🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1, тема #10 🤍

• 78 135
  • 1 444
  •   1
Отговори
# 1 380
Тук някои направо зачеркнаха живота на доста хора, които не са се оженили, родили деца и/или реализирали преди 30-те си години. Не случайно има понятие late bloomers. Познавам доволни от живота и реализирани хора от тази категория, които най-вероятно само ще се усмихнат със снизхождение на такова ограничено разбиране за живота.

# 1 381
  • Sofia
Лично аз не виждам, някой от тях да се е реализирал. И точно това написах. И двамата все още се "търсят." А пътят от търсенето до намирането и реализацията, може и да е дълъг.

# 1 382
Лично аз не виждам, някой от тях да се е реализирал. И точно това написах. И двамата все още се "търсят." А пътят от търсенето до намирането и реализацията, може и да е дълъг.
Може. Може да е дълъг, може да е криволичещ, може и да не стигнат никога до това, което търсят. Просто няма само един правилен начин да си живееш живота. А и аз реагирах не на вас, а на едно мнение по-рано, че една жена, ако не се е оженила и родила до 34 г., значи нищо не е направила.

# 1 383
Simple Smile Ами, след скандалите в шоуто Алекс се реализира сега - инфлуенсър, разработчик на хранителни добавки с лавандула и мелаНтонин, продавач на горните, кабинет - дзен терапия, героиня, любимка на мнозинството, красавица със специфична харизма, пример за младите, благословия за възрастните, утеха за нереализираните.

За Витя - не се наемам да кажа в какво се търси и в какво се е намерил, кое е неговото поприще, но му пожелавам (защото харесах родителите му) да стане тв водещ или модел, или нещо, което му е на сърце.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 16:34 от *Камея

# 1 384
  • София
Коя от всичките, включително Александра, са направили нещо смислено към момента? Май само Марта и Деница - едната е отгледала едно дете, а другата май имаше нормална работа.. За други не мога да се сетя. Все го играят инфлуънсърки, любовници, плеймейтки и всякакви подобни щуротии. Александра, сега като изгледах вчерашната серия, е от типажът пишман кандидат-психолози и психолози, които са по-скоро тип пациенти. За съжаление има доста като нея, има и такива с дългогодишен стаж и дипломи, които са повече като врачките, но просто са се научили по школите да говорят по-засукано. На мен хич не ми вдъхват доверие, ама всеки сам си преценя.

Какво сега се хванаха някои искрено и лично за възрастта и времето? Обсъждаме участничките в реалитито, а не потребителите помежду си.

# 1 385
Вижте, аз съм на 34. Родителите ми късно са ме създали и голямата ни разлика винаги ни е пречела на взаимоотношенията. Те сега са на 70-70 и кусур. Други на моята възраст бабите им са на почти толкова. Но най-лошото е колко сме различни като разбирания, те си живеят в 70-та година. В гимназията бяха по-строги от по-младите родители.

Много ми се искаше сега да имах дете на поне 10 годишна възраст, та след някоя и друга година заедно да ходим на дискотека дето се казва. Това като шега, но поне щяхме да имаме повече общо като по-близки поколения. Сега яко имам дете то разликата вече е доста голяма. Не, че не съм от хората, които повече се разбират с млади хора и като цяло съм на ти с модерните неща. И пак.

Малката разлика между родител и дете е идеална ако искаш да сте приятели с детето си. Но животът друго ми начерта и като гледам и аз късно ще имам... Sad Та това че някой няма деца и брак на еди колко си години не винаги е поради липса на желание...та недейте да смятате че Алекс непременно не го е искала. Не съм чувал да казва такова нещо.

# 1 386
То не е само да го родиш това дете, ми да го възпиташ, да стане човек от него. Иначе може да люпим семпки по детските площадки, да клатим крака и да ходим по дискотеки, щот нали, вече сме родили и сме изпълнили всички неписани житейски закони.

Каква е разликата с участничките вътре и жените отвън? От това, което аз забелязвам и дениз, и марта имат общо-взето едни интереси и морал, просто едната е родила. Хич не виждам това да я е направило по-интелигентна или по-успяла. Жената една манджа не може да сготви на същото това дете, не е работила и не работи (даже се видя, че на дениз общата култура е по-висока), не изглежда кой знае какво по-голямо личностно развитие да има в сравнение с останалите. Актът на раждане не те прави по-голям от другите. Да възпиташ стойностен човек - вече да. Но това се вижда след години.

# 1 387
Какво мислите? Епизод 19

# 1 388
Тук някои направо зачеркнаха живота на доста хора, които не са се оженили, родили деца и/или реализирали преди 30-те си години. Не случайно има понятие late bloomers. Познавам доволни от живота и реализирани хора от тази категория, които най-вероятно само ще се усмихнат със снизхождение на такова ограничено разбиране за живота.
Да. Ще кажа на приятелки, гонещи 40, с високо образование и кариера, но все още без семейство и деца, че са за боклука според бг мамите, пък и онлифенс нямат, а разбрахме, че това са двете опции - на тия години или си компаньонка, или си семейна, средно положение "нормална неомъжена"  няма. Grinning И това го казват жени! Без думи! Joy

# 1 389
Хора, аз някак си като една "голяма бяла птица" си мисля в каква каша Виктор се вкара като не изкара "лидерките" по-рано...
За мен, Александра е "момиченцето на тати" - най-вероятно той финансира образования и бизнес-инициативи, както и с негово разрешение влиза в шоуто.
Тя "Ще правя каквото си искааам, няма да ми казвашшш! Тя ме тормози, а ти защо не я набииии?! Отивам сии, ти си под нивото мии!"
Капитонова е типичната руска Катюша - възпитание военно, ама малко съвременно - пак Тати плаща образованието на наследничката, ама ще е до време. Руснаците по дифолт не си лигавят децата, въпреки че не са като германците чак толкова СС. Затова изглеждат студени, безчувствени и нахални.
Тя ще е "Аз съм кучка и не уважавам мъже като теб, които не са достойни за мен, не могат да ме заплатят "в валюту" и не виждат какво им соча с пръст!"
Ние сме на пътя към Америката и Англията, където "Ще си правя каквото си искаааам!" и ти си константно на "Прозак" и психолог, за да си лекуваш травмите, отклоненията в поведението и да изказваш съжаление, че си шибнал един шамар на комшията и той те е осъдил на два месеца обществено полезен труд и три години затвор.
Лошото е, че Марта и Деница май не биха се съгласили за ролята на резерва като Дениз. Блага не става за тази работа, а Людмила е много прозрачна и праволинейна, за да й възложат такова нещо.

# 1 390
За смисленото занимание - отново го определя самият човек, няма меродавно мнение; ако са вас инфлуенсър е безсмислено, за инфлуенсъра това да бъдеш учител, банков служител, касиер и т.н. може да изглежда безсмислено, но нито мнението на единия, нито на другия омаловажават ролята на дадена професия в обществото. Като има търсене, има и предлагане.

А относно участничките в предаването - те не са някакъв изолиран в природата уникален случай; има много други хора, които попадат в подобни категории като тях, било то по критерий възраст, образование, семейство, финансови възможности и прочее. Генерализациите са също толкова неточни, колкото и определянето на един човек като единствен представител на дадено поведение, прослойка и т.н.

# 1 391
Коя от всичките, включително Александра, са направили нещо смислено към момента?
Това е много субективен въпрос. За някои хора е смислено да пътуват напред-назад, за други е да завършат висше образование, а за трети е да работят в офиса от 9.00 до 17.00.
Май само Марта и Деница - едната е отгледала едно дете, а другата май имаше нормална работа..
Много хора са пък на мнението, че децата не носят такъв смисъл, какъвто вие например задавате, затова и това постижение не очертава границите на "добрата реализация".
Моето мнение е, че личностните разбирания не трябва да пречат на обективната оценка.

# 1 392
Solar28, каква тогава е обективната оценка за нещо толкова субективно като изборите в живота?
Казвате "
Моето мнение е, че личностните разбирания не трябва да пречат на обективната оценка"
Не знам, дали разбирате, но за обективен критерий се възприемат функции с постоянни величини, а не такива, които описвате като субективни.

Колкото и да е модерно едно общество и колкото и да не искаме да го признаем, все още има критерии, по които се определя успешността на човек. Затова и се пита, в какво са успели тези дами?

# 1 393
Малко Карина нр 2.
Затова  не вярвам да са заедно с В. Или да се е влюбила в него в предаването.

Тази Аяуаска, която спомена, че я пие не е ли забранена субстанция (вид наркотик)? Това си е психотропно вещество, до колкото съм запозната, макар че всякакви "гурута" са луднали по него и го промотират като напълно безобидно и едва ли не вълшебно. Интересно ми е, ако някой е по запознат по темата, нека разясни.

# 1 394
Вижте, аз съм на 34. Родителите ми късно са ме създали и голямата ни разлика винаги ни е пречела на взаимоотношенията. Те сега са на 70-70 и кусур. Други на моята възраст бабите им са на почти толкова. Но най-лошото е колко сме различни като разбирания, те си живеят в 70-та година. В гимназията бяха по-строги от по-младите родители.

Много ми се искаше сега да имах дете на поне 10 годишна възраст, та след някоя и друга година заедно да ходим на дискотека дето се казва. Това като шега, но поне щяхме да имаме повече общо като по-близки поколения. Сега яко имам дете то разликата вече е доста голяма. Не, че не съм от хората, които повече се разбират с млади хора и като цяло съм на ти с модерните неща. И пак.

Малката разлика между родител и дете е идеална ако искаш да сте приятели с детето си. Но животът друго ми начерта и като гледам и аз късно ще имам... Sad Та това че някой няма деца и брак на еди колко си години не винаги е поради липса на желание...та недейте да смятате че Алекс непременно не го е искала. Не съм чувал да казва такова нещо.

Изобщо не е така. Когато станеш родител ще разбереш, това което пиша. Да си родител на по-късна възраст е осъзнато родителство. Знаеш точно какво правиш и се наслаждаваш на плода на твоите усилия. Когато си малък, просто не разбираш какво ти се случва, типичния пример е Марта. Гледала е дете, но е оставила своя личен живот, имам предвид, че когато е трябвало да излиза с приятели и да живее своя личен живот, тя си е стояла в къщи и се е грижела за детето си. Сега и се живее/купонясва, но средата в която го прави са малки... Затова хората казват всяко нещо с времето си, но повярвайте, няма нищо по хубаво от осъзнатото родителство.

Общи условия

Активация на акаунт