Рак на белия дроб - тема 10

• 65 256
  • 859
  •   1
Отговори
# 345
Преслава, любимите ни хора усещат кога свършва борбата. Събери сили, пази своето здраве, бъди до него..... тежко е, трудно е. Съпругът ми последните два дни ми се молеше да го пусна... сърцето ме боли. Но за съжаление идва момент, в който нищо повече не можем да направим, освен да сме до тях.
Прегръщам те и наистина бъди силна.

# 346
preslava, прегръдки! Не сте сбъркали. Всички правим каквото можем, пък  накрая явно каквото е писано...

# 347
Lucky95, jhbd, Bojuri и на всички останали, благодаря за подкрепата!
Lucky, от колко микрограма бяха лепенките на твоя дядо? Тези са най-малките 35,7 и няма особен ефект ит тях.

# 348
  • Пловдив
По-скоро зависи от вида на болката/какво я причинява. Лепенките са удачни за локално обезбплява не -например при локализирана костна метастаза -залепена в близост.Като изключение -фрактури на прешлени , които причиняват компресия и оток на гръбначния мозък -там трябива и дексаметазон за намаляване на отока.
Какво го боли вуйчо ви?

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 16:03 от whitefang

# 349
По-скоро зависи от вида на болката/какво я причинява. Лепенките са удачни за локално обезбплява не -например при локализирана костна метастаза -залепена в близост.Като изключение -фрактури на прешлени , които причиняват компресия и оток на гръбначния мозък -там трябива и дексаметазон за намаляване на отока.
Какво го боли вуйчо ви?

Кръстът и краката. Той се залежа и около месец и половина го болят мускулите, получава като крампи. Има ужасни отоци, но краката са постоянно висящи, защото в легнало положение му е трудно и болките се засилват.

# 350
Preslava не знам, наистина, но мисля, че бяха повече. Той ги пожела последните си дни чак и не съм ги виждала аз. Надявам се да излезе правилния подход за облекчение на болките при Вас.

# 351
Привет, Преслава, като цяло не обичам да препоръчвам лекарства и в нашето семейство ги пием в краен случай.
Много мислих дали да пиша, но знаейки, колко са силни болките и безизходицата в която сте, ще Ви ги препоръчам, а крайното решение е Ваше дали ще ги вземете.
На татко му се появиха силни болки в рамото, вероятно и там е имал метастази, защото доктора го питаше на всеки преглед дали го боли в раменната област. Една вечер помолих майка да му даде от тези хапчета, тя беше много скептична, че ще му помогнат, защото и тя си мислише, че са метастази и няма начин да му мине от тях. Но и обясних, че на хората в неговото положение им се дават болкоуспокояващи, за да не се мъчат излишно. Повярва ми и му даде, от тогава до края татко, когато имаше болки казваше на майка да му даде от вълшебното хапченце.
Пиеше сутрин и вечер по едно, само когато изпитваше болки. Знам за хора, които пият и три пъти на ден и по две хапчета на прием, но според мен е силно лекарство и вероятно натоварва организма. В България не се продава. Ние си го взимаме от Турция. Имам в къщи още от него и ако искаш ще ти изпратя, за да пробвате, дали няма да помогне и при Вас.
Става въпрос за лекарство на име Долорекс (диклофенак), лично аз съм го пила при схващания от дископатичен тип и много ми е помагало.
Преди малко намерих и един клип на турски, за жалост не разбирам какво се говори в него, но повечето коментари под клипа са на хора, които споделят, че им помага много при най-различни болки. Прикачам снимка на лекарството и линк към въпросното видео, ако има кой да помогне с превода и да каже за какво говори фармацевта в него. Ако имаш някой, който ще минава през Пловдив тези дни ще дам да Ви  донесе, а ако решиш пиши на лични адрес, на който да ти изпратя и в понеделник ще е в офиса на куриера.
Искрено ви пожелавам да му се облекачат болките, никой не заслужава това през което преминават болните от тази гадна болест. Пожелавам здраве на всички!

https://youtu.be/QpP7p4KUjEo

# 352
  • Пловдив
Еквивалент на българския пазар със същото активно вещество- диклофенак калий.
https://apteka.framar.bg/11004573/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%84 … 0-%D0%BC%D0%B3-10

Не мисля обаче ,че в случая ще има особен ефект.

# 353
При моят близък за болките изписаха със зелена рецепта Трамадол. Засега има ефект, след като всички - аналгин, Паракофдал и други НСПВС спряха да помагат.

# 354
Привет, Преслава, като цяло не обичам да препоръчвам лекарства и в нашето семейство ги пием в краен случай.
Много мислих дали да пиша, но знаейки, колко са силни болките и безизходицата в която сте, ще Ви ги препоръчам, а крайното решение е Ваше дали ще ги вземете.
На татко му се появиха силни болки в рамото, вероятно и там е имал метастази, защото доктора го питаше на всеки преглед дали го боли в раменната област. Една вечер помолих майка да му даде от тези хапчета, тя беше много скептична, че ще му помогнат, защото и тя си мислише, че са метастази и няма начин да му мине от тях. Но и обясних, че на хората в неговото положение им се дават болкоуспокояващи, за да не се мъчат излишно. Повярва ми и му даде, от тогава до края татко, когато имаше болки казваше на майка да му даде от вълшебното хапченце.
Пиеше сутрин и вечер по едно, само когато изпитваше болки. Знам за хора, които пият и три пъти на ден и по две хапчета на прием, но според мен е силно лекарство и вероятно натоварва организма. В България не се продава. Ние си го взимаме от Турция. Имам в къщи още от него и ако искаш ще ти изпратя, за да пробвате, дали няма да помогне и при Вас.
Става въпрос за лекарство на име Долорекс (диклофенак), лично аз съм го пила при схващания от дископатичен тип и много ми е помагало.
Преди малко намерих и един клип на турски, за жалост не разбирам какво се говори в него, но повечето коментари под клипа са на хора, които споделят, че им помага много при най-различни болки. Прикачам снимка на лекарството и линк към въпросното видео, ако има кой да помогне с превода и да каже за какво говори фармацевта в него. Ако имаш някой, който ще минава през Пловдив тези дни ще дам да Ви  донесе, а ако решиш пиши на лични адрес, на който да ти изпратя и в понеделник ще е в офиса на куриера.
Искрено ви пожелавам да му се облекачат болките, никой не заслужава това през което преминават болните от тази гадна болест. Пожелавам здраве на всички!

https://youtu.be/QpP7p4KUjEo

Привет! Пиеше доскоро Диклофенак Дуо и никакъв ефект. Нито невролог установи от какво е болката, нито рехабилитатор, нито онколог ни каза на какво може да се дължи. Прикачвам снимка на последния резултат от скенера.

# 355
И аз съм пила лекарства с деклофенак, изписани в България, но не е същият ефект, нямам идея, какво е по добро в това лекарство. По пречистено ли е, друго ли е, никаква идея, но знам какъв ефект има. Аз съм човек със слаб стомах и при употребата на деклофенака от БГ имам сериозни болки, а от това нямам никакви странични ефекти.
Не настоявам, ако решите да пробвате, пишете ми ще ви изпратя.

# 356
  • Пловдив
Диклофенак натрии и диклофенак калий са различни. С различни странични ефекти . Едва ли това на Новартис не е достатъчно "пречистено".

# 357
Whitefang, не споря, не разбирам от лекарства. Говоря единствено от личен опит, при баща ми подейства и му облекчи болките, при мен действа, при мъжа ми действа, при мои приятели действа. Доволна съм точно от това лекарство и затова предложих да и го пратя. Това на Новартис не съм го пила и не мога да кажа дали действа или не и има ли странични ефекти.
Преслава има нужда от нещо, което да им помогне и казах, какво помогна при нас. Както казах, решението си е изцяло тяхно дали ще го пробват или не. Аз и семейството ми пием лекарства, единствено, когато няма друг начин, поради тази причина много се чудих дали изобщо да пиша.
Лека вечер!

# 358
Здравейте! При нас новините не са добри. Скенерът от миналата седмица показва прогресия в белия дроб - от 18/23 см на пет скенера през май и 19/16 на КТ през април до 36/25 см сега. Разсейките в жлезите също растат, макар не толкова отчетливо, защото тях преди не винаги ги описваха с точни размери поради трудността да се измерят, едната изглежда стои стабилна, но другата също е нараснала и са малко над 3 см. Има уголемяване и в следените лимфни възли. Така че прогресията вече не е под съмнение.

Онколозите се притесняват от рестартиране на имунотерапията, смятат, че е много рискова заради евентуални нови прояви на имунотоксичност.

Тук предложението е да се започне втора линия ХТ, с доцетаксел и стиварго, с надеждата по-скоро продължаващото поддържащо лечение със стиварго да окаже благоприятен ефект. Другата алтернатива, която обсъждахме, е нов курс само с карбоплатина, но в крайна сметка считат, че втората линия е по-подходяща.

Смятат, че може да понесе ХТ въпреки спадналия хемоглобин - от съвсем нормални и дори височки нива през юни постепенно спада, без да можем да разберем защо и последно беше около 110. Желязо и ЖСК бяха в норма, докато феритинът стои висок от доста време.

Предстои да коментираме и с клиниката, с която се консултираме в чужбина и да разберем какви са очакванията за потенциални ползи и вреди. Това, което съм чела тук за втора линия ХТ за НДКБД не ме обнадеждава...

Ако започваме ХТ вероятно ще го поеме Мангалджиев.

# 359
Божури, съжалявам, че скенерите отчитат прогресия. Втората линия при НДБК обикновено е доцетаксел и рамусирумаб (Сирамза). Стиварга (регорафениб) не мисля, че има одобрение за НДБК. Сигурна ли си, че няма да е на доцетаксел и Сирамза?

Има случаи на значително подобрение при тази комбинация. Най-същественият риск при нея е хеморагия/кървене.

Общи условия

Активация на акаунт