Рак на белия дроб - тема 10

• 65 210
  • 859
  •   1
Отговори
# 300
Preslava88, разбирам гнева ти. Аз съм един от най-големите критици на групата Сити и съм се оплаквала неведнъж тук. Съжалявам за това, което преживявате.
Но колкото по-рано разбереш, че всъщност това, че някой подписва епикризи не означава, че носи отговорност, толкова по-добре.
И да, частните болници не обичат тежки случаи, и правят каквото трябва, за се отърват от тях. Включително рязка промяна в отношението.

# 301
Preslava88, разбирам гнева ти. Аз съм един от най-големите критици на групата Сити и съм се оплаквала неведнъж тук. Съжалявам за това, което преживявате.
Но колкото по-рано разбереш, че всъщност това, че някой подписва епикризи не означава, че носи отговорност, толкова по-добре.
И да, частните болници не обичат тежки случаи, и правят каквото трябва, за се отърват от тях. Включително рязка промяна в отношението.

Не съм гневна. Обидена съм и огорчена. Обидно е отношението към болния. Днес цял ден пита обадил ли се е лекарят. Хваща се и той, горкият, като удавник за сламка. Толкова съжалявам, че още след първата прогресия не го преместихме за лечение в чужбина, че може би никога няма да си го простя. Жалко за болните хора! Няма на кого да разчитат тук. Цял живот работиш, удържат ни здравни осигуровки и накрая като си болен те прехвърлят от кабинет на кабинет, докато не се откажеш. Отговорност към пациента има, след като на първата консултация му каза: "Оттук нататък трябва да ни имаш пълно доверие". То така си и беше, но те предадоха доверието.

# 302
  • Пловдив
Точно за този вид рак,не виждам как би се различавало лечението в чужбина. За съжаление вуичо ви не е от малцината, които отговарят на лечението с ИТ към ХТ от първа линия, трайно. В чужбина може би щяха да му спестят тровенето с трета линия ХТ.

# 303
Излъжете го - Да, лекарят се обади и каза, че другата седмица ще има комисия и ще обсъждат твоя случай!

А междувременно търсете други варианти за лечение или за облекчаване на симптомите.

# 304
Точно за този вид рак,не виждам как би се различавало лечението в чужбина. За съжаление вуичо ви не е от малцината, които отговарят на лечението с ИТ към ХТ от първа линия, трайно. В чужбина може би щяха да му спестят тровенето с трета линия ХТ.

Не е имало трета линия ХТ, а само втора. И вярвам, че в чужбина поне поддържащата терапия щеше да е адекватна, а медицинската помощ на друго ниво.

Zigizagi, с лъжа няма да му помогна. Другата и по-другата седмица сега ще дойдат и пак няма да има лечение, а тогава какво да му кажа? С лъжи до никъде няма да стигнем. Правим консултации в турски болници и искат първо да направят нови скенер и изследвания.

# 305
  • Пловдив

Не е имало трета линия ХТ, а само втора. И вярвам, че в чужбина поне поддържащата терапия щеше да е адекватна, а медицинската помощ на друго ниво.
Извинявам се,  явно бъркам случая .
Цитат
Zigizagi, с лъжа няма да му помогна. Другата и по-другата седмица сега ще дойдат и пак няма да има лечение, а тогава какво да му кажа? С лъжи до никъде няма да стигнем. Правим консултации в турски болници и искат първо да направят нови скенер и изследвания.
Които ,ще си платите ествено. На настоящите резултати от скенери какво им е?! Но няма да вземат пари/ще вземат по-малко само за разчитането им .Та с какво се различават от тукашните им болници -Токуда,Сити?!
Колкото до поддържаща терапия,в Турция специално няма .Прави вливка/скенер и си заминава , до следващия път . Дори за терапии ,които физически могат да се влеят в рамките на ден ,не го и хоспитализират. Като тукашната по амбулаторна процедура 6.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:54 от whitefang

# 306
Предложението ми беше да му го кажете едновременно с търсенето на друг вариант, за да е спокоен поне малко.
Съмнявам се, че ако не получава отговор на въпроса: "Обади ли се доктора?", се чувства добре.
Но вие си решавате.

# 307
Здравейте!Някой с отзив от д-р Тонев-шеф на 2 база на коц Пловдив?Изпращат ни при него.

# 308
Преслава,
Абсолютно съм убедена, че най-добрата премедикация за химиотерапия в България се прави в Токуда. Лично не съм виждала човек, който да се чувства зле от химиото, мъже играят карти, жените гледат сериали и си ходят на гости по стаите, направо е като пансион.
Но явно има тежки случаи, хора, на които лечението не действа както се очаква и се влошават. Съжалявам, че вуйчо ти се е влошил, но да хулиш цялото отделение, не си права. Те ли са виновни, че лечението не помага?
Уайт ти е писал - не очаквай чудеса в Турция. По-добро и сервилно отношение - да, но срещу много пари (сравнено с България).
Дано помогнат на човека! Flowers Four Leaf Clover

# 309

Втората линия може би щеше да е различна. Нямаше да е топотекан, а лурбинектидин. Но това и в България може да се направи платено, както би било и в друга болница извън страната.

# 310
Преслава,
Абсолютно съм убедена, че най-добрата премедикация за химиотерапия в България се прави в Токуда. Лично не съм виждала човек, който да се чувства зле от химиото, мъже играят карти, жените гледат сериали и си ходят на гости по стаите, направо е като пансион.
Но явно има тежки случаи, хора, на които лечението не действа както се очаква и се влошават. Съжалявам, че вуйчо ти се е влошил, но да хулиш цялото отделение, не си права. Те ли са виновни, че лечението не помага?
Уайт ти е писал - не очаквай чудеса в Турция. По-добро и сервилно отношение - да, но срещу много пари (сравнено с България).
Дано помогнат на човека! Flowers Four Leaf Clover

Не, не, не си ме разбрала не хуля цялото отделение аз споменах имена. Контилев поне прояви човечност, днес се обади, дори от личния си телефон и поговорихме. Обясни в детайли как стоят нещата, как да се развият натам, обясни го човешки. И аз мисля, че не е необходимо да се караш и дърпаш на чивек, както го прави Бейхан.

Hope4C, и аз така мисля, че другаде нещата биха били различни. Убедих се, че тук всичко и на всяка цена се прави за пари и от най-човечния лекар.

Whitefang, разбира се, че се плаща, но получаваш и отношение. Определено не очаквам чудеса. Имаме познати, които са по 10 години в ремисия от лечение там, а тук са били "отписани" като са им давали по 1 и 3 месеца живот.

# 311
  • Пловдив
Но не са били със SCLC,при който варианти за лечение няма много,много.
Вече на 2-ма с дребноклетъчен в Турция не им предлагат ИТ - за толкова им оценяват финансовите възможности...Само за ХТ.
 А за 2-та линия май не разбрахте правилно поста на Хоуп. И в БГ можеше да е новия химиотерапевтик 2-ра линия ,ако си го плащате ,защото не се заплаща от НЗОК. То и за Европа няма дори разрешение за разпространение,само условно одобрение от FDA , и в някои източно-азиатски страни.
Дано го стабилизирате и намерите вариант за лечение.

verra32,
д-р Тонев не е "шеф на 2-ра база" , а началник на III-то вътрешно отделение по медицинска онкология в КОЦ-Пловдив.Не е някое светило , но поназнайва и е  разбран . Кои ви праща ? Да започне пациента лечение там ли?Има ли решение на онко-комисия ? Консултация с друг онколог?
Той е и председател на онко-комисията по белодробни(торакални) онко-заболявания на КОЦ-а, през повечето време.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 18:41 от whitefang

# 312
Преслава, много съжалявам за вуйчо ти. Усещам болката, която изпитваш и само мога да ти кажа, че правиш всичко необходимо. Ти не си магьосник, и не поемай товара на гузната съвест. И все пак, стискам палци да намерите решение 🤗
Божури, Зиги и вие сте в молитвите ми и искам да чувам добри новини от вас!
Да се отчета, че причина освен ИТ за показателите на татко не се намери. В Надежда му направиха скенер, изследвания нови, прегледи и всичко е наред. Сега му вливат кортикостероиди. Но Петрова нямаше време днес да говори с мен, само му е казала да ми предаде да съм спокойна и че всичко е наред, а утре сутрин да й звънна.
Ще пиша отново.

# 313
Здравейте,
Отдавна не съм писала, защото при нас скенера се забави, защото татко спука язва , едва го спасиха (Завеждащ Хирургия в Софиямед д-р Сергиев - уникален!!!) ....
Та....мина...вчера взехме резултата.
Прикачвам снимка за Hope4C и whitefang ако имате време и желание за коментар - знаете, че Вашето мнение е закон и жизненоважно.
  - Първо прочетох,че основния тумор се е свил от 3.2/2.8см на 18/26мм  ....
....и тъкмо да си поема въздух и чета по-надолу, че има нещо отляво...с някакви 17мм размер..сега пак няма да се спи 3 месеца....докато се изясни какво е.
Иначе лимфните възли все са си надути, нито повече , нито по-малко.
Но поне татко се възстановява от тежката операция.....
Пожелавам здраве на всички Ви.

# 314
whitefang ,позната ни го препоръча.Баща ми е опериран от тумор на бъбрека и сега получи метастази в белия дроб и търсим добър онколог да ни назначи някакво лечение.Моля,ако може да препоръчате някой.По близо сме до Пловдив.
След операцията, онко комисията препоръча скенер  и диспансиризация.След скенера се установиха метастазите.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 20:08 от verra32

Общи условия

Активация на акаунт