изрично ни предупредиха да му даваме каквото имаме. Ние все още и колики си имаме де, тъй че си пие лекарства.

Дано бързо се оправят бебчетат и майките да са спокойни Simple Smile Стискайте ни палци в петък, че 3 ваксини го чакат..

Гимнастика и масаж след 3-тия месец правя според нещата в сайта на Фурлакис - http://orthopedica.bg/%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b6-%d0%b8-%d0% … 0%b8%d0%bc%d0%b5/. Каквото не разбирам пропускам Grinning

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 16:47 от MonikD

# 670
Ели, моята педиатърка каза 2-3 дни след ваксината да очаквам реакции ( днес му е втори ден, на вас май трети), каза че често били много раздразнителни. Той вчера беше крив и промрънкващ, днес не е, но е малко отпуснат, сутрината беше с 37.1 и не дадох панадол, цял ден я меря 36.8- води се нормална, но ми е топъл, едва към храненето в 16 ми се видя по хладен. Обаче много малко яде днес, едва по 70-80 мл на хранене, предлагам му да цока през час, че ме е страх да не се обезводни. А той откакто е роден си се храни на 3 часа, не по-рано, цокаше си по 100 и нещо и всичко си беше наред. Следобеда взе и да повръща, та хич не знам какво му остава в коремчето. Той колики не е имал и не мога да кажа нищо за това. Иначе още се усмихва, радва се на същите неща, но храненето и повръщането ме тормозят.... температурата може би отшумява. От хексацима и ротавирус нямаше никава реакция и се надявах и тук да е така, ама не би....

# 671
Нащраках страниците на части, дано да се разчита нещо:

# 672
Здравейте, не пиша често но минавам да се оплача. От няколко дни бебока спи изключително неспокойно нощем, много се буди, върти се, взимаме го при нас, за да задреме(макар, че не искам да го уча така). През деня всяко заспиване е драма, рев, мрънкане и накрая сън 30 минути. Има 5 дневни дремки. Заспива към 21- 21:30 и в 6 е кукуряк. Хапва 6 пъти по 130-150. На 2 юли става на 4 месеца. Не знам на регресия или скок в растежа се дължи, но малко се поотчаях.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 23:14 от TinkerBell3

# 673
Здравейте, не пиоша често но минавам да се оплача. От няколко дни бебока спи изключително неспокойно нощем, много се буди, върти се, взимаме го при нас, за да задреме(макар, че не искам да го уча така). През деня всяко заспиване е драма, рев, мрънкане и накрая сън 30 минути. Има 5 дневни дремки. Заспива към 21- 21:30 и в 6 е кукуряк. Хапва 6 пъти по 130-150. На 2 юли става на 4 месеца. Не знам на регресия или скок в растежа се дължи, но малко се поотчаях.

За жалост и 2те може да са... търпение ви пожелавам... при моята беше доста будене, но поне не плачеше толкова.  През деня в много крива.. и няма заспиване 2 -3 (максимум) дремки има по 30-40мин

# 674
И моето синче е с 30-40 мин дремки през деня. Понякога 3, понякога 4. Обикновено заспива към 20-21ч за нощния сън, но тази вечер беше решил друго и официално сега заспа за него. Ще видим дали няма пак да се събуди и да се кокорчи. 😅

Almond, всичко ли правите? Аз имам същата книжка и правим само пасивните упражнения. И то не винаги.. Нещо не се кефи. Както казва докторката му - Малко е мудничък. На него му дай да се усмихва и да клюкари.

Общи условия

Активация на акаунт