🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 10 (24.04 - 01.05) - * ФИНАЛ * 🌴

• 61 741
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 1 350
Да, Зоран е най-добрата комбинация между стратегия и представяне в игрите, но ето тук, бих казала, че игра роля това, че е мъж. Имаше много хора в племето, които предпочитаха да припишат всичките заслуги на него, защото могат да приемат, че са победени от силен мъж, а не да признаят, че бяха изиграни от група ръководена от слабичко момиченце, което страда в игрите за имунитет. Нарочно използвам мъж и момиченце.

Ами то самата идея за оцеляване пасва повече на мъже. И за да се компенсира това, продуцентите се чудят какви унисекс игри да измислят, и в резултат все едни скучнотии измислят... А и наистина на едно момиченце му се налага да проявява повече подлост, отколкото на мъж. И затова мъжете стоят зад Зоран - момичето се възприема като отровна змия - малка, слабосилна, ама убива с подла отрова.  То изобщо ни е заложено да се отвращаваме от всички малки и злобни товари - змии, невестулки, паяци, скорпиони...

И пак да кажа  - на този свят всичко е лично и успяват тези, които приемат лично загубите, изневерите...

# 1 351
Интересно стана откъде точно Йо знае за думите на Карин относно видеото? Там бяха само тя и Маргото. И операторът.
Маргарита ли е оплюла Карин /като замълчава за себе си/ или ... операторът се е разговорил малко повече? Странна работа е това. И аз като Владо да попитам: "Откъде, Йо, знаеш какво е казала Карин?"

Когато Карамазов я попита, отговорът беше нещо от сорта на: "... стигнаха до мен през няколко човека". Rolling Eyes

# 1 352
Ганка много ме разочарова с речта си. Аз почвам да се съмнявам дали изобщо е толкова интелигентна. Мнението ми за нея все е отивало от добро на лошо и обратно, но никога не съм се съмнявала в нейната интелигентност, докато не чух простотиите дето ръсеше преди вота. Тя още тогава си помисли, че е превъртяла играта и може да покаже превъзходство пред всичките играчи, които държат съдбата й в техни ръце. Изобщо Ганка, когато е в трудна ситуация и Ганка, когато е постигнала нещо са две различни персони. Едната е скромна и рефлектираща върху себе си, а другата недосегаема и болезнено заблудена.

# 1 353
В темата повече четях и по-рядко пишех, гласувах в повечето анкети и най-напред искам да благодаря на всички, които споделяха мисли тук, както и на тези, които поддържаха темата и статистиките.
Може би защото мина доста време и съм забравила предишните сезони на българския "Сървайвър" или поради сравнението с "Игри на волята", но на мен този сезон много ми хареса. Да, финалът беше малко вял, но вероятно поради предизвестения му край или просто защото покрай пандемията хората станаха по-малко емоционални.
Радвам се на победителя и смятам, че Зоран заслужаваше да стане такъв. В началото не го харесвах, последната седмица още по-малко, но през останалото време играеше Играта както се полага. Истината е, че никога не се предаде, а обикновено беше част от по-малобройни коалиции и никога не е разполагал с властта да отстранява някого без проблем. Умееше да манипулира, сега казва, че е играел със сърцето си и сигурно е така, но думите му бяха точни и въздействащи и хората се омайваха. Ганка и Анелия го спасиха на племенни съвети, което към онзи момент е било стратегия от тяхна страна, но и резултат от неговите изказвания. Спечели победи в няколко битки, в други се бореше колкото можеше. Може и Борислава да е била по-голям стратег, но без него тя нямаше да успее в доста от замисленото.
Защо не спечели жена в този доминиращо женски сезон?
Според мен основната причина е, че жените, които се класираха на финала, не носеха духа на "Сървайвър" в такава степен, че да накарат останалите да гласуват за тях. Това го показаха и анкетите тук, и всеобщите нагласи в обществото. Ако Бо или Анелия /а защо не и двете/ се бяха класирали на финал, според мен резултатите щяха да са други. При конфигурация Карин, Ванко и Бо/Анелия победата на всяка една от тях двете /Бо или Анелия/ беше /почти/ сигурна. Но както навсякъде в живота, късметът има определяща роля.
Така че в обобщение - в живота може би не бих искала да имам приятел като Зоран, различен е от мен като темперамент и поведение, но в "Сървайвър" той трябваше да победи, защото олицетворяваше Играта в най-голяма степен - социалната, физическата, тази на оцеляването. И не мога да приема конспирации, че е бил лице на БТВ, че те са му дължали пари и т.н.
Не искам да коментирам простотията на Пейо и Милен, за да не си развалям доброто впечатление.
И се насладих истински на радостта на сина на Зоран - детето беше гордо и щастливо.
Надявам се все пак да има нов сезон скоро! А с вас да се "видим" в тази или друга тема!

# 1 354
Тя Ганка каквато и реч да беше дръпнала нямаше да промени вота, но да, твърде голямо самочувствие, мисли се за най-умната и го демонстрира. Това винаги дразни околните.
Като цяло Карин беше най-премерена и ако не беше такава лакомия и егоист, можеше и да спечели.

# 1 355
Ако бях на мястото на Милен, нямаше да ми стане приятно, че не съм видяла видеото, но никога не бих се излагала така в национален ефир, камо ли да замесвам и детето си. С Пейо бяха много жалки.
Определено извадихме късмет като зрители, че и двамата отпаднаха много бързо от играта.
Всъщност, Ивайло извади Милен от играта. И добре се получи за нас тогава - с един куршум два заека.
Представете си само финална част на играта с Пейо, Ивана, Ивайло, Маргарита, Милен...

О, забравих да пиша какво сладурче е детето на Зоран! Как се радваше душичката! Heartpulse

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 11:48 от Гарганела

# 1 356
Аз лично отказвам да си го представям Simple Smile
Иначе ми се струва, че Милен и Маргото имат доста близка ценностна система по отношение на какво е добро в играта и какво е лошо.

# 1 357
Много ме подразни и мен това с детето на Милен. Как може да се манипулира дете да участва в уреждане на сметки между възрастни и то единият  баща му. Да беше той го дал, че и да го е направил и увил, какво възпитава детето в отмъстителност и злопаметност? И какво е обяснил на детето?

# 1 358
А според мен пък Зоран не съжалява наистина, просто го казва от благоприличие. Той си позволи тези думи не от яд към Йо и Бо, не от страх, а понеже се отпусна накрая и вече виждаше победата. Преди е премълчавал, докато е имал полза от тях. Той показа повече уважение към Алекс, дето само се дърляха, отколкото към тях двете. С насмешка се изказа как само премисляли, пресмятали и ставали досадни едва ли не. Това си му беше истинското мнение.
Кефеше ме Зоран като играч - атрактивен, вечно оцеляващ(истински Сървайвър), с по няколко коалиции, омайваше ги другите с чар и цапната уста, добър в игрите, комплексен играч и актьор - с лукавата физиономия Joy
Обаче в реала от такъв човек бих се пазила.
Йоана пък омайваше играчи и фенове с "истинската игра", а всичко се оказа голяма поза. Нищо лично, но накрая и беше много лично с Карин и Ганка като взе да го играе адвокат на Зоран на съдебен процес. А и за мен няма такъв термин "истинска игра" в Сървайвър. Това е многолика игра и към победата има много пътища. Всеки сам си решава кой е неговият и кой е правилен.
От играчите, които "опознахме" повече бих общувала с Алекс, Мила, Ванко и Борислава.

И аз така Simple Smile И може би Ганка...

# 1 359
Ганка просто я няма по празните приказки, все пак е програмист, по аналитичното мислене е, а не по локумите. Разбира се, с опит може да се научи, но засега тя го няма и затова не ѝ се получава. От друга страна и съвсем оправдано, има самочувствие, което в думите ѝ подразни някои като "аз, аз". Но изобщо не мисля, че речта ѝ я закопа. Млада, умна, много чаровна... ще се научи как говори за себе си.

На Зоран детето е абсолютен сладур, да.

# 1 360
Ако вземем предвид последната игра, която определи третия финалист, че е избрана така, че да е в полза на по-силния физически играч, третото място на Зоран беше осигурено. Та по тоя повод и аз да кажа, че ако играта беше подбрана така, че равен шанс да има и жената в двойката играчи, то Анелия е най-истинския сървайвър от жените там. И победата (крайната победа, не само за трети финалист) щеше да е нейна. Толкова малка, а умна и с характер. Пожелавам ѝ само хубави неща. Страхотно момиче с чудесен характер! Само заради годините ѝ прощавам някои малки отклонения от иначе перфектното ѝ представяне в играта.
И пак казвам - харесвам и Мила, и визуално, и като човек. Снощи беше прекрасна!

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 12:32 от Анонимен

# 1 361
  • София
Най-интересното от Инстаграм след финала

Интересни блиц въпроси с тримата финалисти, най-важното:

Кой е най-издръжлив/силен в битките:
Карин и Зоран - Иван Доктора
На Ганка не зададоха този въпрос

Кой е най-големия стратег на сезона:
Карин: Зоран
Ганка: Борислава
Зоран: Борислава и Йоана

На Сървайвър партито след прякото предаване на bTV са били:

Неделчо и Любо от Надкаста и Хепи Ванче (победителката във Фермата 6)

Кажи зеле 😃

Ето едно истинско и неподправено приятелство

Ето един интересен въпрос, ако Денис беше на финал срещу Зоран + опасната Ганка.
Бо дали щеше да гласува със сърцето си за този, който не я предаде или щеше да даде глас за Зоран, опасявайки се, че Ганка може да спечели евентуално...

Отбор Зоран

# 1 362
Ако вземем предвид последната игра, която определи третия финалист, че е избрана така, че да е в полза на по-силния физически играч, третото място на Зоран беше осигурено. Та по тоя повод и аз да кажа, че ако играта беше подбрана така, че равен шанс да има и жената в двойката играчи, то Анелия е най-истинския сървайвър от жените там.

Ами не е така, това стоене неподвижно на малки стъпки облагодетелства жените. Мъжът би бил с предимство, ако на въжето висяха 20 кила тежест, но то беше символичен ластик. И тук мъжките мускули по принцип сдават багажа, защото искат храна. Не случайно Ванко загуби всички битки. ММ например не може да закача пердета - след няколко минути с ръце нагоре почва да усеща много силна болка в раменете. И се налага да почива, да ги размахва... А аз, макар и доста по-ниска даже не схващам какъв проблем е това... Освен това ако мислим в мащаб жената стъпва на по-широка и удобна площ заради малкия си крак.
Но Зоран в няколко игри показа, че има малко нестандартна физика - издържа в статични игри повече и от жена.

# 1 363
  • София
В един епизод Карин си призна за тази случка пред цялото племе. Тогава Александра беше най-възмутена, предполагам, че тя точно може да е казала на Йо в хотела на журито.
Само че никога не е наричала видеото "тъпо детско видео", в което я обвини Йоана.

# 1 364

Общи условия

Активация на акаунт